Sportas gyvai

Ukrainos pasirodymas baigtas, o belgų laukia itin aukštas barjeras

Ukrainos rinktinės pasirodymas Europos futbolo čempionate („Euro 2024“) – baigtas. Serhijaus Rebrovo auklėtiniai paskutinėse E grupės rungtynėse 0:0 sužaidė su Belgija ir, nepaisant 4 surinktų taškų, į atkrintamąsias nepateko.

Ukrainos rinktinė surinko tiek pat taškų, kiek ir likusios trys E grupės komandos, bet praleido rumunus, belgus ir slovakus į priekį dėl prasčiausio įvarčių santykio.

Ukrainai koją pakišo skaudus pralaimėjimas pirmajame ture, kai jie 0:3 nusileido Rumunijai. Antrose rungtynėse ukrainiečiai 2:1 įveikė slovakus.

VIDEO: „EURO futbolas 2024“: austrų valsas, blyškūs anglai ir mirtininkų pusė

Paskutiniame ture ukrainiečius būtų išgelbėjusi tik pergalė arba palankus rezultatas Frankfurte, kur jiems reikėjo rumunų arba slovakų pergalės. Vis dėlto šios komandos sužaidė abiem palankiomis lygiosiomis 1:1.

Visos likusios E grupės komandos į aštuntfinalį pateko.

E grupė
Komanda Taškai Įvarčiai
1. Rumunija 4 4:3
2. Belgija 4 2:1
3. Slovakija 4 3:3
4. Ukraina 4 2:4

Lemiamose rungtynėse ukrainiečiai į aikštę metė abu savo pagrindinius puolėjus Artiomą Dovbyką ir Romaną Jaremčuką ir turėjo progų tiek pirmajame, tiek antrajame kėliniuose, bet nuginkluoti varžovų gynybos nesugebėjo.

Vieną geriausių šansų ukrainiečiai iššvaistė jau per pridėtą teisėjo laiką, kai Heorhijus Sudakovas smūgiavo tiesiai į vartininką iš labai patogios padėties baudos aikštelėje.

Ukrainiečiai turėjo geresnį tikėtinų įvarčių (xG) rodiklį už belgus (1,03 prieš 0,79), daugiau kartų smūgiavo ir link vartų (15 prieš 10).

Ukrainos rinktinė Europos čempionate žaidė ketvirtą kartą iš eilės, bet tik sykį iki šiol įveikė grupių etapą – 2020 m., kai nužengė iki ketvirtfinalio.

Belgai į žemyno pirmenybių atkrintamąsias prasibrovė trečią kartą iš eilės – tiek 2016, tiek 2020 m. kelionė jiems baigėsi ketvirtfinaliuose. Geriausiai jie pasirodė 1980 m., kai pralaimėjo finale prieš Vakarų Vokietiją.

Aštuntfinalyje belgams teks kietas riešutėlis – pasaulio vicečempionė Prancūzija, likusi tik antra D grupėje. Šios rungtynės bus žaidžiamos liepos 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius