Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tunisui – FIFA grasinimas pašalinti iš pasaulio čempionato

Lietuvoje kiek aprimus padėčiai dėl Seimo iniciatyvos perimti vadovavimą Lietuvos federacija federacijai, panaši situacija susiklostė Tunise, o Tarptautinė futbolo asociacijų federacija (FIFA) oficialiu laišku priminė apie galimą Tuniso futbolo federacijos (TFF) suspendavimą ir pašalinimą iš 2022 metų pasaulio čempionato.
FIFA būstinė
FIFA būstinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Futbolas Sportas

FIFA ėmėsi veiksmų, kai Tuniso Jaunimo ir sporto reikalų ministras Kamelis Deguiche‘as pagrasino paleisti TFF, kuri pastaruoju metu sulaukia įvairių priekaištų. Pavyzdžiui, klubas „Chebba“ kaltina federaciją ir jos prezidentą Wadie Jary sąmoningu Sporto arbitražo teismo klaidinimu klubo suspendavimo byloje, kurią klubas laimėjo.

Dėl valdžios kišimosi šių metų vasario pabaigoje FIFA suspendavo Kenijos ir Zimbabvės futbolo federacijas, kurioms sankcijos nėra panaikintos iki šiol. Rugpjūtį toks likimas trumpam buvo ištikęs ir Indijos futbolo federaciją.

Agentūrai „Reuters“ FIFA patvirtino, kad laiškas į TFF būstinę buvo išsiųstas, tačiau daugiau komentarų nepateikė.

Teigiama, kad FIFA Narių departamento direktorius Kenny Jeanas-Marie laiške TFF generaliniam sekretoriui Wajdi Aouadi priminė apie prievolę veikti savarankiškai ir vengti trečiųjų šalių įtakos. Akcentuota, kad priešingu atveju federacijai gali grėsti suspendavimas.

Žiniasklaidos teigimu, FIFA pareikalavo TFF iki penktadienio atsiųsti situacijos išaiškinimą.

Tuniso rinktinė pateko į pasaulio čempionato D grupę, kurioje turėtų susitikti su Prancūzijos, Australijos ir Danijos komandomis. Su pastarąja ekipa lapkričio 22 dieną tunisiečiai turėtų žaisti pirmąsias rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas