Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už Putino pavardės skandavimą – didžiulė UEFA bauda

Stambulo „Fenerbahče“ futbolo klubas buvo nubaustas UEFA dėl to, kad Turkijos komandos sirgaliai skandavo Vladimiro Putino vardą ir pavardę per Čempionų lygos atrankos pralaimėtas rungtynes Kyjivo „Dynamo“ futbolininkams.
Stambulo „Fenerbahče“ sirgaliai
Stambulo „Fenerbahče“ sirgaliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Turkijos klubas turės sumokėti 50 tūkst. eurų baudą, o taip pat per vienerias tarptautines rungtynes stadionas turės būti dalinai uždarytas (leidžiama iki 5 tūkst. žiūrovų).

UEFA pareiškė, jog bauda skirta dėl daiktų mėtymo ir provokuojančios skanduotės.

Kyjivo „Dynamo“ liepos 27 dieną laimėjo atsakomąsias rungtynes Stambule 2:1, o prieš tai pirmasis mačas baigėsi 0:0 – tos Ukrainos komandos „namų“ rungtynės buvo žaidžiamos Lenkijoje, nes pastaruosius mėnesius Ukraina yra bombarduojama Rusijos.

Stambulo stadione tūkstančiai „Fenerbahče“ sirgalių pradėjo skanduoti brutalų karą pradėjusios šalies prezidento vardą ir pavardę, kai šeimininkų komanda praleido įvartį.

Skanduotės pasigirdo po „Dynamo“ saugo Vitalijaus Bujalskio įvarčio, kurį Ukrainos futbolininkas šventė rankomis vaizdavęs erelį. Manoma, kad toks gestas daliai „Fenerbahče“ aistruolių galėjo priminti klubo aršiausią varžovą Stambulo „Bešiktaš“.

Pats „Fenerbahče“ paskelbė, kad tokie sirgalių veiksmai nereprezentuoja klubo ir „jokiu būdu neatspindi klubo pozicijos“.

„Dynamo“ treneris Mircea Lucescu po rungtynių teigė, jog sportas „negali pateisinti tokio sirgalių elgesio“.

„Nesitikėjau tokių skanduočių. Labai skaudina“, - sakė treneris iš Rumunijos, anksčiau vadovavęs Turkijos rinktinei. Iškart po rungtynių jis atsisakė ateiti į spaudos konferenciją, taip protestavęs prieš turkų sirgalių skanduotę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas