Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos žvaigždė kreipėsi į rusus: „Vyrai, kodėl jūs sėdite kaip šunsnukiai ir nieko nesakote?“

Rusijos bombos toliau niokoja Ukrainos miestus, o sunkiausias gyvenimo dienas išgyvena ne tik šioje šalyje tėvynę ginantys žmonės, bet ir užsienyje sulaikę kvapą savo valstybės likimą stebintys futbolininkai. Dabar jie kreipėsi į Rusijos rinktinės žaidėjus su prašymu padėti sustabdyti Vladimiro Putino agresiją.
Andrijus Jarmolenka
Andrijus Jarmolenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienas Ukrainos rinktinės lyderių Andrijus Jarmolenka nuo 2018 m. atstovauja Londono „West Ham United“ komandai. Klubo treneris Davidas Moyesas leido ukrainiečiui pastarąsias kelias dienas atsiriboti nuo komandos ir nesitreniruoti, kol šis kenčia nuo vaizdų gimtinėje.

O dabar jis savo instagrame išplatino kreipimąsi į rusus.

„Kalbėsiu rusiškai, kad tie, į kuriuos kreipiuosi, mane suprastų. Aš esu Andrijus Jarmolenka, ukrainietis futbolininkas. Gimiau Sankt Peterburge, bet užaugau Ukrainoje ir laikau save 100 proc. ukrainiečiu. Turiu klausimą Rusijos žaidėjams. Vyrai, kodėl jūs sėdite kaip šunsnukiai ir nieko nesakote? Jie mano šalyje žudo žmones, žudo moteris, motinas, mūsų vaikus. Bet jūs nieko nesakote, nieko nekomentuojate. Prašau, pasakykite man, kas nutiktų, jei visi jūs kartu vieningai parodytumėte žmonėms, kas iš tikrųjų vyksta mano šalyje. Daugelį jūsų pažįstu, visi jūs sakėte man, kad „taip neturėtų būti, mano prezidentas elgiasi neteisingai“. Jūs darote įtaką žmonėms, tai parodykite tai, prašau! Žinau, kad kai kurie iš jūsų mėgsta demonstruoti savo kiaušus prieš kamerą, tad parodykite juos dabar realiame gyvenime. Ačiū už dėmesį! Šlovė Ukrainai!“ – sakė A.Jarmolenka.

Prie savo įkelto vaizdo įrašo jis pažymėjo ir krūvą Rusijos futbolininkų, įskaitant Sergejų Ignaševičių, Aleksejų Mirančiuką, Georgijų Džikiją, Denisą Čeryševą ir Andrejų Aršaviną.

Jis sudalyvavo ir vaizdo įraše, kuriame Ukrainos futbolininkai kviečia sporto pasaulį padėti atremti Rusijos invaziją į jų šalį.

„Kreipiamės į futbolo bendruomenę, į visus, kuriuos vienija meilė futbolui. Visi, kurie mus girdi, padėkite sustabdyti šį karą, šį naikinimą ir kraujo praliejimą. Prašome visos futbolo bendruomenės priešintis Rusijos propagandai ir visais įmanomais būdais skleisti tiesą apie karą Ukrainoje“, – sakė futbolininkai, tarp kurių buvo „Manchester City“ žvaigždė Oleksandras Zinčenka, Bergamo „Atalanta“ saugas Ruslanas Malinovskis ir būrys žaidėjų iš stipriausių Ukrainos klubų Donecko „Šachtar“ ir Kijevo „Dinamo“.

Ukrainos futbolo federacija pranešė, kad futbolininkų kreipimasis padėjo surinkti bent 500 tūkst. eurų, kurie bus skirti Ukrainos kariuomenei.

Primename, kad Rusija buvo pašalinta iš visų FIFA ir UEFA rengiamų turnyrų, įskaitant ir pasaulio futbolo čempionato atranką, kurioje rusai kovo pabaigoje turėjo siekti bilieto į planetos pirmenybes Katare.

Ukrainiečiai tą bandys padaryti, kai kovo 24-ąją Glazge žais prieš Škotiją, o pergalės atveju kovo 29-ąją grumsis prieš Velsą arba Austriją, tačiau šiuo metu jų galvose ne pasaulio čempionatas, o kraupūs dalykai, vykstantys gimtinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas