Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už naująją Anglijos futbolo žvaigždę „Manchester City“ nepagailėjo rekordinės sumos

Anglijos lygos čempionė „Manchester City“ komanda pagerino Didžiosios Britanijos rekordą, suplojusi išpirką už Jacką Grealishą iš „Aston Villa“ klubo.
Jackas Grealishas
Jackas Grealishas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mančesterio klubas sumokėjo 100 mln. svarų, tai yra 118 mln. eurų, – tai patvirtino „Aston Villa“ vadovas Christianas Purslow.

Anglijoje už žaidėją tiek daug dar nėra mokėjęs nė vienas klubas.

25 metų J.Grealishas su Pepo Guardiola treniruojama komanda sudarė šešerių metų sutartį.

„City“ yra geriausia komanda šalyje, o treneris laikomas geriausiu pasaulyje – svajonė išsipildė, – sakė J.Grealishas. – Žaisti Pepui ir mokytis iš jo yra išskirtinė galimybė, to norėtų kiekvienas elitinis futbolininkas.“

Prieš tai rekordas buvo 105 mln. eurų, kuriuos „Manchester United“ sumokėjo Turino „Juventus“ už prancūzą Paulį Pogbą 2016 metais.

Aiškindamas sandorį „Villa“ sirgaliams Ch.Purslow teigė, kad 100 mln. svarų išpirka už J.Grealishą buvo nustatyta praėjusiais metais, kai buvo sutarta dėl kontrakto pratęsimo. Dar kelios komandos domėjosi žaidėju, bet jos siūlė mažiau pinigų.

Birmingamą gimęs J.Grealishas visą karjerą iki šiol praleido „Aston Villa“, tik vieną sezoną 2013-2014 jis buvo paskolintas į žemesnį divizioną.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jackas Grealishas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jackas Grealishas

Dabar jis prisidės prie „Manchester City“ atakų ir tokių žaidėjų, kaip Kevinas de Bruyne'as, Philas Fodenas ir kiti.

„Visi žino, kaip aš vertinu Keviną. Mano svajonė žaisti šalia jo, – sakė J.Grealishas apie belgą. – Varžytis dėl trofėjų, žaisti Čempionų lygoje – to man trūko iki šiol, to aš norėjau.“

Atakuojantis saugas laikomas kiek vėliau sužibusia žvaigžde. Jo debiutas Anglijos rinktinėje įvyko 2020 metų rugsėjį. Jis yra žaidęs Airijos rinktinėje jaunimo lygmenyje, bet nuo 2015 metų atstovauja Anglijai.

Lengvai atpažįstamas dėl atgal sušukuotų plaukų ir raumeningų šlaunų, J.Grealishas pasižymi puikia kamuolio valdymo technika ir išprovokuoja daug pražangų.

„Pepui patinka kaip jis žaidžia, mes jaučiame, kad tai idealus papildymas „Manchester City“ klubui. Mūsų ir jo stilius puikiai atitinka“, – sakė „City“ direktorius Txiki Begiristainas.

J.Grealishas žaidė Anglijos rinktinėje šių metų Europos pirmenybėse, dažnai įsitraukęs į rungtynes nuo atsarginių suolo, nors buvo sirgalių favoritas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jackas Grealishas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jackas Grealishas

Anglija pralaimėjo Italijai per čempionato finalą po 11 metrų baudinių serijos.

Mančesterio komandoje J.Grealishas gaus 10-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius, kurie tapo laisvi komandą palikus Sergio Aguero, kuris persikėlė į „Barcelona“.

„Aston Villa“ komandoje, kuri praėjusį sezoną finišavo 11-oje vietoje, futbolininkas iš viso per 213 rungtynių pelnė 32 įvarčius ir atliko 43 rezultatyvius perdavimus.

„City“ pradės Anglijos čempionato rungtynes rugpjūčio 15 dieną su „Tottenham Hotspur“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas