Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 24 /20:12

V.Čeburino atsakas dėl stadiono nuogąstaujantiems bulgarams: „Profesionalams netrukdo“

Net aštuoni į Vilnių atvykę bulgarų žurnalistai prasitarė, kad Razgrado „Ludogorec“ klubas kiek prisibijo sintetinės Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadiono dangos, tačiau Vladimiro Čeburino atsakymas jiems buvo paprastas.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.

„Manau, profesionalams neturėtų trukdyti jokia aikštė. Taip, galbūt tai nedidelis privalumas mums, nes mes čia treniruojamės, žaidžiame, bet nemanau, kad tai gali būti esminis skirtumas“, – į vieno iš svečių žurnalistų klausimą tvirtai atsakė 57-erių kazachas, su Vilniaus „Žalgiriu“ šiemet kuriantis istorinį žygį Europoje.

Dar vieną istorijos puslapį Lietuvos čempionai gali parašyti rytoj. Iš Bulgarijos parsivežę minimalų deficitą 0:1 žalgiriečiai vis dar pretenduoja į UEFA Europos lygos grupių etapą.

Pergalės atveju, „Žalgiris“ rudenį žaistų Europos lygoje, nesėkmės – UEFA Konferencijų lygoje.

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Vladimiras Čeburinas ir Edvinas Gertmonas
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Vladimiras Čeburinas ir Edvinas Gertmonas

„Mūsų tikslas – Europos lyga. Turime rytoj laimėti“, – ryžtingai kalbėjo vilniečių vartininkas Edvinas Gertmonas.

Jam pačiam rungtynės Razgrade baigėsi skausmingai. Po varžovo pražangos „Žalgirio“ vartininkui buvo skaudžiai prakirsta lūpa, kurią teko siūti sugrįžus į Vilnių.

„Šešios siūlės viduje, trys išorėje. Dabar jau viskas gerai, žaisti netrukdo“, – nesiskundė 26-erių vartų sargas.

„Privalome namuose žaisti geriau. Analizavome praėjusias rungtynes ir pirmiausia privalome daryti mažiau klaidų prie savo vartų. Sieksime pergalės“, – pridūrė E.Gertmonas.

VIDEO: Santrauka | Ludogorets - Žalgiris | Highlights

„Turime vieno įvarčio deficitą, todėl privalome ruoštis rungtynėms taip, kad įmuštume. Žinoma, turime žaisti apgalvotai ir drausmingai.

Žinome savo silpnybes, stengsimės jas paslėpti, bet žinome ir varžovo silpnybes, kuriomis stengsimės pasinaudoti. Varžovas nemėgsta gintis, itin nemėgsta gintis. Turime žaisti taip, kad jiems nebūtų patogu“, – „Ludogorec“ nenorą dirti prie savų vartų dukart pabrėžė V.Čeburinas.

„Žalgirio“ viltis pasiekti teigiamą rezultatą stiprina ir geresnis žaidimas namuose.

„Pirmiausia, taip yra dėl nuostabaus mūsų sirgalių palaikymo. Jiems keliauja mūsų padėka ir nuopelnai. Tikiuosi ir rytoj turėsime tokį palaikymą, nes jis mums labai reikalingas“, – vylėsi V.Čeburinas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliai
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliai

„Jei kalbėsime apie pirmąsias rungtynes – mes tikėjomės, kad jie mums spaus nuo pirmųjų minučių. Tai įprastas jų žaidimas. Jie mėgsta naudoti aukštą presingą, spausti varžovus pirmajame aikštės trečdalyje. Mes patys padarėme rimtų klaidų, patys ir įvartį įsimušėme.

Tačiau sakyčiau, kad jau ir pirmajame kėlinyje mes šiek tiek atsigavome, pajutome žaidimo ritmą. Antrajame kėlinyje dar geriau kontroliavome kamuolį, aikštės vidurį, patys susikūrėme gerų progų įvarčiui.

VIDEO: Kitu Kampu | Ludogorets - Žalgiris | Behind the scenes

Varžovai turi daug individualiai stiprių žaidėjų, ne tik Kirilą Despodovą. Kita vertus, mes ir turime daug pajėgių žaidėjų“, – dėstė „Žalgirio“ treneris.

Ketvirtadienį Lietuvos čempionai verstis privalės be raudoną kortelę Bulgarijoje užsidirbusio Donato Kazlausko ir trečią geltoną Europoje gavusio kapitono Sauliaus Mikoliūno.

„Ludogorec“ trykšta pasitikėjimu

Keturis sykius geriau vertinamas Razgrado „Ludogorec“ klubas (26 mln. eurų prieš 6,8 mln. eurų transfermarkt duomenimis) yra laikomas ir rungtynių Vilniuje favoritu.

„Aš nežinau, kaip žais „Žalgiris“, kaip jis pradės rungtynes. Bet mes būsime pasirengę viskam. Neabejoju, kad jie stengsis mus nustebinti, bet, aš manau, kad pirmiausia turime galvoti apie savo žaidimą“, – pasitikėjimo savo jėgomis neslėpė svečius treniruojantis slovėnas Ante Šimundža.

Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS/Ante Šimundža
Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS/Ante Šimundža

Vis dėlto „Žalgiris“ Razgrado klubą Vilniuje jau yra nugalėjęs. 2017-aisiais šeimininkai tai padarė 2:1. Tiesa, „Ludogorec“ vėliau namie atsigriebė 4:1 ir žengė į kitą etapą.

Pažįstamas žalgiriečiams ir dabartinis „Ludogorec“ strategas A.Šimundža. Pernai būtent jo treniruojama Murska Sobotos „Mura“ skausmingai įveikė „Žalgirį“ 1:0 ir neleido patekti į grupių etapą.

„Ar kažkas mane nustebino „Žalgirio“ komandoje? Aš nežiūriu į atskirus žaidėjus. Aš vertinu visą komandą. Kaip ji juda aikštėje, kaip puola, kaip ginasi. Nemanau, kad „Žalgiris“ žaidžia kažkaip kitaip, nei praėjusį kartą“, – tęsė „Ludogorec“ strategas.

Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS/Kadras iš pirmų poros rungtynių
Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS/Kadras iš pirmų poros rungtynių

„Svarbiausia, kad būtume tinkamai nusiteikę. Drausmingi nuo pirmos iki paskutinės minutės“, – papildė jis.

Bulgarų žurnalistai jo taip pat paklausė apie dirbtinę LFF stadiono dangą, bet A.Šimundža pasiteisinimų neieškojo.

„Mes per daug apie tai kalbame. Abiem ekipoms sąlygos bus sudėtingos. Mes suprantame, kad „Žalgiris“ žais manuose, bet turime prisitaikyti kuo greičiau. Taip, žaisti ant tokios dangos – sudėtinga, bet įmanoma“, – pažymėjo Bulgarijos čempionų strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas