Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trys Argentinos futbolininkai ilgiau nei savaitę yra įstrigę tuščiame Frankfurto oro uoste

Leonardo Gilas („Al-Ittihad“), Sergio Vittoras („Damac“) ir Cristianas Guanca („Al-Shabab“) yra Argentinos futbolininkai, rungtyniaujantys Saudo Arabijos čempionate. Šiomis dienomis šis trejetukas patiria vieną keisčiausių gyvenimo nuotykių – jau daugiau nei savaitę leidžia tuščiame Frankfurto oro uosto terminale.
Argentinos futbolininkų trejetukas
Argentinos futbolininkų trejetukas / Asmeninio archyvo nuotr.

Koronaviruso pandemijos metu sportininkai nusprendė grįžti į tėvynę, tačiau nuo balandžio 17-osios įstrigo Vokietijoje.

Vaikinai Buenos Aires turėjo pasiekti per San Paulą, tačiau ilgiau nei savaitę negavo leidimo privačiu lėktuvu skristi į Braziliją.

Pandemijos metu tokį leidimą su Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos žinia gali išduoti tik Argentinos nacionalinė aviacijos agentūra. Leidimas nebuvo gautas, tad futbolininkai likus 5 minutėms iki skrydžio į San Paulą sužinojo, kad keliauti negalės.

Kartu su C.Guanca yra ir 56-erių jo motina bei dvi mažos dukros.

„Miegame oro uoste. Čia yra nedidelis viešbutis, bet ir jis užpildytas. Radome vos du laisvus kambarius, tad juos atidavėme rizikos grupėje esančiai Guancos motinai ir dukroms. Mes miegame oro uoste – bet kokiu atvejus jis yra tuščias“, – pasakojo L.Gilas.

Duodamas interviu vokiečių „Bild“ dienraščiui, argentinietis piktinosi, kad į Buenos Aires nuolat kursuoja tušti lėktuvai, tačiau jie grįžti namo vis dar negali.

„Beldžiame į visas iš eilės duris, bet niekas nepadeda. Tušti lėktuvai nuolat skraido į Argentiną, kad paimtų ir grąžintų ten įstrigusius europiečius, o mūsų Vyriausybė neleidžia grįžti namo“, – pyko L.Gilas.

Dabar futbolininkai paprašė būti į traukti į vieną iš skrydžių, kurie Argentinos piliečius skraidins į tėvynę balandžio 27 dieną iš Madrido, 29 – iš Romos, gegužės 1 – Paryžiaus arba 3 – iš Barselonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas