Už pasaulio futbolo čempionato borto – Kolumbija ir Čilė

Baigėsi atranka į pasaulio futbolo čempionatą Pietų Amerikos zonoje. Po lemiamo 18-ojo turo paaiškėjo, jog į Katarą šių metų pabaigoje nevažiuos Kolumbijos ir Čilės rinktinės.

Pietų Amerikos zonoje dar prieš paskutinį turą buvo aiškios keturios tiesioginius bilietus į planetos pirmenybes iškovojusios rinktinės: tai Brazilija, Argentina, Urugvajus ir Ekvadoras.

18-ajame ture sprendėsi penktosios vietos, kuri leis pakovoti dėl bilieto į pasaulio čempionatą papildomame etape, likimas.

Ją galiausiai pačiupo Peru futbolininkai, lemiamose rungtynėse 2:0 įveikę Paragvajų. Perujiečiams įvarčius pelnė Gianluca Lapadula (5 min.) ir Yoshimaras Yotunas (42 min.).

Peru rinktinė surinko 24 taškus ir už borto paliko Kolumbijos ir Čilės futbolininkus.

Kolumbiečių neišgelbėjo ir pergalė paskutiniame ture, kuriame jie išvykoje 1:0 įveikė Venesuelą. Kolumbijos rinktinės pergalę lėmė per pridėtą pirmojo kėlinio laiką realizuotas Jameso Rodriguezo baudinys.

Tuo tarpu Čilė atranką užbaigė pralaimėjimu – namuose 0:2 nusileido Urugvajui. Urugvajiečių triumfą lėmė Luiso Suarezo (79 min.) ir Federico Valverde (90 min.) tikslūs smūgiai.

Penktąją vietą atrankoje pačiupusi Peru rinktinė dėl bilieto į Katarą vasarą kausis prieš vieną iš Azijos zonos rinktinių – Jungtinių Arabų Emyratus arba Australiją.

Praėjusią naktį rungtynes Pietų Amerikos zonos atrankoje žaidė ir brazilai bei argentiniečiai.

Lyderė Brazilijos rinktinė svečiuose net 4:0 sutalžė Boliviją. Du įvarčius brazilams pelnė Richarlisonas (45 ir 90+1 min.), po vieną pridėjo Lucas Paqueta (24 min.) ir Bruno Guimaraesas (66 min.).

Savo ruožtu Argentina išvykoje 1:1 sužaidė su Ekvadoru. Argentiniečiai ilgai pirmavo po Juliano Alvarezo įvarčio 24-ą minutę, bet lygiąsias lėmė per pridėtą antro kėlinio laiką pasižymėjęs Enneris Valencia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas