Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

UEFA bosas apie rusų ir serbų futbolo rungtynes Maskvoje: „Ir kas čia tokio?“

Rusijai tęsiant kruviną karą prieš Ukrainą, šalies agresorės futbolininkai ruošiasi pirmajam draugiškam mačui su Europos valstybės rinktine.

Kovo 21-ąją Maskvoje Rusija priims Europos čempionatui besiruošiančią Serbijos nacionalinę vienuolikę.

Žinia apie laukiantį mačą sukėlė klausimų virtinę, nes Rusijos klubai ir rinktinės lieka suspenduotos UEFA bei FIFA organizacijų nuo karo pradžios.

„Tai nepriklauso mūsų jurisdikcijai“, – atsakydamas į „The Guardian“ klausimą teigė UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas, nors Rusijos futbolo sąjungos vadovas Aleksandras Djukinas, pristatydamas artėjantį draugišką mačą, teigė „sulaukęs UEFA patvirtinimo“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Čeferinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Čeferinas

„Serbija gali žaisti ir prieš jus, ir prieš mane ir prieš bet ką kitą, esantį šiame kambaryje, – atsakymą „The Guardian“ žurnalistui Nickui Amesui tęsė UEFA bosas. – Teisiškai mes negalime padaryti nieko. Ir kodėl tai yra tokia problema? Kodėl žaisti futbolą yra problema?

Niekam šios rungtynės nerūpi. Jei jūs, anglai, apie jas nekalbėtumėte, niekas ir nežinotų. Mes Slovėnijoje net nežinome, kad jie žais (tarpusavyje), nes žmonėms nerūpi dalykai, kuriuos dažnai išskiria anglų politikai ir populiarios žiniasklaidos priemonės.

Mus bombarduoja (klausimais), tačiau kuomet kalbu su draugais Europoje, jie klausia: „Apie ką tu kalbi?“ Jie žino, kad Rusija yra suspenduota ir viskas. Dabar jie sužais vienas draugiškas rungtynes. Ir kas čia tokio?“

„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Čeferinas
„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Čeferinas

A.Čeferinas buvo paklaustas ir apie spaudimą šiuo klausimu.

„Spaudimas yra iš vienos pusės – nepriimti jų (šalių agresorių). Niekada neturėjau jokio spaudimo iš Rusijos pusės“, – tęsė UEFA prezidentas.

„Draudimas liks tol, kol vyks karas, – čia pat pridūrė jis. – Nesu dėl to laimingas. Man gaila sportininkų, tačiau visi, įskaitant UEFA, turi padaryti viską, kas įmanoma, kad sustabdytume šitą beprotybę.“

„Kalbant apie Rusijos sportininkų nesipriešinimą valdžiai – jūs galite tai daryti Jungtinėje Karalystėje, aš galiu tai daryti savo šalyje (Slovėnijoje), tačiau Rusijoje už tai tu atsiduri kalėjime, jei ne dar blogiau. Jiems nėra lengva (priešintis). Jie yra aukos.

Sunku sportininkams, sunku santykiams tarp žmonių, tačiau, deja, gyvename tokiais beprotiškais laikais. Esu labai susirūpinęs. Tai, ką matau geopolitikoje, yra baisu“, – teigė A.Čeferinas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas

Nuo karo Ukrainoje pradžios Rusijos vyrų futbolo rinktinė yra sužaidusi 11 kontrolinių rungtynių, bet nė sykio iki šiol nežaidė prieš Europos šalį.

Suprasti akimirksniu

  • Kirgizija – Rusija 1:2
  • Tadžikija – Rusija 0:0
  • Uzbekija – Rusija 0:0
  • Iranas – Rusija 1:1
  • Rusija – Irakas 2:0
  • Egipto U23 rinktinė – Rusija 1:1
  • Egipto U23 rinktinė – Rusija 2:1
  • Kataras – Rusija 1:1
  • Rusija – Kamerūnas 1:0
  • Rusija – Kenija 2:2
  • Rusija – Kuba 8:0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus