Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Venslovaitienė: apie Čempionų lygą NATO viršūnių susitikimo metu ir būsimas permainas

Vilniaus „Žalgirio“ vadovė Vilma Venslovaitienė turi ne vieną galvos skausmą. Lietuvos čempionų varžovas „Struga“ klubas nesutiko sukeisti Čempionų lygos rungtynių datų, tad svarbus mačas vyks NATO viršūnių susitikimo metu. Maža to, vilniečiai ruošia permainas sudėtyje – laukia naujokų ir rengiasi atsisveikinimams.

NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyks liepos 11-12 dienomis. Tuo laiku nemaža dalis Lietuvos sostinės bus nepravažiuojama, į miestą sugužės pasaulio lyderiai, viešbučiuose vietų rasti bus neįmanoma.

nuotr. nato.vilnius.lt/Eismo ribojimai NATO viršūnių susitikimo metu
nuotr. nato.vilnius.lt/Eismo ribojimai NATO viršūnių susitikimo metu

NATO viršūnių susitikimo metu eismo ir judėjimo ribojimai apims Senamiestį, oro uosto teritoriją, atskiras Naujamiesčio zonas, taip pat parodų ir kongresų centro „Litexpo“ prieigas. Kai kurios gatvės bus uždaromos visiškai, kai kurios – laikinai, gyventojai bus kviečiami naudotis viešuoju transportu, kuris bus nemokamas.

Atsižvelgiant į sudėtingas sąlygas Vilniuje, „Žalgiris“ siūlė Šiaurės Makedonijos čempionams sukeisti rungtynių datas – pirmąjį mačą sužaisti išvykoje, o LFF stadione susitikti po savaitės.

Bet išgirdo atsakymą „ne“ – susitikimas Vilniuje vyks liepos 11 dieną, atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos Šiaurės Makedonijoje liepos 19 d.

„Žalgirio“ direktorė V.Venslovaitienė tinklalaidėje „Skrieja kamuolys“ plačiau papasakojo apie susidariusią situaciją.

„Tiesiog dirbame su situacija, kokia ji yra. Nieko pakeisti negalime, ką galėjome, tą padarėme. Nuo kovo mėnesio bendraujame su Užsienio reikalų ministerija (URM), su futbolo federacija, UEFA. Jų sprendimas toks, koks yra – jie leido rinktis mūsų varžovams, varžovai pasirinko“, – teigė sostinės klubo direktorė.

Ji tikisi, kad „Struga“ klubo vadovai supranta, su kokiais sunkumais jiems teks susidurti.

„Tikimės, kad supranta. Jų kelionės organizavimu rūpinasi latvis, jiems viskas buvo išaiškinta, mes viską buvome aiškiai raštuose išdėstę. Manau, jie daugiau nei supranta“, – sakė V.Venslovaitienė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Joelis Bopesu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Joelis Bopesu

Ir pridūrė, kad Vilniuje viešbučio „Struga“ komanda tikrai neras.

„Kaip paminėjau, jie turi atstovą, kuris organizuoja jiems tą kelionę. Mes su juo bendravome, jis sakė, kad rekomendavo susikeisti, bet jų sprendimas yra toks, – kalbėjo V.Venslovaitienė. – Kur jie suras, ten suras. Koks mūsų reikalas, kita vertus... Aš suprantu, kad toks sprendimas yra teisingas sportiniu principu. O kaip jie tą išpildys – čia jų reikalas. Jie prisiima atsakomybę, mes už juos neatsakome. Atsakome, kad būtų stadionas ir tiek žinių. Už juos kalbėti negalime ir nenorime. Viską padarėme, daugiau nei viską. Jų sprendimas toks, mes jį gerbiame ir ruošiamės rungtynėms.“

Pačiam „Žalgiriui“ taip pat bus papildomų klausimų rungtynių dieną. Teks rūpintis ir sklandžiu rungtynių organizavimu, ir apsauga, kuri privalo būti sustiprinta.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ovidijus Verbickas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ovidijus Verbickas

„Po galutinio sprendimo, kuomet buvo patvirtinti laikai, mes turėjome susitikimą policijoje, – sakė klubo direktorė. – Kalbėjome, informavome, jie sakė, kad nuo pirmadienio pradės apie tai galvoti. Pirmas klausimas buvo saugumo zonos mieste ir kokios jos bus, koks bus judėjimas. Susitarėme bendradarbiauti. Kol kas daugiau nieko negalime pasakyti. Lyg šeštadienį jau paskelbė miesto saugumo zonas, žemėlapius, bet dar per šią savaitę daug kas spręsis. Kontaktas yra, viskas aptarta, įsivertinta, o kaip bus – taip. Prognozuoti negaliu.“

„Žalgiris“ prieš Čempionų lygos rungtynes gyvens viešbutyje už 30 kilometrų nuo Vilniaus.

„Nelabai yra pasirinkimo, reikia suprasti, kad beveik 5000 svečių Lietuvoje. Nesu tikra, ar turime tiek lovų visoje Lietuvoje (šypsosi). Gal ir turime su pajūriu. Sudėtinga ši situacija. Sudėtingiausia, manau, jiems bus išskristi. Suprasdami tai, jie paskyrė (atsakomųjų – aut. past.) rungtynių laiką trečiadienį, mes irgi turėjome teisę daryti rungtynes trečiadienį. Tada jie būtų atskridę likus trims dienoms iki rungtynių. Padarėme viską teisingai, sąžiningai, jie priėmė sprendimus.“

Jau prieš kurį laiką „Žalgirio“ vadovė užsiminė apie galimus komandos naujokus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas

„Vyksta derybos, daromi dokumentai, nes yra vizinis režimas. Laukiame“, – teigė ji, prasitarusi, kad atvykti gali 2-3 nauji futbolininkai.

„Žalgiris“ šiuo metu turi net 27 futbolininkus, tad, atvykus pastiprinimui, veikiausiai teks surengti ir keletą atsisveikinimų.

„Taip, dabar dirbame tuo klausimu, – neslėpė V.Venslovaitienė. – Langai atsidaro ne tik pas mus, bet ir kitose šalyse. Kas pavyks padaryti, tikrai išlydėsime, atsisveikinsime, bus matyti. Tačiau reikia suprasti, kad tai futbolas ir tie kontraktai yra sąlyginai saugūs. Dirbame šiuo klausimu.“

„Žalgiris“ Lietuvos čempionate turi 40 taškų ir žengia trečioje vietoje, nuo lyderio „Panevėžio“ atsilikdamas šešiais taškais.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: V.Venslovaitienės skambutis, „Panevėžio“ papildymas ir žiūrovų klausimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas