Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turino „Juventus“ klubui – diskvalifikacija iš UEFA turnyro

Sąžiningo finansinio žaidimo taisykles (FFP) pažeidusi Turino „Juventus“ komanda buvo pašalinta iš ateinančio sezono UEFA Konferencijų lygos turnyro.
Paulis Pogba
Paulis Pogba / Scanpix/Getty Images via AFP nuotr.

Sandorius nuo 2012 iki 2019 m. vertinusi Europos futbolo valdymo organizacija UEFA paskyrė legendiniam Italijos klubui ir 20 mln. eurų baudą. Tiesa, „Juventus“ turės sumokėti tik pusę jos, jei per artimiausius trejus metus nebepažeis FFP taisyklių.

Dar praėjusiame sezone „Juventus“ buvo nubausta ir Italijos futbolo federacijos, kai rasti neatitikimai Turino klubo žaidėjų atlyginimų išrašuose.

Daugkartiniai Italijos čempionai iš pradžių buvo nubausti 15 taškų atėmimu „Serie A“ pirmenybėse, o po to, kai apskundė šį sprendimą, bausmė buvo sušvelninta iki 10 taškų atėmimo.

Tai lėmė, jog pagal surinktus taškus ketvirtąją vietą galėjęs užimti klubas liko tik septintas, taip netekdamas galimybės žaisti ateinančio sezono UEFA Čempionų lygoje ir iškovodamas bilietą tik į trečią pagal pajėgumą Konferencijų lygos turnyrą. Vis dėlto dabar „Juventus“ neteko galimybės varžytis ir jame.

„Juventus“ nežada skųsti UEFA verdikto. Esą tai galėtų pakenkti jų galimybėms žaisti 2024-2025 m. sezono Čempionų lygoje.

UEFA dabar lauks Italijos futbolo federacijos verdikto, kurią komandą ši deleguos į Konferencijų lygą vietoje „Juventus“. Veikiausiai tai bus Florencijos „Fiorentina“, praėjusiame sezone „Serie A“ pirmenybėse likusi aštunta.

UEFA taip pat nubaudė ir Londono „Chelsea“ klubą. Dėl FFP taisyklių pažeidimo jam skirta 10 mln. eurų bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas