Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus policininkai Vengrijoje parodė, kaip reikia žaisti futbolą

Iš tarptautinio futbolo turnyro Vengrijoje grįžę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Migracijos valdybos pareigūnai – Europos čempionai.
Pareigūnų turnyras Vengrijoje
Pareigūnų turnyro Vengrijoje akimirka / Vilniaus policijos nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos (toliau – Migracijos valdyba) mišri futbolo komanda parvežė 14-ojo tarptautinio Europos migracijos ir prieglobsčio tarnybų futbolo turnyro laimėtojų taurę. Turnyras vyko Vengrijoje, Miškolco mieste, šių metų  rugpjūčio 28–31 dienomis. 

Europos migracijos ir prieglobsčio tarnybų futbolo turnyre Migracijos valdybos futbolo komanda, atstovaujanti Vilniaus apskrities policijai, dalyvavo penktą kartą. Laimėtojų vardą pelnė trečiąjį kartą – pirmuoju bandymu 2009 m. Bulgarijoje vykusiame turnyre pelnė trečiąją vietą, 11-ajame turnyre Olandijoje – antrąją, o visuose paskesniuose turnyruose pelnė pirmąsias vietas.

Keturioliktajame turnyre dalyvavo aštuoniolikos Europos valstybių futbolo komandos. Kai kurioms šalims atstovavo po keletą mišrių futbolo komandų. Lietuvai – vienintelė Migracijos valdybos komanda, pogrupyje rungtyniavusi su dar devyniomis komandomis, pasakojama Vilniaus apskrities VPK Migracijos valdybos Veiklos organizavimo grupės specialistės Loretos Tumalavičienės trečiadienį išplatintame pranešime. Pirmasis susitikimas – su Norvegijos komanda – buvo įtemptas, tačiau lietuviai laimėjo 2:0 ir patvirtino stiprios komandos vardą.

Anot Migracijos valdybos futbolo komandos kapitonės Editos Prilepskienės, stipriausios komandos įvaizdis juos lydėjo nuo pat turnyro atidarymo pradžios – tokį įspūdį apie lietuvius priešininkai buvo susidarę iš ankstesnių metų susitikimų. Šių metų turnyrą lietuviai pradėjo ne tik be pralaimėjimų, bet ir be praleistų įvarčių. Žaidėjai nenusileido net olandų komandai, turėjusiai stiprų vartininką ir dirbtinai tempusiai kėlinių laiką, kad, esant lygiosioms,  galėtų atsigriebti baudiniais. Laimėjimas prieš Olandijos komandą atvėrė kelius į finalą kovai dėl pirmos vietos – rungtynes su šveicarais, kurie pirmuoju ir vieninteliu turnyre įvarčiu paženklino lietuvių vartus, rezultatu 7:1 laimėjo Migracijos valdybos komanda.

Trečioji pergalė tokio lygio futbolo turnyre, Migracijos valdybos viršininko ir futbolo žaidimo kolektyve iniciatoriaus Gintaro Bagužio žodžiais, yra nuoseklių treniruočių, didelio darbo, atsakingumo ir vieningumo ženklas: „Net nežinau, kas iš tikrųjų yra maloniau – tai, kad prasidėjus turnyrui mus vertina kaip stiprius priešininkus ar tai, kad turnyrus baigiame čempionais. Smagu matyti savo sukurtos komandos progresą ir besikeičiantį priešininkų požiūrį. Be abejo, tokie turnyrai suteikia ir daugiau malonių akimirkų, pavyzdžiui, jie – puiki proga susitikti su kolegomis užsieniečiais, atviriau pabendrauti ir pasidalyti darbo patirtimi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito