Sportas gyvai

Veiksmo pilname futbolo spektaklyje Nyderlandai palaužė Lenkijos rinktinę

Per pirmąsias 2024 metų Europos futbolo čempionato sekmadienio rungtynes Nyderlandų rinktinė Hamburge palaužė Lenkijos nacionalinę komandą 2:1 (1:1).

Tai buvo pirmosios D grupės, kurioje dar yra Prancūzijos ir Austrijos rinktinės, rungtynės. Per jas aikštėje neišvydome bene didžiausios abiejų komandų žvaigždės – Lenkijos rinktinės lyderio Roberto Lewandowskio. Puolėjas nežaidė dėl pirmadienį per kontrolines rungtynes su Turkijos ekipa patirtos traumos.

Dvikovą labai aktyviai pradėjo Nyderlandų komanda, vertusi nuo pirmųjų minučių prakaituoti varžovų gynėjus ir vartininką, tačiau 16 min. įvykiai pasisuko netikėta linkme – po Piotro Zielinskio pakelto kampinio Adamas Buksa pasiekė kamuolį galva ir išvedė Lenkijos rinktinę į priekį.

Praleidę įvartį, Nyderlandų futbolininkai visiškai užgulė varžovus siekdami išlyginti rezultatą ir 29 min. pasiekė savo. Cody Gakpo priartėjo prie baudos aikštelės linijos tiesiai prieš vartus, atliko smūgį, o kamuolys po rikošeto suklaidino vartininką ir įskriejo į tinklą.

Vėliau iniciatyva beveik visą laiką priklausė Nyderlandų komandai, o lenkai stengėsi nepraleisti dar kartą ir kontratakuoti. Tiek vieniems, tiek kitiems laikytis savo planų sekėsi neblogai, tad progų įmušti turėjo abi komandos. Vis dėlto ilgai arba žaidėjams trūko tikslumo, arba patikimai žaidė abu vartininkai.

Lemiama tapo 83 min., kai po Nathano Ake perdavimo kamuolys dėkingai atšoko Woutui Weghorstui ir puolėjas pramušė Lenkijos rinktinės vartininką Wojciechą Szczesny.

RUNGTYNIŲ EIGA

90+5 min. Paskutines rungtynių minutes Lenkijos rinktinė praleido atakose, tačiau pakeisti rezultato nepajėgė. Nyderlandai laimi 2:1!

83 min. ĮVARTIS!!! Gražios Nyderlandų rinktinės atakos metu kamuolys po Nathano Ake perdavimo dėkingai atšoka Woutui Weghorstui ir puolėjas pramuša Lenkijos rinktinės vartininką Wojciechą Szczesny. 2:1!

80 min. Iniciatyva vėl priklauso Nyderlandų rinktinei, lenkai bando kontratakuoti, bet vartininkams rimto darbo nėra.

65 min. Lenkijos rinktinė atkuto ir žaidimas pastarąsias 10 min. vyko beveik vien tik Nyderlandų aikštės pusėje. Teko kartą rimtai padirbėti ir šios komandos vartininkui, bet rezultatas nepasikeitė. Olandai atsakė labai pavojingu Denzelio Dumfrieso smūgiu, bet kamuolys praskriejo greta virpsto.

55 min. Antrąjį kėlinį vėl labai galingai pradėjo Nyderlandų futbolininkai, visiškai neleidžiantys su kamuoliu pabūti varžovams. Progų įmušti taip pat yra, bet kol kas vis pritrūksta šiek tiek sėkmės ar tikslumo.

Prasidėjo antrasis kėlinys.

45+1 min. Trečiojoje kėlinio dalyje žaidimas kiek aprimo, abi komandos susikūrė po vieną pavojingesnę progą, bet jomis nepasinaudojo. Prieš pat pertrauką skelbiantį teisėjo švilpuką puikią progą turėjo Memphis Depay'us, bet nepataikė į vartus. Po pirmojo kėlinio – 1:1.

29 min. ĮVARTIS!!! Praleidę įvartį, Nyderlandų futbolininkai negailestingai presavo varžovus siekdami išlyginti rezultatą ir galiausiai pasiekė savo. Cody Gakpo priartėjo prie baudos aikštelės linijos ir atliko smūgį, o kamuolys po rikošeto suklaidino vartininką ir įskriejo į tinklą – 1:1!

16 min. ĮVARTIS!!! Rungtynes labai aktyviai pradėjo Nyderlandų komanda, vertusi nuo pirmųjų minučių prakaituoti varžovų gynėjus ir vartininką. Tačiau 16 min. įvykiai pasisuko netikėta linkme – po Piotro Zielinskio pakelto kampinio Adamas Buksa pasiekia kamuolį galva ir išveda Lenkijos rinktinę į priekį – 1:0!

0.00 Rungtynės prasidėjo.

Rungtynės Hamburge prasidės 16 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius