Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA Europos lygoje – ketvirtfinalio mūšiai

Pirmadienį ir antradienį įvairiuose Vokietijos miestuose vyks UEFA Europos lygos ketvirtfinalio dvikovos. Šiame etape jėgas išbandys du Anglijos klubai, po vieną Ispanijos, Ukrainos, Šveicarijos, Italijos, Vokietijos ir Danijos komandą.
Anthony Martialis ir Bruno Fernandesas džiaugiasi įvarčiu
Anthony Martialis ir Bruno Fernandesas džiaugiasi įvarčiu / „Scanpix“ nuotr.

Dėl kelialapio į pusfinalį pirmadienį Diuseldorfe Milano „Inter“ futbolininkai kovos su Leverkuzeno „Bayer“, o Kelne santykius aiškinsis „Manchester United“ ir „Copenhagen“. Antradienį Gelzenkirchene Donecko „Šachtar“ žais su „Basel“. „Wolverhampton“ Duisburge varžysis su „Sevilla“.

Dauguma futbolo ekspertų favoritais iškopti į kitą etapą vadina „Inter“, „Manchester United“, „Šachtar“ ir „Sevilla“ ekipas. Tiesa, tie patys specialistai pripažįsta, kad gali būti staigmenų, nes klubai sužais po vieną, o ne po du mačus.

„Inter“ aštuntfinalyje 2:0 palaužė „Getafe“ futbolininkus, o „Bayer“ bendru rezultatu 4:1 privertė pasiduoti Glazgo „Celtic“ ekipą. Neseniai pasibaigusiame Italijos čempionate „Inter“ užėmė antrąją vietą ir įgijo teisę ateinantį sezoną žaisti UEFA Čempionų lygoje. Tuo tarpu „Bayer“ Vokietijos pirmenybėse liko tik penktas, todėl vėl rungtyniaus Europos lygoje.

„Manchester United“ ketvirtfinalyje dvejų rungtynių seriją su Linco LASK laimėjo net 7:1. Tuo tarpu „Copenhagen“ 3:1 pranoko Stambulo „Basaksehir“ komandą. „Raudonieji velniai“ Anglijoje užėmė trečiąją vietą ir pateko į Čempionų lygą. LASK praėjusiame Austrijos čempionate buvo tik ketvirtas.

Ukrainos čempionas „Šachtar“ praėjusiame Europos lygos etape dviejų mačų serijoje 5:1 sutriuškino „Wolfsburg“. „Basel“ 4:0 nepaliko vilčių Frankfurto „Eintracht“. „Basel“ Šveicarijos pirmenybėse liko trečias.

„Wolverhampton“ aštuntfinalyje eliminavo Pirėjo „Olympiakos“ futbolininkus – 2:1. „Sevilla“ 2:0 nugalėjo „Roma“ klubą. „Sevilla“ yra net penkiskart Europos lygos čempionė. Tai šio turnyro rekordas. „Sevilla“ Ispanijos pirmenybėse buvo ketvirta ir kitą sezoną jau kovos Čempionų lygoje. „Wolverhampton“ Anglijoje užėmė septintąją poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai