Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstančiai žmonių Liverpulio gatvėse šventė „Premier“ lygos titulą

Laukimas baigtas – po 30 metų pertraukos „Liverpool“ pagaliau ir vėl tapo Anglijos čempionais. Nors titulą „raudonieji“ užsitikrino po artimiausių varžovų „Manchester City“ nesėkmės, tai nesutrukdė tūkstančiams sirgalių užtvindyti Liverpulio gatves.

Bent 2 tūkstančiai aistruolių šventę pradėjo dar tik įpusėjus „Man City“ rungtynėms su Londono „Chelsea“, kai „aristokratai“ po pirmojo kėlinio turėjo minimalią persvarą 1:0.

Jie rinkosi šalia „Anfield“ stadiono, nors po pertraukos turėjo ir nerimo akimirkų – Mančesterio klubas buvo išlyginęs rezultatą bei turėjo ne vieną progą išsiveržti į priekį.

Vis dėlto „Chelsea“ galiausiai pelnė antrą įvartį ir įtvirtino ne tik savo pergalę, bet ir pirmąjį „Liverpool“ trofėjų nuo 1992-ųjų prasidėjusioje „Premier“ lygos eroje.

Tuomet trečiame pagal dydį Anglijos mieste prasidėjo tikra fiesta – gatvėse pasirodė dar tūkstančiai žmonių, nors šalyje vis dar galioja pakankamai griežtos karantino taisyklės.

Daugiausiai jų rinkosi šalia stadiono, už pagrindinės jo „Kop“ tribūnos, bei triumfavo lipdami ant tvorų, šiukšlinių ar atributikos pardavimo stendų.

„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ sirgaliai šventė „Premier“ lygos titulą
„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ sirgaliai šventė „Premier“ lygos titulą

Tūkstančiai žmonių užplūdo ir Liverpulio centrą, kur, kaip ir prie stadiono, aidėjo komandos himnu tapęs „You'll Never Walk Alone“.

Tiesa, kaip pažymėjo Liverpulio policijos atstovas Robas Cardenas, daugelis sirgalių laikėsi bent minimalių karantino reikalavimų. Dauguma jų savo veidą dengė kaukėmis.

„Didelės žmonių grupės susirinko aplink stadioną ir mieste, bet didžioji jų dalis suprato, kad dabar ne laikas būriuotis ir švęsti, o geriau pažymėti šią progą saugiai“, – sakė pareigūnas.

VIDEO: Po 30 m. „Liverpool“ ir vėl tapo Anglijos čempionais – gatvėse šventė tūkstančiai žmonių

„Liverpool“ sirgaliai progos švęsti Anglijos čempionų titulą laukė dar nuo 1990-ųjų, kai jų palaikoma komanda paskutinį sykį triumfavo tuomet dar pirmajame Anglijos divizione.

1992 m. įkūrus „Premier“ lygą, „raudoniesiems“ vis šiek tiek pritrūkdavo iki triumfo – „Liverpool“ per beveik tris dešimtmečius po keturis sykius buvo antras ir trečias, bet niekada pirmas.

Iki 2019-2020 m. sezono, kuriame Jurgeno Kloppo auklėtiniai visus lenkė galva – jau įpusėjus sezonui jų persvara viršūnėje buvo 16 taškų, o šiuo metu „Liverpool“ konkurentus lenkia jau 23 taškais.

„Pagaliau tą padaryti yra didžiausias įmanomas palengvėjimas“, – BBC žurnalistui švęsdamas vienoje Liverpulio gatvėje sakė 48-erių Charlie Cooperis, dar menantis pastarąjį savo palaikomos komandos triumfą Anglijos čempionate.

Tiesa, patys „Liverpool“ žaidėjai į šventę neprisijungė. Daugelis jų rinkosi žiūrėti rungtynes kartu, o triumfo akimirka, kai čempionato baigtis tapo aiški, buvo užfiksuota ir kamerų.

Progos švęsti su sirgaliais neturėję naujai iškepti Anglijos čempionai savo emocijomis dalijosi ir socialiniuose tinkluose:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai