Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Progų neišnaudojusi Lietuvos rinktinė krito prieš Kiprą

Pralaimėjimą UEFA Tautų lygos naujojo ciklo starte patyrė Lietuvos vyrų futbolo rinktinė, kuri 0:1 Marijampolėje nusileido Kipro futbolininkams.

Per pirmąsias 30 rungtynių minučių lietuviai buvo labai aktyvūs ir sukūrė ne vieną pavojingą progą prie Kipro vartų. Tačiau įvarčiu tai nevirto, o 34-ąją minutę kamuolį į Lietuvos vartus pasiuntė Ioannis Pittas.

Antrajame kėlinyje lietuviai turėjo progą išlyginti rezultatą: 57-ąją minutę Armandas Kučys pasiuntė puikų perdavimą į baudos aikštelę A.Dolžnikovui, kuris susidūrė su varžovu ir kamuolys skriejo už vartų. Teisėjai pasitelkė VAR peržiūrą, tačiau po jos baudinys skirtas nebuvo.

Progą lietuviai turėjo ir 81-ąją minutę, tačiau Armandui Kučiui po kontakto su varžovu nepavyko išsilaikyti ant kojų, taisyklių pažeidimo bei žaidimo ranka teisėjai nefiksavo. Atrodė, kad ranka sužaidė tiek A.Kučys, tiek jo varžovas, bet po trumpos VAR peržiūros teisėjai baudinio neskyrė.

91-ąją minutę atakos smaigalyje po rikošeto vėl atsidūrė A.Kučys bei stipriai smūgiavo į vartų plotą, tačiau Kipro vartininkas sudirbo užtikrintai.

Per likusį laiką Kiprui pavyko išlaikyti trapų pranašumą ir laimėti.

Rungtynės vyko Marijampolėje, nors pagal pirminį planą rinktinės turėjo susigrumti Kaune. Mačo vieta buvo pakeista dėl prastos Dariaus ir Girėno stadiono vejos, kuri buvo stipriai pažeista prieš tai vykusių koncertų metu.

Lietuvių startinė sudėtis:

Rungtynių eiga:

1 min.: Mačas prasideda!

18 min.: Pavojinga situacija. Armandas Kučys po puikaus komandos draugo perdavimo smūgiuoja galva, tačiau kamuolys skrieja šalia vartų.

21 min.: Dar viena puiki situacija. Artemijus Tutyškinas kelia kamuolį, jį galva priima ir smūgiuoja Edvinas Girdvainis. Tačiau kamuolys vėl skrieja šalia vartų. Kol kas lietuviai atrodo puikiai ir yra labai agresyvūs.

34 min.: Deja... Krinta pirmasis įvartis ir jis – į lietuvių vartus. Įvartį po puikaus komandos draugo perdavimo būdamas šalia vartų muša kiprietis Ioannis Pittas.

45 min.: Pridedama viena minutė.

45+1 min.: Baigiasi pirmasis kėlinys. Deja, tačiau lietuviai atsilieka.

45 min.: Prasideda antrasis kėlinys.

50 min.: Pirmoji lietuvių proga antrajame kėlinyje. Artūras Dolžnikovas smūgiuoja į vartus, tačiau kamuolį užtikrintai gaudo Kipro vartininkas Joelis Mallas.

57 min.: Kokia situacija! Armandas Kučys siunčia puikų perdavimą į baudos aikštelę A.Dolžnikovui, kuris susiduria su varžovu ir kamuolys skrieja už vartų. Visi apeliuoja ir prašo baudinio, nes kontaktas tikrai buvo, bet po VAR peržiūros teisėjai jo neskiria. Apmaudu.

70 min.: Pijų Širvį keičia Gytis Paulauskas.

81 min.: A.Kučys atsiduria su kamuoliu baudos aikštelėje, tačiau po kontakto su varžovu griūna ant vejos. Taisyklių pažeidimo bei žaidimo ranka teisėjai nefiksavo. Atrodė, kad ranka sužaidė tiek A.Kučys, tiek jo varžovas, todėl po trumpos VAR peržiūros baudinys vėl neskirtas.

90 min.: Pridedamos penkios minutės.

90+1 min.: A.Kučys po rikošeto turėjo dar vieną labai gerą progą, kuomet liko tik prieš vartininką, tačiau Kipro vartų sargas sudirbo užtikrintai.

90+6 min.: Mačas baigėsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas