Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: paaiškėjo pirmieji 15min prizų laimėtojai

Vilniaus regiono mėgėjų futbolo čempionatuose paaiškėjo pirmieji žaidėjai, kuriems pavyko pelnyti savo lygose 15 įvarčių.
„Futboliukas“ – „Pietų IV“
„Futboliukas“ – „Pietų IV“ / Sauliaus Čirbos nuotr.

III lyga. Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamame turnyre visos pirmojo ketverto komandos iškovojo pergales, tačiau visos turėjo daug vargo ir laimėjo tik minimaliu skirtumu.

Lyderis „Ozas“ (34 taškai) 15-ajame ture tik 1:0 palaužė „Nerealą“, o antrąją vietą užimantys „Navigatoriai“ (30) 2:1 – Naujosios Vilnios „Granitą“. Čempiono titulą ginanti Naujosios Vilnios ekipa po šio pralaimėjimo liko 5-ojoje vietoje, o jos galimybės sugrįžti į viršūnę liko jau labiau teorinės, nes nuo lyderių atsiliekama net 10 taškų.

VIDEO: FK Granitas 1:2 FK Navigatoriai

Trečiąją vietą užimantis Ukmergės „Spartakas“ (29) šį kartą 3:2 palaužė vieną autsaiderių „Rotalį“, o laipteliu žemiaus esantis „Aktas“ (26) tokiu pat rezultatu – Pabradės „Intersurgical SŽK“.

IV lyga. Šiame čempionate kiek netikėtą pralaimėjimą 0:2 namie patyrė „Širvintos“ (28), turėjusios pripažinti AFK ekipos pranašumą. Tuo akimirksniu pasinaudojo abi pagrindinės širvintiškių konkurentės kovoje dėl čempionų vardo. „Elektrėnų Versmė“ (34) išvykoje net 5:1 įveikė „Salininkus“, o „Kaišiadorys-Baltai“ (31) Vilniuje 6:2 nepaliko vilčių „Olimpijai“.

Tuo metu abi pirmąjį trejetą persekiojančios, po 25 taškus turinčios komandos netikėtai praleido progą pasivyti „Širvintas“. „Advoco-A komanda“ 15-ajame ture 1:3 nusileido „Krušai-Basicai“, o „Viesulas“ išvykoje net 0:4 – Šalčininkėlių „Visinčiai“.

VIDEO: FK Advoco 1:3 FK Kruša-basica

V lyga. Labiausiai nenuspėjamame Vilniaus mėgėjų divizione ir vėl savaitgalis pažėrė įdomybių – 15-ajame ture pergalę iškovojo tik viena pirmojo ketverto komanda. Tai buvo VJFK „Trakai“ (28), Rūdiškėse 1:0 palaužę „Stickers“ ir pakilę į antrąją vietą.

Pirmąją poziciją išsaugojo „Katastrofa“ (29), nors rungtynes su paskutinėje vietoje žengiančiu „Lentvariu“ baigė 1:1. Lygiosiomis – 2:2 – baigėsi ir „Futbolo brolių-Railanos“ (26) mačas su priešpaskutinę vietą užimančiomis „Mostiškėmis-Tonitra“. Dar vieni pretendentai į čempionų titulą – „Žaibai-Viltis“ (24) negavo ir tiek – 1:2 nusileido „Tėvynės Sąjungai“. Šiuo rezultatu pasinaudojo „Granitas-2“ (26), 3:2 palaužęs „Ozo tapyrus“ ir aplenkęs „Žaibus-Viltį“.

VI lyga. Pirmojo trejeto komandos šį kartą visos įsirašė po pergalę ir dar labiau sustiprino savo pozicijas kovoje dėl kelialapių į aukštesnę lygą. „Pagiriai“ (31) 5:4 nugalėjo „Olandus“, „Vova“ (30) 3:0 – „Skaidiškes“, o „Geležinis vilkas-PapildųPasaulis.lt“ (27) 5:3 – Rūdiškių „Vėtrą“.

VII lyga. Bent trumpam turnyro lyderiais tapo PILK vaikinai, 2:0 nugalėję „Pabradę-2“ ir po 13 rungtynių turintys 32 taškus. Artimiausi konkurentai – „Granitas-3“ (30 taškų po 12 rungtynių) ir „Pressas“ (24 po 12) – šią savaitę nerungtyniavo.

15min įskaita. Vilniaus regiono futbolo sąjungos ir Sekmadienio futbolo lygos informacinis partneris 15min šiais metais vėl įsteigė prizus visų lygų žaidėjams, kurie pirmieji pelnys 15 įvarčių.

Prieš metus šią ribą gana greitai pasiekė visų turnyrų dalyviai, o šiemet dėl itin lygaus komandų pajėgumo prireikė laukti rugsėjo vidurio. Pirmaisiais laureatais tapo IV lygos atstovas Aivaras Klinkevičius iš „Kaišiadorių-Baltų“ ir VII lygos rezultatyviausias žaidėjas Irmantas Kaprašovas iš PILK. Beje, A. Klinkevičius prieš savaitę savo sąskaitoje turėjo tik 11 taiklių smūgių, bet į „Olimpijos“ vartus įmušė net 6 kartus.

SFL taurė. Vilniaus regiono taurės turnyre paaiškėjo paskutinieji pusfinalio dalyviai. Jais tapo Ukmergės „Spartakas“ ir „Salininkai“. Vieni 3 lygos lyderių iš Ukmergės tik itin įnirtingoje dvikovoje sugebėjo 4:3 palaužti 5 lygos vidutiniokę „Tėvynės Sąjungą“. Politikams šio mačo metu buvo parodytos 6 geltonosios kortelės, o ukmergiškiams – 7 geltonosios ir 1 raudonoji. Be to, net 3 įvarčiai iš 7 buvo pelnyti mušant 11 metrų baudinius.

Įmonių lyga. Verslo kompanijų čempionato A divizione bent kuriam laikui į pirmąją vietą pakilo „Swedbank“ futbolininkai, 3:2 palaužę „Girteka Logistics“ ir po 3 rungtynių turintys 6 taškus. Nuo naujųjų lyderių tik tašku atsilieka po 2 rungtynes sužaidę „Viasat-TV3“ ir „Tele2“. Žurnalistai šią savaitę 3:2 palaužė SEB komandą, o telekomunikacijų bendrovės komanda nežaidė.

B divizione ir toliau užtikrintai žaidžia dvi komandos, iškovojusios 3 pergales iš 3 galimų. Tai „TonyBet“, net 13:5 įveikusi „Tirolą“, ir „BetGames.TV“, 6:4 palaužusi „OlyBet“.

Aukštaitijos senjorai. Pusę Lietuvos apimančiame senjorų turnyre su čempionų titulu galima sveikinti „Prelegentus“, kurie net 8:0 nugalėjo „Ekrano Senjorus“ ir po 10 rungtynių turi 27 taškus. Vilniečių jau nebegali pavyti Jonavos „Klevas“, 2:3 nusileidęs „Dinavos senjorams“ ir likus vienerioms rungtynėms teturintis 20 taškų. Tuo metu alytiškiai dar gali iš jonaviškių atimti antrąją vietą, nes turi dar dvejas rungtynes atsargoje, o nuo konkurentų atsilieka tik tašku.

Per trečiąsias šios savaitės rungtynes Kėdainių „Nevėžis“ ir Ukmergės“ vienybė sužaidė lygiosiomis 1:1.

Senjorai (35+). Vilniaus 35 metų ir vyresnių futbolininkų čempionate antrąją pergalę iš tiek pat galimų kol kas pavyko iškovoti taip pat tik „Prelegentams“. Jie 7:1 nugalėjo „Nemenčinę“, o 2 įvarčiais prie pergalės prisidėjo ir Lietuvos rinktinės strategas Edgaras Jankauskas.

B divizione tokiu pat rezultatu gali pasigirti 3 komandos. Abejas pirmąsias rungtynes šiame turnyre laimėjo „Avangardas“, „Nerealas“ ir „Mostiškės-Tonitra“.

Daugiau apie Vilniaus mėgėjų futbolą galima sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas