Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

U-21 pusfinalis: teisėjo G.Mažeikos išbandymas ir klasikinis anglų pralaimėjimas baudinių serijoje

Europos jaunimo (U-21) futbolo čempionate paaiškėjo pirmasis finalo dalyvis. Pirmajame pusfinalyje tarp Anglijos ir Vokietijos rinktinių užfiksuotos lygiosios 2:2 (1:1), o po 11 metrų baudinių serijos pergalę 4:3 pasiekė Vokietijos rinktinė. Rungtynėms teisėjavo lietuviška brigada – Gediminas Mažeika, Vytautas Šimkus ir Vytenis Kazlauskas.
Tammy Abrahamas ir Gideonas Jungas
Tammy Abrahamas ir Gideonas Jungas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuviams šios rungtynės buvo tikrai sunkios. G.Mažeika neskyrė iš viso trijų 11 metrų baudinių – dviejų (abiems komandoms) per pirmąsias 7 rungtynių minutes, trečio – pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje (anglų naudai). 73 mačo minutę teisėjai neįskaitė vokiečių įvarčio, nes užfiksavo labai slidžią nuošalę.

Vienas neskirtų 11 m baudinių

Abi komandos kėlinio pradžioje sukūrė daug puikių progų įvarčiams, o geriau ir pavojingiau žaidė anglai. Vis dėlto jiems įvarčių pasiekti nepavyko, o 35-ąją minutę Davie Selke galva įmušė savo antrąjį įvartį turnyre.

D.Selke įvartis

Po praleisto įvarčio anglai kelias minutes žaidė labai sutrikę, galėjo praleisti dar bent vieną įvartį, tačiau pasisekė apsiginti. Jau 41-ąją minutę rezultatas buvo išlygintas, kai po kampinio kilusioje sumaištyje pasižymėjo Demarai'us Gray'us.

D.Gray'aus įvartis

Anglai puikiai pradėjo antrąjį kėlinį ir sužaidus penkias minutes jau išsiveržė į priekį. Dešiniajame krašte Willas Hughesas perėmė kamuolį iš gynėjų, įsiveržė į baudos aikštelę ir žemu perdavimu tiesiai prieš vartus išvedė Tammy Abrahamą. Jam beliko kyštelėti koją ir nukreipti kamuolį į vartus.

Iki šių rungtynių vokiečiai per trejas rungtynes grupėje buvo praleidę vos vieną įvartį.

T.Abrahamo įvartis

63-ąją minutę rungtynių negalėjo tęsti pirmojo vokiečių įvarčio autorius D.Selke. Tačiau jį pakeitęs Felixas Platte jau 70-ąją minutę atstatė pusiausvyrą rungtynėse, kai labai gražiu smūgiu galva užbaigė kampinį.

F.Platte įvartis

78-ąją minutę F.Platte įmušė ir vėl, tačiau jo įvartis galva neįskaitytas dėl nuošalės.

G.Mažeika prie pagrindinio laiko pridėjo penkias minutes, o aiškią persvarą turėjo vokiečiai. Anglijos futbolininkai buvo akivaizdžiai pavargę, per pridėtą laiką vokiečiai susikūrė kelias geras progas.

Pratęsimo metu vokiečiai ir toliau turėjo iniciatyvą, ypač puikiai žaidė į puolimą nuolat pasijungęs krašto gynėjas Yannickas Gerhardtas bei saugai Maximilianas Arnoldas ir Maxas Meyeris. Pirmojo pratęsimo kėlinuko pabaigoje nuostabios progos neišnaudojo anglai.

Per antrąsias 15 minučių vokiečiai toliau bombardavo anglų gynybą, o 115-ąją minutę prieš tuščius vartus po skerso perdavimo iššokęs Nadiemas Amiri nepataikė į kamuolį.

11 m baudinių serijoje krito abu pirmieji smūgiai, o abu antruosius vartininkai lengvai atrėmė. Tretieji ir ketvirtieji smūgiai buvo neatremiami, penktasis vokiečių smūgis buvo taiklus, o bene labiausiai patyręs Anglijos rinktinės žaidėjas, 99 rungtynes „Premier“ lygoje sužaidęs Nathanas Redmondas, smūgiavo tiesiai į vartininką.

Baudinių serija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento