Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: dar viena VII lygos komanda nuskriaudė III lygos senbuvius

​15min.lt, kaip ir kiekvieną savaitę, pristato svarbiausius sostinės regiono futbolo įvykius.
„Audros“ ir „Širvintos“ rungtynės
„Audros“ ir „Širvintos“ rungtynės / Sauliaus Čirbos nuotr.

II lyga. Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) rengiamame Lietuvos II lygos Rytų zonos čempionate į ketvirtąją vietą pakilo „Visagino“ fubolininkai.

Jie antradienį išvykoje 5:0 sutriuškino Vilniaus futbolo mokyklos „Ateitis“ komandą ir aplenkė „Bekentą“, kuris rungtynes su trečiąją vietą užimančia „Viltimi“ baigė lygiosiomis 2:2. Beje, „Bekentas“ pirmavo beveik visas rungtynes, bet rezultatyviausias II lygos žaidėjas Tomas Chomičius (13 įvarčių) taikliu smūgiu rungtynių 87-ąją minutę išpėšė „Vilties“ ekipai tašką.

Vis dėlto svarbiausias Vilniaus futbolo įvykis laukia trečiadienį. 19 val. Panerio stadione susirems lygos lyderiai – TAIP (20 taškų) ir „Rotalis“ (17).

III lygos turnyro lentelėje didesnių permainų neįvyko. Turnyro lentelės viršuje esančios komandos iškovojo pergales, tačiau visos jos buvo pelnytos sunkioje kovoje.

Lyderis „Granitas“ (22) palaužė „Ave.Ko.“ 4:2, nors 48 min. dar atsiliko 0:2.

Antri žengiantys „Fakyrai-Ad men“ (20) tik 4:3 įveikė TEC. Nugalėtojai 32 min. pirmavo 4:0, bet jau 64 min. rezultatas tapo 4:3 ir įvykiai dar galėjo pasisukti įvairia linkme.

Tuo metu trečiąją vietą užiamtys „Prelegentai“ (19) 3:2 palaužė laipteliu žemiau esantį „Ozą“ (14). Pastarosios komandos pralaimėjimu pasinaudoti nesugebėjo „Aktas“ (12), Ukmergėje 0:1 pralaimėjęs vietos „Spartakui“.

VIDEO: FK TEC - FK Fakyrai 3-4

SFL IV lygos čempionate staigmena užfiksuota Šalčininkėliuose. 3-ąją vietą užimati vietos „Visinčia“ (17) net 5:2 nugalėjo lygos lyderius „Navigatorius-LT Aqua“ (24).

Šiuo kluptelėjumu arčiausiai lyderių esantys „Naujieji Verkiai“ (19) pilnai pasinaudoti nesugebėjo – išvykoje sužaidė tik lygiosiomis 2:2 su „Lentvariu“.

V lygoje apsieita be staigmenų, tačiau lyderėms „Mostiškėms“ kovojant dėl pergalės teko įdėti daugiausia pastangų. Mostiškių ekipa savo aikštėje palaužė „Ozo tapyrus“ 3:2, nors pirmoji praleido įvartį, o 78 min. rezultatas dar buvo lygus 2:2.

„Mostiškės“ tarp visų SFL komandų išsiskiria ne tik gausiu būriu į namų rungtynes susirenkančių žiūrovų. Ši komanda yra ir rezultatyviausia tarp visų II-VII lygų dalyvių – vidutiniškai pelno 4,3 įvarčio per rungtynes.

„Mostiškių“ ekipos kvietimas į rungtynes
„Mostiškių“ ekipos kvietimas į rungtynes

Svarbiausiu VI lygos savaitės įvykiu tapo trečiąją vietą užimančios Elektrėnų „Versmės“ (20) ir laipteliu aukščiau esančios „Baltosios Vokės“ (21) dvikova. Vis dėlto atkaklios kovos į rungtynes susirinkę elektrėniškiai neišvydo – vietos komanda svečius iš Baltosios Vokės sutriuškino net 5:0.

Tuo metu lygos lyderis „Imperialas“ (25) palaužė „Futboliuką“ 2:1 ir padidino savo atotrūkį nuo persekiotojų iki 4 taškų.

VII lygoje įvyko aukšto lygio mačas tarp dviejų pirmaujančių komandų – „Trakų“ ir „Futbolo brolių-Railanos“. Abi komandos Vilniaus taurės turnyre sėkmingai grumiasi net su III lygos ekipomis, o VII lygoje jas prieš rungtynes teskyrė 3 taškai.

Trakų komanda visame Vilniaus regione buvo vienintelė šį sezoną dar nepraradusi nė taško, tačiau rungtynės vyko jai ne visiškai palankiomis aplinkybėmis – pirmadienio vakarą Vilniuje.

Vis dėlto trakiškiams ir šį kartą pavyko įsirašyti į savo sąskaitą 3 taškus – iškovota pergalė rezultatu 2:1. Dabar „Trakai“ turi 27 taškus, o „Futbolo brolių-Railanos“ sąskaitoje jų liko 21.

„Carlsberg“ taurė. Būtent „Trakai“ tapo paskutiniąją komanda, iškovojusia kelailapį į šio turnyro aštuntfinalį. Trakiškiai praėjusią savaitę namie priėmė III lygos vidutiniokę TEC ir net žaisdami be diskvalifikuoto savo puolimo lyderio Justino Zagursko iškovojo pergalę 1:0.

Aštuntfinalyje senosios sostinės atstovų laukia dvikova su vienais III lygos lyderių „Fakyrais-Ad men“. Tuo metu kita VII lygos atstovė „Futbolo broliai-Railana“ egzaminuos IV lygos lyderius „Navigatorius-LT Aqua“.

Įmonių lyga. Verslo kompanijų čempionate paaiškėjo čempionai. Jais tapo „Swedbank“ (34) futbolininkai, net 13:2 nugalėję „BetGames.TV“ kmandą ir tapę nepavejami konkurentams. Tuo metu buvę lyderiai „Barclays“, ilgai pirmavę dar ir todėl, kad buvo sužaidę daugiau rungtynių, nukrito į ketvirtąją vietą.

Antrosios vietos laimėtojai paaiškės tik paskutiniąjame ture. Sidabro medalių likimą lems trejų rungtynių – „Omnitel“ (30) su „Tele2“ (27), „Tele2“ su IKEA (23) ir „TonyBet“ (29) su „BetGames.TV“ (9) – baigtis.

„Veikmės“ vaikų taurė. Šią savaitę baigėsi 2015 metų Vilniaus 8-mečių vaikų čempionatas. Jo laimėtojais tapo jaunieji futbolo akademijos „Žalgirietis“ futbolininkai, finale 2:1 nugalėję Vilniaus FM antrąją ekipą. Trečiąja vieta džiaugėsi „Milano FM“ auklėtiniai, mažajame finale 6:2 pranokę jaunuosius FM „Ateitis“ sportininkus.

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolo čempionatus galite sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas