Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: čempionatų viršūnėse – spūstys

Po vasaros pertraukos į aikštes sugrįžę Vilniaus mėgėjų futbolo komandos ir toliau savo lygose įnirtingai kaunasi dėl prizinių vietų, o 15min pristato dar vieną mėgėjų čempionatų apžvalgą.
Įmonių lygos rungtynių akimirkos
Įmonių lygos rungtynių akimirkos / Sauliaus Čirbos nuotr.

III lyga. Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamo čempionato pirmojoje vietoje įsitvirtino „Ozas“, laimėjęs jau 6 rungtynes iš eilės ir per 14 turų surinkęs 31 tašką. Tiesa, pastarajame ture lyderiai turėjo daug vargo ir palaužė Pabradės „Intersurgical SŽK“ tik 4:3.

Į antrąją vietą po truputį pakilo „Navigatoriai“, ne itin užtikrintai pradėję sezoną, bet dabar laimėję jau 4 rungtynes iš eilės ir turintys 27 taškus. 14-ajame ture šiai komandai taip pat nebuvo lengva – 3:2 palaužtas 11-ąją vietą užimatis „Rotalis“, nors nuo 27 min. teko žaisti be iš aikštės pašalinto Gražvydo Mikulėno.

Trečiojoje pozicijoje šiuo metu žengia įprastinis viršutinės turnyro lentelės narys Ukmergės „Spartakas“ (26). Vos 2 kartus (pastarąjį – gegužės 20-ąją) šiame sezone pralaimėjusi komanda 14-ajame ture 2:1 palaužė „Nerealą“, kuris puikiai pradėjo sezoną, bet pralaimėjo 4 iš pastarųjų 5 rungtynių ir jau nusirito į 7-ąją poziciją.

VIDEO: SŽK Pabradė 3:4 FK Ozas

IV lyga. Sekmadienio futbolo lygos rengiamuose turnyruose vyksta tokia pati atkakli kova. Šiame divizione ir toliau pirmauja „Elektrėnų versmė“ (31), kuri 14-ajame ture išvykoje pralaimėjo „Nemenčinei“ 1:3.

Lyderius galėjusios pasivyti „Širvintos“ (28) Vilniuje 2:3 nusileido „Advoco“ ir pačios leidosi pavejamos „Kaišiadorių-Baltų“, kurie tokiu pat rezultatu sostinėje palaužė „Krušą-Basicą“. Nuo šių komandų vos 3 taškais atsilieka tas pats „Advoco“ ir „Viesulas“. Pastaroji komanda, dar neseniai kovojusi dėl pirmosios vietos, pergale pastarąjį kartą džiaugėsi birželio pabaigoje, o 14-ajame ture net 1:5 nusileido paskutiniojoje vietoje žengiančiam „Imperialui“.

V lyga. Šiame turnyre taip pat vyksta nenuspėjamos kovos, kurių metu viena pergalė komandą gali pakylėti per keletą pozicijų, o pralaimėjimas taip pat blokšti žemyn.

Kol kas geriausiai laviruoti šiuose audrose sekasi „Katastrofai“ (28), laimėjusiai 1:0 prieš į čempionų titulą taip pat besitaikančią „Žaibų-Vilties“ (24) komandą ir bent savaitei įsitvirtinusiai turnyro lentelės viršūnėje. Tą leido padaryti absoliučiai visų tiesioginių konkurentų kluptelėjimai. Antrąją vietą užimantys „Futbolo broliai-Railana“ (25) sužaidė tik lygiosiomis 1:1 su vis geriau žaidžiančiu autsaideriu „Lentvariu“, o „Trakai“ (25) išvykoje 0:1 pralaimėjo Naujosios Vilnios „Granitui-2“ (23).

VI lyga. Ilgai šiame 10 komandų čempionate pirmavusi „Vova“ (27 taškai po 12 turų), per pastarąsias ketverias rungtynes pralaimėjo dukart ir užleido lyderės poziciją „Pagiriams“ (28). Pastaroji komanda taškų nepraranda nuo gegužės pabaigos, o pastarajame ture 2:0 pranoko „Futboliuką“.

Trečiąją vietą užima „Geležinis Vilkas-PapildųPasaulis.lt“ (24), tikroje įvarčių šventėje 6:4 nugalėję „TopKickers“ komandą. Tiesa, kariškius gali žemiau nustumti vienas rungtynes atsargoje turinčios „Skaidiškės“ (23). „Geležinio Vilko-PapildųPasaulis.lt“ ir „Skaidiškių“ tarpusavio dvikova prieš savaitę baigėsi lygiosiomis 1:1.

VIDEO: FK Geležinis Vilkas 1:1 FK Skaidiškės

VII lyga. Šis turnyras yra bene vienintelis Vilniaus regione, kur nuo kitų komandų aiškiai nutolusios yra 3 komandos. Tiesa, tai pergalių prieš likusias ekipas negarantuoja – 12-ajame ture 3 taškus iškovojo tik antrąją vietą užimantis PILK (29). Ši komanda 2:0 įveikė Maišiagalvos „Arpą“.

Tuo metu lyderis „Granitas-3“ (30) sužaidė 1:1 su „Viesulu-2“, o trečiąją vietą užimantis „Pressas“ – 1:1 su „Euforija“. „Viesulas-2“ ir „Euforija“ turi po 19 taškų ir dalinasi 4-5 vietas.

SFL taurė. Sostinės regiono taurės turnyre paaiškėjo pirmieji pusfinalio dalyviai. Jais tapo „Akto“ ir Kalvelių „Ave.Ko.“ futbolininkai. Rudens rate net 5 rungtynes jau laimėjęs III lygos atstovas „Aktas“ 4:0 įveikė IV lygos vidutiniokę „Nemenčinę“, o III lygos vidutiniokai „Ave.Ko.“ tik baudinių serijoje 5:4 (1:1) palaužė vieną IV lygos lyderių „Širvintas“.

Įmonių lyga. Naują futbolo sezoną pradėjo ir sostinės verslo kompanijų ekipos. Šio čempionato A divizione kovoja 9 komandos, o pirmaisiais jo lyderiais tapo „Tele2“ futbolininkai, vieninteliai laimėję abejas žaistas rungtynes. Telekomunikacijų bendrovė sezono pradžioje palaužė iš B diviziono pakilusias „LT Advokatūrą“ 2:0 ir „Girteka Logistics“ 4:1. 4 taškus per 2 turus surinko „Studio Moderna“ ir „Swedbank“.

B divizione pergalingai žaidžiančių komandų po 2 turų yra daugiau. Čia po 6 taškus jau turi „BetGames.TV“, „TonyBet“ ir „InterCars Lietuva“ komandos.

Aukštaitijos senjorai. Daug praeityje garsių futbolininkų subūrusiame turnyre prie pabaigos artėja antrasis ratas, o lyderio poziciją ir toliau išsaugo „Prelegentai“. Jie šia savaitę išvykoje 2:0 nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“ ir po 9 rungtynių turi 24 taškus.

Antrąją vietą užima Jonavos „Klevas“ (20 taškų po 10 rungtynių), šį kartą taip pat 2:0 įveikęs Panevėžio „Ekrano senjorus“.

Trečiąją vietą dalinasi Kauno „Virpstas“ (10 rungtynių) ir „Dainavos senjorai“ (9), sukaupę po 16 taškų.

Senjorai (35+). Šią savaitę kovas pradėjo Vilniaus 35 metų ir vyresnių žaidėjų čempionato dalyviai. A divizione pirmuosius mačus pavyko laimėti 4 komandoms: „Prelegentai“ 8:2 įveikė „Salininkus“, „Trakai“ 4:2 – „Nemenčinę“, „Vingis“ 1:0 – „Aktą“, o „Delintra“ taip pat 1:0 – „Navigatorius“.

B divizione nei vienas iš 6 mačų nesibaigė lygiosiomis, o pirmuosius 3 taškus į savo sąskaitas įsirašė „Viesulas“, „Avangardas“, „Granitas“, „Nerealas“, „Ozo tapyrai“ ir „Mostiškės-Tonitra“.

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolą galima sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas