Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijos komanda surinko per 11 tūkst. eurų komandos draugui palaikyti

Pasaulio čempionate Rusijoje kovojantys Švedijos futbolininkai atliko kilnų žingsnį, kai nusprendė finansuoti mitingą savo tėvynėje. Ten rengiama palaikymo kompanija Jimmy Durmazui – Švedijos rinktinės saugui, kuris susilaukė kaltinimų dėl praleisto įvarčio mače su Vokietija.
J.Durmazas sulaukė paramos iš komandos draugų Švedijos rinktinėje,
J.Durmazas sulaukė paramos iš komandos draugų Švedijos rinktinėje, / „Scanpix“ nuotr.

J.Durmazas turėjo atlaikyti kaltinimų ir grasinimų audrą, kai grupės varžybų antrajame mače 95-ąją minutę prasižengė prie baudos aikštelės, o tada po Toni Krooso smūgio Vokietija išplėšė pergalę prieš Švediją 2:1.

Turkų kilmės Švedijos futbolininkas, turintis siro kraujo, sulaukė grasinamų ir rasistinių žinučių socialiniuose tinkluose.

Švedijos futbolininkai palaikė savo komandos draugą ir nekaltino jo dėl pražangos, o Stokholme iniciatyvinė žmonių grupė ėmėsi organizuoti J.Durmazą palaikantį susirinkimą.

Per 10 tūkst. žmonių feisbuke išreiškė susidomėjimą dalyvauti manifeste penktadienio vakarą, bet organizatoriai susidūrė su problemomis dėl vietos.

Planuotoje nedidelėje erdvėje Stokholme policija neleido rinktis tiek daug žmonių, o kita vietos nuoma kainavo 120 tūkst. Švedijos kronų (11,4 tūkst. eurų).

Organizatoriams tai pasirodė per didelė suma ir jie buvo patekę į aklagatvį, bet tada Švedijos rinktinės futbolininkai per savo federaciją pranešė, kad apmokės minėtą sumą.

„Jie yra geri futbolo žaidėjai ir dar geresni žmonės. Kai jie išgirdo apie kainą, kuri gali mums sutrukdyti, jie iškart įsikišo. Jie paprašė susisiekti su organizatoriais ir išspręsti problemą“, – „Sportbladet“ sakė Hakanas Sjostrandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas