Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bravo! Vilniaus „Žalgiris“ pasiekė fantastiškas lygiąsias prieš žvaigždyną iš Turkijos

196 prieš 8 – toks milijonų skirtumas skiria Vilniaus „Žalgirį“ ir Stambulo „Galatasaray“ pagal „Transfermarkt“ skaičiuojamas futbolininkų vertes. Bet antradienį Vilniaus LFF stadione tokia neįtikėtina takoskyra nebuvo pastebima – įspūdingai kovoję Lietuvos čempionai išplėšė istorines lygiąsias 2:2 prieš galiūną iš Turkijos.

Pirmajame kėlinyje žalgiriečiai mažai kuo nusileido turtingiems svečiams iš Stambulo. Įkvėpti baltą dreskodą pasirinkusių triukšmingų savo sirgalių „Žalgirio“ futbolininkai kūrėsi progas greitose atakose ir, ko gero, turėjo ir geriausią kėlinio progą, kai 17-ą minutę Mathiasas Oyewusi atsidūrė visiškai vienas prieš „Galatasaray“ vartų sargą Fernando Muslerą, tačiau apmaudžiai į vartų stačiakampį nepataikė.

99-asis „Žalgirio“ numeris turėjo ir dar kelias progas, pavojingai į priekį skuodė ir Adama Fofana, o svečių gretose kelis šansus vėjais paleido Yunusas Akgunas – sykį turkas pataikė į virpstą, o kitoje situacijoje nepataikė į vartus kaire koja.

Nors turkai kontroliavo kamuolį du trečdalius laiko, smūgiais link vartų arba į juos žalgiriečiai nenusileido „Galatasaray“ žvaigždėms pirmajame kėlinyje.

Emocijų užtaisas sprogo iš karto po pertraukos. 47-ąją minutę dar sykį į priekį tarsi greičiausias pasaulio sprinteris pasileidęs M.Oyewusi šį kartą prisitaikė tiksliau ir pasiuntė kamuolį į „Galatasaray“ vartų tinklą.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Stambulo „Galatasaray"
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Stambulo „Galatasaray"

65-ąją minutę įvarčio autorius buvo priverstas palikti aikštę ant neštuvų – aidint skanduotėms „Oyewusi, Oyewusi“, puolėją Vladimiras Čeburinas keitė Liviu Antaliu.

Nors po pelnyto įvarčio „Žalgiris“ dar labiau atidavė iniciatyvą svečiams iš Stambulo, ilgą laiką nieko pavojingo suregzti prie vilniečių vartų „Galatasaray“ nesugebėjo.

Dar 75-ąją minutę „Žalgiris“ turėjo įvarčio pranašumą, kol galiausiai suklydo standartinės situacijos metu – vidurio gynėjas Abdulkerimas Baldakci iššoko aukščiau už visus žaliai-baltus ir galva pasiuntė kamuolį į E.Gertmono ginamus vartus.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Stambulo „Galatasaray"
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Stambulo „Galatasaray"

Smūgį sugėrę žalgiriečiai jau po trijų minučių turėjo traukti kamuolį iš vartų dar sykį – E.Gertmonas atmušė pirmąjį „Galatasaray“ bandymą, bet įvartį nekliudomas pelnė Halilas Dervisoglu.

Taip vos per tris minutes „Žalgirio“ pranašumas virto deficitu.

Bet Vilniaus klubas ginklų nesudėjo. Po keitimo pasirodęs Donatas Kazlauskas pelnė įvartį per pridėtą laiką ir dar sykį pasiuntė į euforiją sostinės stadioną užpildžiusius žiūrovus.

Tiesa, emocijų apimtas lietuvis užmiršo, jog vos žengęs į aikštę užsidirbo geltoną kortelę – D.Kazlauskas nusiėmė marškinėlius ir buvo antrą kartą nubaustas, taip privalėdamas palikti aikštelę.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Stambulo „Galatasaray"
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Stambulo „Galatasaray"

Dėl to paskutines minutes „Žalgiris“ žaidė turėdamas vienu futbolininku mažiau, tačiau sugebėjo atsilaikyti ir pasiekti istorinį rezultatą – lygiąsias prieš daugybę kartų turtingesnį klubą, vien per pastarąsias kelias dienas sudrebinusį rinką Wilfriedo Zaha ir Mauro Icardi įsigijimais.

Atsakomąsias rungtynes komandos žais kitą trečiadienį, rugpjūčio 3-ąją, 53 tūkst. sirgalių talpinančiuose „Galatasaray“ namuose.

Rungtynių eiga

„Žalgiris“ – „Galatasaray“ 2:2
47' Mathiasas Oyewusi [1:0]
75' Abdulkerimas Bardakci [1:1]
78' Halilas Dervisoglu [1:2]
90+1' Donatas Kazlauskas [2:2]

90+7 min. Nors kiekybinę persvarą įgiję svečiai ne sykį grasino lietuvių vartams, pergalingo įvarčio pasiekti jie nesugebėjo – paneigę visas prognozes žalgiriečiai pasiekė lygiąsias ir išvykoje sieks bilieto į trečiąjį Čempionų lygos atrankos etapą.

90+1 min. ĮVARTIS! Po keitimo aikštėje pasirodęs Donatas Kazlauskas muša įvartį ir lygina rezultatą! Tiesa, emocijų apimtas lietuvis nusiima marškinėlius ir užsidirbęs antrą geltoną kortelę palieka savo komandą žaisti 10 prieš 11.

90 min. Tobula proga „Žalgiriui“! Deja, ja pasinaudoti nepavyksta – prieš vartininką iššokęs L.Antalis kiek perskuba ir muša šalia vartų.

78 min. Įvartis... Vos per kelias minutes „Galatasaray“ įgauna pranašumą. E.Gertmonas atrėmė pirmąjį turkų mėginimą, bet laiku ir vietoje atsidūręs Halilas Dervisoglu nekliudomas pasiunčia kamuolį į tinklą. „Žalgiris“ atsilieka 1:2.

77 min. Nuostabiai dirba E.Gertmonas! „Žalgirio“ vartininkas atrėmė pavojingą S.Oliveiros baudos smūgį.

75 min. Įvartis... Per standartinę situaciją į „Žalgirio“ baudos aikštelę atbėgęs vidurio gynėjas A.Baldakci sulaukia gero perdavimo ir nukreipia kamuolį į vartus galva. Deja, rezultatas lygus – 1:1.

71 min. Neramios akimirkos prie „Žalgirio“ vartų. S.Oliveira atlieka baudos smūgį iš baudos aikštelės prieigų, bet kamuolys trenkiasi į patikimai stovėjusią žaliai-baltą gyvatvorę.

67 min. S.Oliveira pasibandė tolimu smūgiu, bet kamuolys skriejo aukštai virš vartų.

65 min. V.Čeburinas keičia ir vienintelio įvarčio autorių – M.Oyewusi palieka aikštę ant neštuvų, o vietoje jo ant vejos išbėga Liviu Antalis.

62 min. „Galatasaray“ strategas Okanas Burukas kelia nuo suolo vieną didžiausių savo puolimo žvaigždžių – Driesą Mertensą. Belgas mėgins pramušti kol kas patikimai dirbančias žaliai-baltas gynybines užkardas.

61 min. Jurijus Kendyšas turi šansą smūgiu galva po kampinio, bet kamuolys skrieja virš vartų.

60 min. Pirmieji keitimai „Žalgirio“ gretose – Ovidijus Verbickas ir Yukiyoshi Karashima eina į aikštę vietoje J.Bopesu ir P.Golubicko.

58 min. „Žalgiris“ po įvarčio kuriam laikui perleido iniciatyvą turkams, bet šie įvarčio pavojingų progų susikurti kol kas nesugeba. O dabar dar ir P.Golubickas pasibandė laimę iš už baudos aikštelės, tiesa, nelabai sėkmingai.

47 min. ĮVARTIS! M.Oyewusi vėl išnyra prieš „Galatasaray“ gynėjus, bet, priešingai negu pirmajame kėlinyje, naudojasi susikurta erdve ir siunčia kamuolį į vartus. „Žalgiris“ pirmauja prieš žvaigždėtąjį Turkijos klubą – 1:0!

46 min. Startuoja antrasis kėlinys.

45+3 min. Kėlinys baigėsi nė vienai komandai nepasiekus įvarčio, nors gerų progų turėjo abi.

45+1 min. Y.Akgunas randa dar vieną spragą „Žalgirio“ gynyboje, bet ir vėl iš dėkingos padėties šauna greta virpsto.

45 min. Dar vienas gaisras prie „Galatasaray“ vartų – P.Golubicko perdavimas nepasiekė prieš pat vartus buvusio M.Oyewusi tik dėl F.Musleros pirštų galų.

35 min. N.Zaniolo susitvarkė su J.Bopesu ir smūgiavo, o E.Gertmonas, nors ir ne iš pirmo karto, sugavo kamuolį.

34 min. N.Zaniolo patikrino „Žalgirio“ sirgalių nervus – italo smūgiuotas kamuolys prašvilpė greta dešiniojo virpsto.

31 min. M.Oyewusi ir vėl įvykių centre! „Žalgirio“ puolėjas išniro prieš F.Muslerą, bet urugvajietis pasitaikė kamuolio kelyje.

29 min. A.Fofana šauna į vartus, bet F.Muslera gaudo pavojingai žalgiriečio pykštelėtą kamuolį.

28 min. Didžiulis džiaugsmo atodūsis LFF stadione! Po grubios N.Hnido klaidos „Galatasaray“ puolėjas B.Yilmazas nesugebėjo pataikyti į vartus iš labai patogios situacijos.

21 min. Dabar jau „Galatasaray“ grasina šeimininkų vartams – Y.Akgunas stipriai šauna kaire koja, bet pataiko į virpstą.

17 min. Neįtikėtina proga! M.Oyewusi pabėgo visiškai vienas prieš F.Muslerą, bet urugavajietiško testo neišlaikė – „Žalgirio“ lyderis nepataikė į vartus, sukeldamas nusivylimo bangą Vilniuje.

16 min. Labai grėsmingai baudos aikštelėje užsimojo A.Baldakci. Laimei, jo smūgį blokavo vienas žalgiriečių.

8 min. Kelioms minutėms žalgiriečiai apsigyveno prie turkų vartų – pavojingai į priekį bėgo A.Fofana, o vėliau vilniečiai kėlė du kampinius.

5 min. Pirmoji pavojinga „Galatasaray“ apgultis prie „Žalgirio“ vartų, bet E.Gertmonas patikimai gina vartus.

1 min. Nuo žaliai baltų skanduočių aidint LFF stadiono tribūnoms, rungtynės prasideda!

Startinės sudėtys

„Žalgiris“ (4-4-2): Edvinas Gertmonas, Joelis Bopesu, Stipe Vučuras, Nassimas Hnidas, Mario Paveličius, Paulius Golubickas, Nicolas Gorobsovas, Jurijus Kendyšas, Oliveris Buffas, Mathiasas Oyewusi, Adama Fofana.

„Galatasaray“ (4-2-3-1): Fernando Muslera, Angelino, Abdulkerimas Bardakci, Victoras Nelssonas, Sacha Boey, Berkanas Kutlu, Sergio Oliveira, Keremas Akturkoglu, Yunusas Akgunas, Nicolo Zaniolo, Barisas Alperas Yilmazas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas