Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos vedlys puikiai pamena V.Ivanauską „Bundeslygoje“: „Uraganas“

Turkijos rinktinės treneris Stefanas Kuntzas puikiai pamena tuos kelerius metus, kuomet Voketijos „Bundeslygoje“ rungtyniavo prieš Valdą Ivanauską. Dabar du buvę futbolininkai stos į akistatą šalia šoninės linijos Tautų lygos rungtynėse antradienio vakarą.
Turkijos futbolo rinktinės spaudos konferencija
Turkijos futbolo rinktinės spaudos konferencija / Lukas Balandis / BNS nuotr.

S.Kuntzas vilkėjo „Kaiserslautern“, o V.Ivanauskas „SV Hamburg“ marškinėlius, kai abu žaidė aukščiausioje Vokietijos lygoje 1993-95 metais. Abu buvę puolėjai pirmadienio popietės spaudos konferencijoje plačiai nusišypsojo, 15min paklausti apie tarpusavio dvikovas.

„Jis buvo lyg mažas uraganas, labai fiziškai stiprus, niekada nepasiduodavo. Jam niekada neskaudėdavo“, – kalbėjo Turkijos rinktinės treneris, 1996-siais su Vokietijos rinktine tapęs Europos čempionu.

„Jo komanda bus kaip ir jis – stipri, daug dirbanti, turinti didelę aistrą. Tikimės labai sunkių rungtynių rytoj“, – pridėjo S.Kuntzas.

Gražių žodžių nepagailėjo ir Lietuvos nacionalinės komandos strategas.

„Žaisdavom vienas prieš kitą, – prisiminė V.Ivanauskas. – Tada buvo lyderis, kapitonas, „Kaiserslautern“ legenda. Dažnai susitikdavome aikštėje. Pasimatysime prieš rungtynes.“

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Valdas Ivanauskas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Valdas Ivanauskas

S.Kuntzas matė Lietuvos komandos mačą su Liuksemburgu, taip pat ir kelerias ankstesnes rungtynes. Specialistas iš Vokietijos neabejoja, kad lietuviai turkus mato kaip aiškius favoritus.

„Mes turėtume kontroliuoti rungtynes, tad turime išlaikyti koncentraciją, gerai skirstyti kamuolį. Tai svarbu. Taip, kalbėjome ir prieš ankstesnes rungtynes, kad turime kontroliuoti žaidėjų nuovargį ir fizinę kondiciją. Tikėtina, kad pokyčių bus“, – dėstė vokietis.

15min paklausė S.Kuntzo, ar jis sutinka su V.Ivanausko mintimi, kad Lietuva nusipelnė daugiau nei pralaimėjo 0:2 prieš Liuksemburgą šeštadienį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stefanas Kuntzas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stefanas Kuntzas

„Kaip sakoma – treneris visada teisus“, – juokėsi S.Kuntzas.

Turkijos komandos vairininkas neslėpė, kad LFF stadiono dirbtinė danga turės įtakos rungtynėms.

„Tikrai paveiks, nesame prie to pratę. Atvykome anksčiau į Lietuvą, surengėme vieną treniruotę ant tokios dangos. Dirbtinė veja turi skirtumų nuo įprastos, mums teks priprasti. Tai rungtynės, kurias laimėti turi ir galvoje. Jei dirbtinė danga tau problema, nėra gerai. Jei nekreipsime į tai dėmesio, galėsime žaisti savo žaidimą“, – pasakojo S.Kuntzas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Futbolo aikštė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Futbolo aikštė

Spaudos konferencijos pabaigoje treneris kreipėsi į vieną iš Turkijos žurnalistų, kuris, panašu, įprastai būna aktyvus, tačiau šįkart dar nebuvo paklausęs nė vieno klausimo.

„O tu? Tau gal šiandien laisvadienis?“ – klausė žiniasklaidos atstovo S.Kuntzas ir sukėlė juoko bangą.

Galiausiai klausimą gavo ir jis buvo labai platus – apie tai, ko siekia Turkija, būdama C divizione, kuriame, anot žurnalisto, šios šalies rinktinei ne vieta.

„Laimėti, – teigė S.Kuntzas. – Gal galėtume plačiau pasiaiškinti asmeniniuose pokalbiuose. Turi žaisti kitaip, jei žaidi prieš Italiją ar Portugaliją. Lapkritį gal turėsime kelis draugiškus mačus prieš stiprias komandas. Dabar nenoriu nieko kaltinti, bet jei čia žaidžiame šiame divizione, reiškia to nusipelnėme.

Galbūt prieš komandas, kurios FIFA reitinge yra žemiau, reikia bandyti dominuoti. To ir bandome mokytis. Antra, reikia turėti stiprią psichologiją. Dabar žaisime ant dirbtinės dangos, rugsėjį vyksime į Farerų salas. Sąlygos nebus lengvos, bet noriu, kad futbolininkas galvotų taip: „Sąlygos tokios, kokios yra, o aš sužaisiu geriausiai kaip įmanoma.“ Toks turi būti požiūris.“

Lietuvos ir Turkijos rinktinių susitikimo antradienį pradžia – 21:45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas