Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trys R.Jansono įvarčiai nulėmė „Žalgirio“ pergalę UEFA Jaunimo lygos starte

UEFA Jaunimo lygos pirmojo etapo pirmose rungtynėse Vilniaus „Žalgirio“ U-19 komanda namuose po permainingos kovos 3:2 įveikė Velso jaunimo čempioną „The New Saints“.
Romualdas Jansonas
Romualdas Jansonas / Elvio Žaldario nuotr.

Žalgiriečiai pradėjo dvikovą sėkmingai ir išsiveržė į priekį po kapitono Romualdo Jansono tikslaus smūgio, tačiau vėliau praleido du įvarčius. Antrajame kėlinyje R.Jansonui pavyko rezultatą išlyginti, o vėliau ir persverti.

Šeimininkai startavo aktyviai ir keliskart grasino varžovų vartams, o 10 min. įmušė pirmą įvartį – po M.Šetkaus perdavimo R.Jansonas įsiveržė į baudos aikštelę ir iš kairio krašto mušė tiksliai.

Visgi svečiai iš Velso po penkių minučių rezultatą išlygino – po tolimo perdavimo Calebas Affulis pabėgo nuo gynėjų ir prasimetęs kamuolį pro vartininką pasiuntė į tuščius vartus.

Kėlinio viduryje po perdavimo iš dešinio krašto tas pats C.Affulis baudos aikštelėje vienu lietimu smūgiavo taikliai į vartų kampą – 1:2.

52 min. vilniečiams pavyko rezultatą išlyginti – po V.Berentos įžaisto kampinio R.Jansonas baudos aikštelėje tiksliai smūgiavo apsisukdamas – 2:2.

Rezultatui išsilyginus vis labiau atsivėrė, atakavo abi komandos. Pora kartų žalgiriečių vartus gelbėjo vartininkas J.Aliukonis.

71 min. po greito šeimininkų vartininko perdavimo į priekį varžovų vartų sargui teko stabdyti „Žalgirio“ puolėjus ir jie tuo pasinaudojo. V.Berenta greitai susiorientavo ir perdavė kamuolį į baudos aikštelę laisvam R.Jansonui, kuris šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į tinklą – 3:2.

Dvikovos pabaigoje „Žalgiris“ sėkmingai apgynė rezultatą ir iškovojo pergalę.

Atsakomosios komandų rungtynės vyks spalio 1 d. Osvestryje. Toliau pateks poros nugalėtojas, kurio antrajame etape laukia dvikova prieš „Manchester United“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas