Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vertė rinkoje: „Euro 2024“ ir „Copa America“ finalininkų palyginimas

Kone identišku metu finišuos Europos ir Amerikos futbolo čempionatai. Europos finalo laukia Ispanijos ir Anglijos, už Atlanto – Argentinos ir Kolumbijos rinktinės. Transfermarkt.com palygino, kiek rinkoje yra vertos skirtingų kontinentų finalininkės.
Jude'as Bellinghamas
Jude'as Bellinghamas / „Scanpix“ nuotr.

Kalbant apie keturių rinktinių bendrą rinkos vertę – čia dominuoja Europos komandos. Net aštuoni iš dešimties vertingiausių žaidėjų yra Anglijos ir Ispanijos rinktinėse. Čia įsiterpia tik du argentiniečiai – Lautaro Martinezas ir Julianas Alvarezas.

Pagal bendrą rinktinės vertę – pirmauja Anglija, kurios žaidėjai rinkoje vertinami 1,52 mlrd. eurų. Vertingiausias – Judas Bellinghamas, kurio vertė siekia 180 mln. eurų.

Ispanijos žaidėjų rinkos vertė yra 966 mln. eurų. Vertingiausi – 120 mln. eurų vertės Rodri, o šešiolikmetis Lamine'as Jamalas, vertas 90 mln. eurų.

Nuo Ispanijos nedaug atsilieka Argentina, kurios žaidėjų rinkos vertė siekia 805 mln. eurų. Vertingiausias jų žaidėjas yra puolėjas L.Martinezas. Keturiskart „Copa América“ turnyre jau pasižymėjas puolėjas vertinamas 110 mln. eurų.

Kolumbija gerokai atsilieka – tai 283 mln. eurų vertės rinktinė, o ketvirtadalį – 75 mln. eurų – šios sumos sudaro puolėjo Luiso Diazo vertė.

Nepaisant didžiausios vertės, Anglijos rinktinės iš šios ketveriukės – pati nerezultatyviausia.

Ispanijos rinktinė Europos čempionate laimėjo visas rungtynes ir tik kartą prireikė pratęsimo prieš Vokietiją ketvirtfinalyje. Per šešis mačus ispanai pelnė 13 įvarčių, vidutiniškai – po 2,17 įvarčio per rungtynes.

Vis dėlto pagal įvarčų vidurkį jie nusileidžia Kolumbijai, kuri 12 įvarčių įmušė po penkerias rungtynes Tai – 2,4 įvarčio per rungtynes vidurkis.

Argentina su Lioneliu Messi per penkis mačus pelnė 8 (vid. 1,6) įvarčius, anglai per šešis mačus įsirašė 7 įvarčius (vid. 1,17).

Nepaisant to, Kolumbija neturi turnyre žaidėjom pelniusio daugiau nei du įvarčius, kai visos kitos trys šalys tokius lyderius turi: Harry Kane‘as (Anglija) ir Dani Almo (Ispanija) pasižymėjo po triskart, L.Martinezas (Argentina) – keturiskart.

Vertingiausi žaidėjai „Euro 2024“ ir „Copa America 2024“ finaluose:

  1. Jude’as Bellinghamas, Anglija – 180 mln. eurų
  2. Philas Fodenas, Anglija – 150 mln. eurų
  3. Bukayo Saka, Anglija – 140 mln. eurų
  4. Declanas Rice‘as – 120 mln. eurų
  5. Rodri, Ispanija – 120 mln. eurų
  6. Lautaro Martinezas, Argentina – 110 mln. eurų
  7. Harry Kane‘as, Anglija – 100 mln. eurų
  8. Lamine‘as Yamalis, Ispanija – 90 mln. eurų
  9. Julianas Alvarezas, Argentina – 90 mln. eurų
  10. Cole’as Palmeris, Anglija – 80 mln. eurų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito