Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA griežtai nubaudė Ukrainą dėl tariamo rasizmo: užkliuvo „Azov“ vėliavos?

Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) pranešė apie skirtas bausmes Ukrainos ir Rumunijos futbolo federacijoms.
UEFA nubaudė Ukrainą
UEFA nubaudė Ukrainą / Scanpix/ZUMAPRESS ir Samo Smitho „Twitter“ nuotr.

Pranešama, kad UEFA skyrė Ukrainos federacijai (UAF) 20 tūkst. eurų baudą už Ukrainos sirgalių „rasistišką elgesį“ Europos čempionato atrankos rungtynėse Vroclave tarp Ukrainos ir Anglijos.

Rugsėjo 9-ąją vykusiame susitikime, kurį ukrainiečiai žaidė šeimininkų teisėmis, šios komandos sirgaliai, anot UEFA, demonstravo vėliavas su kraštutinės dešinės simboliais.

Sporto žurnalisto Samo Smitho teigimu, tie simboliai – „Azov“ bataliono, gynusio Ukrainą kare prieš Rusiją, vėliavos.

UEFA bausmė Ukrainai neapsiriboja pinigine išraiška. Per kitas namų rungtynes, kurias spalio 14-ąją ukrainiečiai planuoja žaisti Čekijos sostinėje Prahoje, UEFA nurodė apriboti žiūrovų skaičių – mažiausiai 5 tūkst. stadiono vietų Ukrainos rungtynėse su Šiaurės Makedonija privalės likti tuščios.

Be to, spalio 17-ąją Ukrainos rungtynėse prieš Maltą išvykoje negalės būti ukrainiečių sirgalių.

Kad nepasirodytų maža, UEFA dar skyrė ir dvi papildomas pinigines baudas: 5 tūkst. eurų už pirotechnikos naudojimą ir 8 tūkst. eurų už viešosios erdvės blokavimus.

Minėtosios rungtynės Vroclave baigėsi lygiosiomis 1:1. Tai buvo eilinės Ukrainos „namų“ rungtynės ne savo šalies teritorijoje – nuo 2022 m. vasario, kai Rusija užpuolė Ukrainą, pastarosios šalies futbolininkai negali žaisti tarptautinių rungtynių savo gimtojoje šalyje.

UEFA nubaudė ir Rumunijos futbolo federaciją (FRF). Rugsėjo 12-ąją Bukarešte vykusiose rungtynėse prieš Kosovą rumunų sirgaliai ėmė skanduoti „Serbija, Serbija“ bei laikė plakatą, kuriame buvo užrašyta „Kosovas yra Serbija“.

Dėl to rungtynės vėlavo net 50 minučių, kadangi Kosovo futbolininkai nesutiko žaisti prieš rumunus.

UEFA skyrė FRF 40 tūkst. eurų baudą ir nurodė, kad artimiausias namų rungtynes spalio 15-ąją prieš Andorą šios šalies rinktinė žais be žiūrovų.

Primename, kad Kosovas paskelbė nepriklausomybę nuo Serbijos 2008 metais, o ją pripažino jau daugiau nei 100 šalių, tarp jų ir Lietuva. Vis dėlto Rumunija iki šiol nepripažįsta Kosovo suverenumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas