Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Trys liūtai“ riaumoja vis garsiau: Anglija sutrypė Ukrainą ir žengė į pusfinalį

Vis didesnį pagreitį įgaunanti Anglijos futbolo rinktinė Romos olimpiniame stadione surengė tikrą įvarčių vakarėlį ir užtikrintai žengė į „Euro 2020” pusfinalį. Paskutiniajame pirmenybių ketvirtfinalyje Garetho Southgate'o auklėtiniai net 4:0 sudorojo Ukrainą.

„Trys liūtai“ šiose Senojo žemyno pirmenybėse riaumoja vis garsiau. Sulaukę daug kritikos po pirmųjų dvejų pogrupio rungtynių anglai nuo trečiojo turo pradėjo gerinti savo žaidimą, o atkrintamosiose atrodo įspūdingai – pelnė 6 įvarčius ir nepraleido nė vieno.

Europos pirmenybių pusfinalis – tai jau pakartotas geriausias Anglijos rinktinės rezultatas per visą šalies istoriją. Šį etapą anglai pasiekė 1968 bei 1996 metais, o liepos 7-ąją namų „Wembley“ stadione vyksiančiame mūšyje prieš danus sieks žengti į pirmąjį finalą.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: liepos 3 d. svarbiausi įvykiai

Vieni pirmenybių favoritų ir toliau „Euro 2020” turnyre išlaiko „sausus“ vartus. Tik vienintelei Italijai 1990 metų pasaulio čempionate per pirmąsias penkerias rungtynes yra pavykę nepraleisti nė vieno įvarčio.

Anglai savo varžovams rimtą signalą apie jų laukiantį košmarą pasiuntė jau pačioje rungtynių pradžioje. 4-ąją minutę Raheemas Sterlingas atliko puikų perdavimą įkertančiam Harry Kane'ui, o puolėjas nepriekaištingai atliko savo darbą ir išvedė anglus į priekį – 1:0.

Toks greitas ir patiems anglams galbūt kiek netikėtas įvartis susitikimo favoritus antroje kėlinio dalyje kiek užmigdė. G.Southgate'o kariauna pradėjo žaisti atsargiau, o iniciatyvą perėmę ukrainiečiai kūrėsi vis pavojingesnes progas.

„Trims liūtams“ pavyko išsaugoti pranašumą iki pertraukos, o sugrįžę į aikštę anglai greitai išsprendė visus likusius klausimus.

Jau pačią pirmą antrojo kėlinio minutę Luke'o Shaw perdavimas surado kitą Harry – Maguire'ą – kuris padvigubino anglų persvarą pelnydamas įvartį galva.

Čia pat krito ir trečiasis įvartis. 50-ąją minutę L.Shaw atlieka antrą rezultatyvų perdavimą, šįkart jau H.Kane'ui, kuris taip pat pasižymi galva.

63-ąją minutę – vinis į ukrainiečių karstą. Po keitimo aikštėje pasirodęs Jordanas Hendersonas taip pat pasižymi galva po Masono Mounto pakelto kampinio.

Anglijos rinktinės saugas pelnė pirmą įvartį vilkėdamas nacionalinės komandos marškinėlius.

Įdomu tai, kad Anglijos rinktinei tai buvo pirmasis ir tuo pačiu paskutinis „Euro 2020” susitikimas ne namų stadione.

UkraineEngland

Ukraina – Anglija 0:4

4' Harry Kane'as [0:1]

46' Harry Maguire'as [0:2]

50' Harry Kane'as [0:3]

63' Jordanas Hendersonas [0:4]

Rungtynių eiga:

90 min. Arbitras nutraukia ukrainiečių kančias nepridėdamas papildomo laiko. Anglija – „Euro 2020“ pusfinalyje!

74 min. J.Pickfordas atremia galingą J.Makarenkos smūgį.

65 min. G.Southgate'as pradeda keitimų virtinę – į aikštę meta K.Trippierą, M.Rashfordą ir J.Bellinghamą.

63 min. ĮVARTIS! Ne, visgi neišgelbėja... Anglai tęsia ataką pakeldami kampinį – po M.Mounto perdavimo įvartį galva pelno J.Hendersonas. Atraminiam saugui pasižymėti užtenka šešių minučių.

62 min. Ukrainiečius nuo ketvirtojo įvarčio tik pirštų galiukais gelbėja G.Bushchanas.

50 min. ĮVARTIS! Ponios ir ponai, tai yra viskas. Anglai greitai subombarduoja ukrainiečių vartus. Kontratakoje L.Shaw atlieka dar vieną rezultatyvų perdavimą, o H.Kane'as pelno dublį.

46 min. ĮVARTIS! Ukrainai abu kėliniai prasideda tiesiog katastrofiškai, tačiau šįkart įvartis krenta dar greičiau – pačią pirmą antrojo kėlinio minutę. Standartinė situacija – L.Shaw kelia kamuolį į baudos aikštelę, o ten įvartį galva pelno H.Maguire'as!

45+3 min. Keliaujame į pertrauką.

42 min. Kairiuoju kraštu anglus nubausti bando ir ukrainiečiai, tačiau kol kas jiems trūksta to vieno tikslaus papildomo perdavimo. Varžovai ginasi kompaktiškai ir apie įvartį pagalvoti neleidžia.

39 min. Dar vienas labai pavojingas anglų reidas kairiuoju kraštu. L.Shaw serviruoja kamuolį J.Sancho, tačiau pastarojo smūgį sugeria varžovų vartininkas. Galiausiai kyla šoninio arbitro veliavėlė, tačiau jei įvartis visgi būtų pasiektas, reikėtų VAR pagalbos skaičiuojant milimetrus dėl nuošalės.

33 min. D.Rice'as! Koks galingas saugo smūgis iš už baudos aikštelės prieigų! Ukrainiečių vartų sargui pasiseka, jog kamuolys skriejo tiesiai į jį, nes kitu atveju tai galėjo būti neištraukiamas įvartis.

29 min. L.Shaw pakeltas kamuolys baudos aikštelėje randa H.Kane'ą, tačiau puolėjo smūgis galva kiek netikslus.

17 min. Pirmoji grėsmė prie J.Pickfordo ginamų vartų. R.Jeremčiukas smūgiavo iš ganėtinai aštraus kampo ir uždirbo kampinį, tačiau anglai galiausiai „išsivalo“.

4 min. ĮVARTIS! Vau! Koks žaibiškas Anglijos rinktinės įvartis! R.Sterlingas atlieka puikų perdavimą įkertančiam H.Kane'ui, o puolėjas užtikrintai nuginkluoja varžovų vartininką ir muša antrose rungtynėse iš eilės.

1 min. Rungtynės prasideda!

Ukrainos startinė sudėtis (5-3-2): Georgijus Bushchanas; Sergejus Kryvtsovas, Ilija Zabarnij, Mykola Matvijenka; Sergejus Sidorčiukas, Mykola Šaparenka, Vitali Mykolenka, Oleksandras Zinčenka, Oleksandras Karavajevas; Andrejus Jarmolenka, Romanas Jeremčiukas.

Anglijos startinė sudėtis (4-5-1): Jordanas Pickfordas; Kyle'as Walkeris, Luke'as Shaw, Johnas Stonesas, Harry Maguire'as; Declanas Rice'as, Raheemas Sterlingas, Kalvinas Phillipsas, Jadonas Sancho, Masonas Mountas; Harry Kane'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas