Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teks laimėti išvykoje: „Žalgiris“ žygį per Europą pradėjo tuščiomis

Nei nauja dirbtinė danga, nei naujos sirgalių skanduotės nepadėjo Vilniaus „Žalgiriui“ pergalingai pradėti naujo žygio Europoje.
„Žalgiris“ – „Struga“
„Žalgiris“ – „Struga“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Lietuvos čempionai, laikomi poros favoritais, pirmąsias rungtynes žaidė namie – kone sausakimšai užpildytame LFF stadione, bet stipriausio Šiaurės Makedonijos klubo „Struga“ gynybos taip ir nepralaužė – 0:0.

Tad viskas spręsis po savaitės jau varžovų teritorijoje. Sėkmės atveju, „Žalgiris“ kitame UEFA Čempionų lygos atrankos etape susitiktų su Stambulo „Galatasaray“ žvaigždynu. Nesėkmės – žygio Europoje dar nebaigtų, bet leistųsi žemyn į UEFA Konferencijų lygos atranką.

Saulėtą antradienio vakarą „Žalgiris“ ilgiau kontroliavo kamuolį (60-40 proc.), dažniau atakavo vartus (12-4) ir kėlė daugiau kampinių (8-5), bet lemiamu metu smūgiavo netiksliai arba varžovus gelbėjo vartininkas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Pilnos LFF stadiono tribūnos
Lukas Balandis / BNS nuotr./Pilnos LFF stadiono tribūnos

Geriausias progas taip pat turėjo šeimininkai. Pirmajame kėlinyje po kampinio galva atakavo Nassimas Hnidas, bet jo smūgį pirštų galiukais pasiekė be klaidų žaidęs „Struga“ vartų sargas Vedranas Kjosevskis.

Antrajame kėlinyje auksinį šansą turėjo nuo suolo pakilęs islandas Arnis Vilhjalmssonas, sulaukęs puikaus Pauliaus Golubicko perdavimo, tačiau puolėjas laisvas nepataikė į kamuolį, o jau per teisėjo pridėtą laiką Joelis Bopesu iš aštraus kampo pataikė vartininkui tarp kojų, bet kamuolys į tinklą pataikė iš išorinės vartų pusės.

Antras kėlinys

90+9 min. „Struga“ tempia laiką ir teisėjas iš Azerbaidžano E.Masijevas prideda net 9 minutes, bet ir per jas „Žalgiriui“ pasižymėti nepavyksta.

90+4 min. Galbūt paskutinė galimybė „Žalgiriui“ – standartinė situacija. Šeimininkai net kelis kartus liečia kamuolį varžovų baudos aikštelėje, deja, smūgiu ši ataka nesibaigia.

90 min. Aktyviai sirgalių palaikomas „Žalgiris“ bando rengti varžovų vartų šturmą. Iš aštraus kampo atakuoja J.Bopesu, bet kamuolys skrieja visiškai šalia vartų. Šeimininkai prašo kampinio, tačiau nesėkmingai.

85 min. Itin pavojinga „Struga“ kontrataka. Laimei, slystelėjęs varžovas smūgiuoja pro šalį.

78 min. Nuo suolo kyla ir Liviu Antalis. Gal buvusiam „Žalgirio“ atakų lyderiui iš Rumunijos pavyks atrakinti varžovų vartus? Kartu su juo į aikštę žengia M.Miličkovičius. Jie keičia J.Kendyšą ir Y.Karashimą.

72 min. Auksinis šansas A.Vilhjalmssonui! P.Golubickas atlieka nuostabų perdavimą, bet islandas... nepataiko į kamuolį, būdamas vienas prieš varžovų vartus.

69 min. Perdavimas iš krašto, bet A.Vilhjalmssonas iš gana dėkingos situacijos smūgiuoja itin netiksliai.

64 min. M.Paveličius klysta prie pat savo vartų, atsiduoda kamuolį varžovų lyderiui B.Ibraimi. Laimei, pastarojo smūgį paskutinę akimirką pavyksta blokuoti, o po kampinio svečiams nieko sukurti nepavyksta.

61 min. V.Čeburinas keičia antrą žaidėją – vietoje O.Verbicko toliau žais Paulius Golubickas. „Žalgirio“ žaidimas, ypač aikštės viduryje, pastaruoju metu atrodo kiek išsiderinęs.

54 min. Apie save primena ir „Struga“ puolėjai, surengiantys kelias pavojingesnes atakas iš eilės. Laimei, „Žalgiris“ patikimai ginasi.

48 min. M.Oyewusi įsiveržia į baudos aikštelę, bet smūgiuoja tiesiai į vartininką, kamuolys atšoka J.Kendyšui, tačiau baltarusis muša kiek netiksliai ir kamuolys praskrieja šalia virpsto.

46 min. V.Čeburinas per didžiąją pertrauką imasi permainų – D.Kazlauską keičia islandas Arnis Vilhjalmssonas.

Pirmas kėlinys

45+2 min. Pirmas kėlinys baigiasi 0:0. Išskyrus pačią rungtynių pradžią, aktyviau su kamuoliu žaidė „Žalgiris“. Tiesa, nieko itin pavojingo, išskyrus J.Kendyšo smūgį galva po kampinio, V.Čeburino auklėtiniams susikurti kol kas taip ir nepavyko.

40 min. Dvi „Žalgirio“ atakos per trumpą atkarpą baigiasi dviem smūgiais. Savo laimę bando M.Oyewusi ir J.Kendyšas, bet „Struga“ vartininkas Vedranas Kjosevskis kol kas žaidžia be klaidų.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Struga“ vartų sargas Vedranas Kjosevskis
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Struga“ vartų sargas Vedranas Kjosevskis

37 min. Geltona kortele baudžiamas ir varžovų lyderis Besartas Ibraimis, alkūne pataikantis N.Gorobsovui. Argentiniečiui pasipila kraujas, jam prireikia ir naujų marškinėlių, bet jis tęsia rungtynes.

35 min. „Struga“ saugas Bunjaminas Shabani iššoka vienas prieš E.Gertmoną. Laimei, kampas – aštrus, o geriausias praėjusių metų Lietuvos futbolininkas smūgį atremia.

33 min. Po ilgos pertraukos svečiai surengia pavojingesnį išpuolį, kurį taktine pražanga stabdo Nicolas Gorobsovas. Argentinietis už tai baudžiamas geltona kortele.

31 min. „Žalgiris“ nebeleidžia „Struga“ ekipai net priartėti prie savo vartų, o puolime ieško galimybių gausiais tiksliais trumpais perdavimais.

25 min. Yukiyoshi Karashima atsilaisvina prie varžovų baudos aikštelės ir turi šansą smūgiui, bet įprastai tokiose situacijose itin pavojingas japonas šįkart šauna aukštai virš vartų.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Yukiyoshi Karashima atakuoja varžovų vartus
Lukas Balandis / BNS nuotr./Yukiyoshi Karashima atakuoja varžovų vartus

21 min. „Žalgirio“ atakos – vis aštresnės. Šįkart puikaus perdavimo iš O.Verbicko sulaukia D.Kazlauskas, bet „Struga“ gynėjams pavyksta kol kas apsiginti.

17 min. M.Oyewusi klaidina varžovus krašte ir „Žalgiris“ lekia į perspektyvią ataką trys prieš du, deja, sėkmingai užbaigti jos nepapyksta.

14 min. Šeimininkai perima iniciatyvą, kelia pirmąjį kampinį ir vos neįmuša pirmojo įvarčio. Po Nassimo Hnido smūgio į vartų kampą skriejusį kamuolį akrobatiniu šuoliu pasieka varžovų vartininkas.

8 min. „Žalgiris“ savo atakų smaigalyje ieško Mathiaso Oyewusi, bet varžovai su nigeriečiu kol kas sėkmingai tvarkosi, neleisdami jam įsibėgėti.

5 min. „Struga“ po dar vieno drąsaus išpuolio užsidirba baudos smūgį ir kampinį, tačiau pastarąjį kelia itin nesėkmingai.

1 min. Rungtynės prasideda. „Struga“ drąsiai pasileidžia į priekį ir atlieka pirmąjį smūgį, bet E.Gertmonas gaudo kamuolį. „Žalgirį“ aktyviai palaiko beveik sausakimšas LFF stadionas.

Prieš rungtynes

Pirmasis mūšis vyks Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione. Atsakomasis – po savaitės Šiaurės Makedonijoje.

Dėl Vilniuje vykstančio NATO viršūnių susitikimo „Žalgiris“ siūlė varžovams keistis tvarkaraščiu, bet „Struga“ atsisakė ir kęsdama keliavimo bei gyvenimo nepatogumus nusprendė neatiduoti varžovams teisės galbūt lemiamas, atsakomąsias, rungtynes žaisti namuose.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas ir Shpëtimas Duro
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas ir Shpëtimas Duro

Vos prieš 8 metus įkurtas ir staiga iškilęs „Struga“ klubas tik praėjusiame sezone pirmą sykį triumfavo Šiaurės Makedonijos pirmenybėse. Europoje „Struga“ žais tik antrą sykį istorijoje – užpernai 2:5 neprilygo „Liepaja“ futbolininkams iš Latvijos.

Poros favoritu yra laikomas „Žalgiris“. Pranašumą vilniečiams turėtų suteikti ir sportinė formą – šiuo metu jie yra sužaidę jau daugiau nei pusę sezono ir A lygoje žengia antri, o „Struga“ dar tik ruošiasi artėjančioms Šiaurės Makedonijos pirmenybėms.

Sėkmės atveju, kitame Čempionų lygos atrankos etape „Žalgirio“ lauktų itin grėsmingas varžovas – Stambulo „Galatasaray“ iš Turkijos. Nesėkmės atveju, žygis Europoje dar nesibaigtų, o keltųsi į UEFA Konferencijų lygos atranką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas