Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus derbyje – įvarčių fiesta ir įtikinama „Žalgirio“ pergalė

Vilniaus „Žalgiris“ trumpai buvo besivejančių vaidmenyje, bet sugebėjo pasiekti svarbią pergalę prieš A lygoje paskutinę vietą užimančią kitą Vilniaus komandą „Riterius“. Vladimiro Čeburino auklėtiniai triumfavo 6:2.
Vilniaus „Žalgiris“ - „Panevėžys“ A lygos futbolo rungtynės. Liviu Antalis
Liviu Antalis / Skirmanto Lisausko /15min nuotr.

„Riteriai“ iki šių rungtynių buvo nelaimėję net 20 rungtynių iš eilės ir patyrę jau šešis pralaimėjimus paeiliui, bet būtent jie pirmieji pasiekė įvartį, kai 9-ąją minutę Nikola Popovičius kyštelėjo koją ir išvedė nominalius rungtynių šeimininkus į priekį.

Jų džiaugsmas ilgai netruko, nes jau 14-ąją minutę tolimu smūgiu įvartį pelnė Ovidijus Verbickas. Dar po trijų minučių greitą ataką smūgiu galva užbaigė Liviu Antalis, išvesdamas „Žalgirį“ į priekį.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui žalgiriečiai padvigubino persvarą – įvartį po Arvydo Novikovo perdavimo pelnė Paulius Golubickas.

58-ąją minutę Rokas Filipavičius sugebėjo sušvelninti skirtumą, bet netrukus „Žalgiris“ atsakė dviem tiksliais Mathiaso Oyewusi kirčiais – puolėjas pasižymėjo 61 ir 64 minutėmis.

„Riterių“ sutriuškinimą užbaigė 83-ąją minutę baudinį realizavęs Nicolas Gorobsovas.

68 taškus surinkęs „Žalgiris“ bando išlikti kovoje dėl titulo, tačiau nuo „Panevėžio“ vilniečiai atsilieka šešiais taškais ir dar yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis daugiau. „Žalgiriui“ iki sezono pabaigos liko šeši, „Panevėžiui“ – septyni susitikimai.

Tik 15 taškų turintys „Riteriai“ lieka paskutiniai dešimti ir turi vis mažiau galimybių pakilti iš dugno bei išvengti iškritimo į I lygą.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas