Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tyrimas Anglijoje: su gorila komandos draugą lyginęs argentinietis kaltinamas rasizmu

Andre Onana užstojo savo komandos draugą Alejandro Garnacho, dėl kurio įrašo socialiniuose tinkluose Anglijos Futbolo asociacija pradėjo tyrimą.

A.Garnacho socialiniame tinkle X (anksčiau tviteris – aut. past.) pasidalino A.Onanos nuotrauka ir pridėjo keletą gorilos emocijų.

Argentinietis buvo sužavėtas vartininko žaidimu Čempionų lygos rungtynėse su „FC Copenhagen“, kuriose kamerūnietis atrėmė baudinį ir padėjo „Man United“ švęsti pergalę 1:0.

Gana greitai 19-metis A.Garnacho ištrynė įrašą, įspėtas klubo, jog tai gali būti suprasta kaip rasizmas. FA jau paprašė jauno futbolininko pateikti paaiškinimą.

Kitą dieną A.Onana užstojo savo komandos draugą.

„Žmonės negali nuspręsti, dėl ko aš turėčiau jaustis užgautas, – rašė vartininkas instagrame. – Aš žinau, ką omenyje turėjo Garnacho: jėgą, didybę. Ties čia reikėtų baigti.“

A.Garnacho gresia suspendavimas.

2019-siais „Man City“ saugas Bernardo Silva buvo suspenduotas vienerioms rungtynėms ir nubaustas 500 tūkst. svarų bauda, nes palygino komandos draugą Benjaminą Mendy su juodu animacinio filmuko personažu. Bausmė liko galioti, nors komisija pati pripažino, jog portugalas nesiekė rasistiškai užgauti bendražygį.

2021-siais „Manchester United“ puolėjas Edinsonas Cavani gavo trejų rungtynių diskvalifikaciją ir 100 tūkst. svarų baudą, nes socialiniame tinkle pavartojo ispanišką žodį, kuris Anglijoje gali būti suprastas kaip rasistiškas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas