Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vartininko žygdarbių neužteko – „Kauno Žalgiris“ baigė pasirodymą Europoje

„Kauno Žalgiris“ trečią kartą per pastaruosius ketverius metus europinę kelionę baigė sulig pirmuoju varžovu.
„Kauno Žalgiris“ – „Ružomberok“
„Kauno Žalgiris“ – „Ružomberok“ / Vytauto Kuralavičiaus / FK Kauno Žalgiris nuotr.

Roko Garasto auklėtiniai Marijampolėje lygiosiomis 0:0 sužaidė su Slovakijos vicečempionu „Ružomberok“ klubu, bet pasitraukė iš UEFA Konferencijų lygos jau po pirmojo etapo dėl pirmajame mače patirto pralaimėjimo 0:2.

Apylygį komandų žaidimą iliustruoja ir statistika – svečiai atliko vos vienu smūgiu daugiau (13-12) bei kiek daugiau kontroliavo kamuolį (55 proc. prieš 45 proc.).

Tiesa, 44-ą minutę kauniečių situacija galėjo visiškai susikomplikuoti, kai Linas Pilibaitis kabino varžovo koją baudos aikštelėje ir į „Kauno Žalgirio“ vartus buvo skirtas 11 m baudinys.

Vis dėlto Lietuvos komandą išgelbėjo vartininkas Deividas Mikelionis – jis atmušė Matejaus Kochano smūgiuotą kamuolį, kuris nuo virpsto sugrįžo į žaidimą.

„Kauno Žalgirio“ vartininkas savo komandą gelbėjo ir daugiau kartų, o ypač pavojingas buvo slovakų smūgis per pridėtą antro kėlinio laiką. Visgi D.Mikelionis atrėmė jį kojomis.

Nepaisant vartų sargo žygdarbių, įvarčių pelnyti žalgiriečiams nepavyko ir jų pasirodymas UEFA turnyre šiais metais jau baigtas.

Nuo 2019 metų kasmet Europos turnyrų atrankose dalyvaujantys kauniečiai pirmą etapą sugebėjo peršokti tik pernai, kai bendru rezultatu 2:0 įveikė „Europa“ komandą iš Gibraltaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas