Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: lyderiams – paskutinieji išbandymai

15min pristato dar vienos Vilniaus regiono mėgėjų futbolo savaitės svarbiausių įvykių apžvalgą. Šis savaitgalis išsiskirs tuo, kad tarpusavyje kovos dviejų lygų lyderiai ir tai gali būti lemiami mūšiai kovoje dėl titulų.
Elektrėnų komanda pirmauja IV lygoje.
Elektrėnų komanda pirmauja IV lygoje. / Organizatorių nuotr.

III lyga. Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamame čempionate įvyko dviejų pretendentų į aukso medalius mūšis, kurį daug kam netikėtai tvirtai laimėjo „Ozas“ (38 taškai po 18 turų), įveikęs „Navigatorius“ (30) 3:1. Pastariesiems šis pralaimėjimas iš esmės reiškia pasitraukimą iš kovos dėl nugalėtojų titulo ir belikusią kovą dėl kitų prizinių vietų.

VIDEO: FK Navigatoriai 1:3 FK Ozas

Dabar rimčiausiu „Ozo“ konkurentu tapo Ukmergės „Spartakas“ (35), savo stadione 3:2 palaužęs „Medžius“. Pretendentai į titulą santykius tarpusavyje išsiaiškins jau šį sekmadienį (12.15 val.) Fabijoniškių futbolo stadione.

VIDEO: FKK Spartakas 3:2 FK Medžiai

Į trečiąją vietą turnyre sugrįžo „Aktas“ (32), rezultatu 1:0 nugalėjęs Naujosios Vilnios „Granitą“ (30).

Įdomu, kad šį savaitgalį visas pirmasis lygos šešetukas kovos tarpusavyje. Be „Ozo“ – „Spartako“ mačo dar įvyks „Navigatorių“ – „Akto“ akistata ir „Granito“ susitikimas su 6-ąją vietą užimančiu TEC (28).

IV lyga. 18-ajame ture visi įvykiai susiklostė taip, lyg juos būtų režisavusi „Elektrėnų Versmė“ (43). Čempionate pirmaujantys elektrėniškiai išvykoje 5:1 nepaliko vilčių „Olimpijai“, o visi trys persekiotojai patyrė pralaimėjimus: „Kaišiadorys-Baltai“ (34) Žiežmariuose dėl registracijos taisyklių pažeidimo buvo nubausti techniniu pralaimėjimu 0:3 AFK komandai, „Advoco-A komanda“ (31) Šalčininkėliuse 0:1 pralaimėjo „Visinčiai“, o „Širvintos“ (31) Vilniuje 2:3 nusileido jas pasivijusiam „Viesului“ (31).

Iki čempionato pabaigos likus 4 turams, konkurentams liko tik labai miglotos galimybės pasivyti Elektrėnų komandą, o paskutinė galimybė atgaivinti intrigą bus jau šeštadienį Nacionalinės futbolo akademijos stadione, kur 17 val. susitiks abi pirmaujančios komandos.

V lyga. Šio čempionato dalyviai ir toliau išlaiko maksimalią intrigą. VJFK „Trakai“ (35) vienvaldžiais lyderiais buvo labai neilgai, nes 18-ajame ture sužaidė lygiosiomis 0:0 su vidutiniokais „Ozo tapyrais“ ir leidosi pavejami „Futbolo brolių-Railanos“ (35), kurie 3:1 nugalėjo „Stickers“.

VIDEO: Ozo tapyrai 0 - 0 VJFK Trakai

Pergalės skonį po 3 rungtynių pertraukos pajuto ir trečiąją vietą užimanti „Katastrofa“ (33), 2:0 nugalėjusi „Granitą-2“. Pretendentų į titulą ir medalius sąrašą užbaigia „Žaibai-Viltis“ (30), atsigavę po pralaimėjimo 2:9 Trakų komandai ir nušlavę „Mostiškes-Tonitrą“ net 7:1.

VI lyga. Intrigos laužai šioje lygoje (liko 2 turai) suliepsnojo nauja jėga, kai trečiąją vietą užimantis „Geležinis vilkas-PapildųPasaulis.lt“ (33) sugebėjo nugalėti pirmaujančius „Pagirius“ (37) net 4:1. Tuo akimirksiu pasinaudojo „Vova“ (36), rungtynių pabaigoje įmušusi tris „sausus“ įvarčius į „Pietų IV“ vartus ir laimėjusi 3:0.

Per likusius turus „Pagiriai“ susitiks su „Reaktyvu“ ir „Skaidiškėmis“, o konkurentai labai lauks dar vieno lyderių suklupimo.

VIDEO: Olandai 1 - 1 Reaktyvas

VII lyga. PILK (41 taškas po 16 rungtynių) nugalėjo „Euforiją“ 3:0 ir jau pradeda jausti aukso medalių šilumą. Sutvirtinti savo pozicijas komandai leido netikėtos „Granito-3“ (34 po 15) lygiosios 2:2 Kalveliuose su vietos „Ave.Ko.-2“ ekipa. Tuo metu „Pressas“ (33 po 15) įveikė 2:0 „Viesulą-2“ ir sulaukė progos pakovoti dėl sidabro apdovanojimų.

VIDEO: FK Viesulas 2 0:2 FK Pressas

Taškas kovoje tiek dėl 1 vietos gali būti padėtas spalio 11-ąją, jei PILK nugalės tą patį „Pressą“.

Įmonių lyga. Vilniaus verslo kompanijų futbolo turnyre „Tele2“ laimėjo dar vieną labai svarbų mūšį – 4:3 palaužė „Danske Bank“ – ir, laimėjusi visas 5 žaistas rungtynes, ant pirmojo turnyro lentelės laiptelio jaučiasi itin komfortabiliai. Antrąją vietą užimanti „Viasat-TV3“ komanda šį kartą 4:2 nugalėjo „LT Advokatūrą“, bet po 5 rungtynių teturi 10 taškų.

Tuo metu B divizione ir toliau tvirtai jaučiasi „Skuba“ (13 taškų po 5 rungtynių), tvirtai 5:2 nugalėjusi „Retal Lithuania“. Į antrąją vietą pakilo „Inter Cars Lietuva“, per savo penktąsias rungtynes 4:1 įveikusi „TonyBet“. Tiesa, abi šios komandos, kaip ir „Tirola“, turi po 12 taškų, tačiau „Inter Cars Lietuva“ yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Senjorai (35+). Turnyro lyderiai „Prelegentai“ (12 taškų per 4 rungtynes) šią savaitę nerungtyniavo, o juos besivejančios komandos iškovojo pergales. „Infra-ABC“ (10) 4:3 palaužė „Nemenčinę“, o „Delintra“ (9) 3:2 – „Vingį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas