Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA kirtis Vengriją užplūdusiems olandams: uždraudė vaivorykštės vėliavas

Budapešte šį vakarą bus žaidžiamos trečiosios „Euro 2020“ turnyro aštuntfinalio rungtynės, kuriose varžysis Nyderlandų ir Čekijos rinktinės. Olandus šiame susitikime turėtų palaikyti daugiau nei 10 tūkst. oranžine spalva pasipuošusių aistruolių. Dalis jų į stadioną ketino atsinešti ir vaivorykštės vėliavas, bet UEFA nutarė jas uždrausti.

Nyderlandų žiniasklaida praneša, jog UEFA priėmė sprendimą bausti už vaivorykštės spalvų vėliavas Ferenco Puškašo stadione.

Anot nu.nl portalo, apsaugos darbuotojai Vengrijos sostinėje jau konfiskavo kelias vaivorykštės vėliavas iš olandų aistruolių. Teigiama, kad tai buvo padaryta vykdant UEFA sprendimą, leidžiantį stadione ir fanų zonose tik tų šalių, kurios žaidžia, vėliavas ir simbolius.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: birželio 27 d. svarbiausi įvykiai

Kai kurie į Budapeštą nuvykę olandų sirgaliai jau skundėsi, kad vėliavos iš jų buvo atiminėjamos kone jėga, nusitempiant iki apsaugos darbuotojų transporto priemonių.

Tiesa, stadione turėtų būti leidžiama kita atributika su vaivorykšte – marškinėliai, riešų raiščiai ar kaukės.

„Scanpix“ nuotr./Vokietijos rinktinės vartininko Manuelio Neuerio kapitono raištis
„Scanpix“ nuotr./Vokietijos rinktinės vartininko Manuelio Neuerio kapitono raištis

Nešdamiesi į stadioną vaivorykštės vėliavas ar atributiką olandai ketina išreikšti palaikymą LGBT bendruomenei Vengrijoje po to, kai anksčiau šią savaitę buvo priimtas prieš LGBT nukreiptas įstatymas.

Nyderlandai į šią situaciją sureagavo ypač aršiai. Kilus ginčams Briuselyje vykusiame ES vadovų susitikime, šios šalies premjeras Markas Rutte pareiškė, jog „Vengrijai nebėra vietos ES“.

Uždrausdama vaivorykštės vėliavas Budapešto stadione, UEFA jau ne pirmą sykį stojo į Vengrijos pusę. Kiek anksčiau šią savaitę futbolo valdymo organizacija uždraudė Miuncheno stadioną prieš rungtynes tarp Vokietijos ir Vengrijos apšviesti vaivorykštės spalvomis, grįsdama tai „futbole netoleruojamais politiniais motyvais“.

Nyderlandų ir Čekijos rungtynės Budapešte prasidės 19 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas