Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: rinktinės treneriai muša įvarčius

​​​​​​​15min pristato dar vienos Vilniaus mėgėjų futbolo savaitės svarbiausių įvykių, tarp kurių pateko ir dviejų Lietuvos rinktinės vyriausiųjų trenerių – esamo ir buvusio – apžvalgą.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Sauliaus Čirbos nuotr.

III lyga. Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamame čempionate tvirta lyderio pozicija besimėgavusiam „Ozui“ (35 taškai) atėjo neramios dienos. „Oranžiniai“ 17-ajame ture 0:2 pralaimėjo Naujosios Vilnios „Granitui“ (30) ir vėl tapo ranka pasiekiami Ukmergės „Spartakui“ (32), kuris 2:0 nugalėjo ir aplenkė „Navigatorius“ (30).

„Ozas“ po 4 pergalių iš eilės, per pastarąsias dvejas rungtynes prarado 5 taškus, o Navigatoriams“ tai buvo antras pralaimėjimas iš eilės po 5 pergalių serijos. 18-ajame ture „Ozas“ ir „Navigatoriai“ bandys pratęsti vienas kito nesėkmių serija tarpusavio dvikovos metu.

VIDEO: FK Ozas 0:2 FK Granitas

IV lyga. Šiame čempionate dovanos sulaukė ir lyderės pozicijoje įsitvirtino „Elektrėnų Versmė“ (40), pati net 5:0 įveikusi „Krušą-Basicą“. Tuo metu elektrėniškius persekioję „Kaišiadorys-Baltai“ (34) netikėtai net 0:4 pralaimėjo „Advoco-A komandai“ (31), kurie mielai stumtelėtų kaišiadoriškius turnyro lentelėje dar žemiau, jei tik pasitaikys proga. Advokatai šiuo metu turnyre dalinasi trečiąją vietą su „Širvintomis“ (31), kurios taip pat įtikinimai – net 6:1 – nugalėjo „Imperialą“.

VIDEO: FK Advoco A-komanda 4:0 FK Kaišiadorys Baltai

V lyga. Centrine turo advikova buvusios pirmojo ketverto komandų – VJFK „Trakų“ (34) ir „Žaibų-Vilties“ (27) – rungtynės netikėtai baigėsi pirmųjų pergale triuškinamu rezultatu 9:2. Tai lėmė, kad komandos išsaugojo savo pozicijas – pirmąją ir ketvirtąją – turnyro lentelėje.

Tuo metu antrojoje įsitvirtino „Futbolo broliai-Railana“ (32), 2:0 nugalėję „Granitą-2“ ir palikę už nugaros „Katastrofą“ (30), kuri nesugebėjo pralaužti visas rungtynes mažumoje žaidusių „Valčiūnų“ gynybos.

VI lyga. „Pagiriai“ (37) sutriuškino „Pietų IV“ 6:1 ir toliau mėgaujasi pirmąja vieta. Juos persekiojanti „Vova“ (33) 10 komandų turnyro 15-ajame ture taip pat nesikuklino ir 7:2 nušlavė „Top Kickers“ ekipą. Tuo metu trečias pretendentas į titulą – „Geležinis vilkas-MaistoPapildai.lt“ (30) – netikėtai 1:3 nusileido „Olandams“.

VII lyga. Šioje lygoje – nieko naujo, nes visa lyderių trijulė iškovojo pergales. PILK (38 taškai po 15 rungtynių) 3:1 nugalėjo 4-ąją vietą užimantį „Viesulą-2“ (23 po 15) ir sumažino šios komandos viltis pakovoti dėl medalių. Tuo metu antras žengiantis „Granitas-3“ (33 po 14) net 8:2 nugalėjo Maišiagalos „Arpą“, o trečiąją vietą užimantis „Pressas“ (30 po 14) 2:1 palaužė „Pabradę-2“.

Įmonių lyga. Verslininkų turnyre toliau tvirtai jaučiasi „Tele2“ kompanija, 4-ajame ture 3:1 nugalėjusi „Swedbank“ ir turinti 12 taškų iš tiek pat galimų. Tuo metu į antrąją poziciją įsiveržė „LT Adovkatūra“ (9), 3:0 įveikusi taip pat 9 taškus turinčius, bet jau 5 rungtynes sužaidusius, „Danske Bank“ futbolininkus.

B diviziono vienvalde lydere tapo „TonyBet“ komanda, 8:3 įveikusi „Cognizant“ ir po 5 turų turinti 12 taškų. Lyderiai pasinaudojo su jais koja kojon žengusių „BetGames.TV“ futbolininkų lygiosiomis su „Skuba“ 3:3. Pastarosios komandos dabar turi po 10 taškų, tačiau „Skuba“ yra sužaidusi tik 4 rungtynes.

Aukštaitijos senjorai. Šią savaitę finišavusį čempionatą pergalingai užbaigė čempionai „Prelegentai“ (30), 3:1 įveikę trečiąją vietą užėmusį Jonavos „Klevą“ (20). Prie šios pergalės taikliais smūgiais prisidėjo ir du praeityje puikiai žinomi futbolininkai – nacionalinės rinktinės treneris Edgaras Jankauskas bei Rolandas Džiaukštas.

Antrąją vietą turnyre užėmė „Dainavos senjorai“ (22), o ketvirtas liko Kauno „Virpstas“ (20), paskutinėse rungtynėse 5:0 nugalėjęs „Ekrano senjorus“.

Senjorai (35+). Šiame turnyre taip pat tvirtai pirmauja „Prelegentai“, laimėję visas 4 rungtynes. Šį kartą jie 5:1 nugalėjo „Trakus“, o 3 įvarčius nugalėtojams pelnė Ramūnas Radavičius, po vieną pridėjo kitas buvęs Lietuvos rinktinės treneris – Raimondas Žutautas ir nacionalinės komandos vadovas Mindaugas Zurza. Antrąją vietą turnyre užima „Navigatoriai“ (9), trečiąją – „Vingis“ (8).

Senjorų B divizione „Avangardas“ (9) 0:2 pralaimėjo „Zybajazz“ ir praleido į priekį jau po 10 taškų turinčius „Mostiškes-Tonitrą“ bei „Nerealą“. Pirmieji šią savaitę 5:3 įveikė „Viesulą“, antrieji 3:1 – „Granitą“.

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolą galima sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas