Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 19

Viena favoričių – žvaigždėta Prancūzija: pasaulio čempionate viskas arba nieko

Nuo aukso 2018 metų pasaulio čempionate iki ankstyvos kelionės namo 2020 metų Europos pirmenybėse ir netrukus sekusio pakilimo į pergalę Tautų lygoje 2020-2021 m. sezone. Prancūzijos futbolo rinktinė svyruoja nuo šlovės iki gėdos. Kaip bus Katare? „Les Blues“ nepaprastai talentinga, bet pasirengimas pasaulio čempionatui toli gražu nebuvo sklandus.
K.Benzema, K.Mbappe ir A.Griezmannas – Prancūzijos puolimo žvaigždžių trejetas.
K.Benzema, K.Mbappe ir A.Griezmannas – Prancūzijos puolimo žvaigždžių trejetas. / „Scanpix“ nuotr.

Būdamas vienas iš trijų asmenų, laimėjusiu pasaulio čempionatą ir žaidėjo ir trenerio pozicijose (kiti du – brazilas Mario Zagallo ir vokietis Franzas Beckenbaueris), Didier Deschamps'as jau priklauso turnyro karališkajai trejybei.

Žinomas kaip kietas pragmatikas ir aršus kovotojas dar nuo žaidimo Turino „Juventus“ laikų, buvęs vidurio saugas nuvedė Prancūzijos futbolininkus ant aukščiausios pakylos 2018 metų pasaulio čempionate, įdiegęs komandai užsispyrusios laimėtojos charakterį.

„Scanpix“/Empics Sport nuotr./Didier Deschamps'as
„Scanpix“/Empics Sport nuotr./Didier Deschamps'as

Tada nusigramdę taką grupės varžybose, prancūzai laimėjo aštuntfinalio trilerį prieš Argentiną, parodė profesionalumą prieš Urugvajų ir Belgiją, o tada finale sudorojo ir Kroatiją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prancūzų triumfas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prancūzų triumfas

D.Deschamps'as bandė pakelti Prancūziją į dar aukštesnį lygį, lipdydamas žaidimą schema 3-4-1-2.

Aurelienas Tchouameni ir Adrienas Rabiot turėtų sudaryti vidurio saugų porą, nes 2018 metų vidurio saugai Paulis Pogba ir N'Golo Kante praleidžia turnyrą Katare dėl traumų, bet čempionate savo šanso sulaukti gali ir Youssoufas Fofana.

Sunkiai dirbti aikštėje mėgstantis 23 metų saugas sudarė efektyvų duetą su A.Tchouameni „Monaco“ klube ir per porą kontrolinių rungtynių parodė, kad gali pakeisti N.Kante.

Kylianas Mbappe, Antoine'as Griezmannas ir naujai iškeptas Aukso kamuolio laimėtojas Karimas Benzema turėtų sudaryti tokį puolėjų trejetą, apie kurį svajotų kiekviena komanda. O juk ir už jų atakose galėtų būti naudingi Ousmane'as Dembele, Kingsley Comanas, Marcusas Thuramas ir Olivier Giroud.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas