Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus „Riteriuose“ – naujokas, žaidžiantis ir Maskvos jaunimo čempionatuose

Iš aukščiausio Lietuvos futbolo diviziono iškritę Vilniaus „Riteriai“ pristatė naujoką, reguliariai rungtyniaujantį ir Maskvos jaunimo čempionatuose.

„Likus dienai iki naujojo „TopSport Pirmos lygos“ sezono pradžios, „Riteriai“ pasirašė sutartį su dar vienu akademijos auklėtiniu septyniolikmečiu Davidu Smyslovu“, – pranešė Vilniaus klubas.

„Rusijoje gimęs futbolo talentas savo karjerą pradėjo tėvynėje. 2017 metais jo tėtis Denisas Smyslovas savo naują gyvenimą pradėjo kurti Lietuvoje. Čia jis sukūrė sėkmingus verslus, o tuomet sulaukė į Vilnių atvykusių savo vaikų. Į naują aplinką atvykęs Davidas tęsti karjerą pasirinko Riterių futbolo akademijoje“, – tęsė „Riteriai“.

„Esu dėkingas klubui už suteiktą galimybę – nuo mano prisijungimo prie akademijos iki žaidimo A komandoje. Nuo pirmos dienos čia tiek komandos draugai, tiek treneriai, tiek klubo darbuotojai buvo geri man ir leido pasijausti kaip namie. Noriu už tai atsidėkoti, todėl dėsiu visas pastangas, kad klubas pasiektų kuo geresnį rezultatą“, – sakė komandos naujokas.

fkriteriai.lt nuotr./Davidas Smyslovas
fkriteriai.lt nuotr./Davidas Smyslovas

„Esu labai dėkingas Lietuvai, kuri man suteikė galimybę pradėti naują gyvenimą, o Davidui – toliau užsiimti savo mylima veikla – futbolu. Noriu, kad žinotumėte, jog mano šeimos medyje yra nemažai ukrainiečių, vokiečių, rusų ir tikriausiai kitų tautybių apie kurias net nežinau, todėl mane ypač skaudina įvykiai Ukrainoje. Nuoširdžiai tikiuosi, kad artimiausiu metu šis karas pasibaigs ir bus išvengta daugiau beprasmių mirčių“, – sakė septintus metus Lietuvoje gyvenantis Davido tėtis.

„Davidas – mūsų akademijos auklėtinis, kuris kontrakto nusipelnė dėl savo talento. Nepasaint to, kad jam tik septyniolika metų, neabejoju, kad jis savo vaidmenį turės jau šiemet“, – sakė „Riterių“ sporto direktorius Vytautas Masaitis.

D.Smyslovas su „Riteriais“ įveikė visą pasiruošimo sezonui etapą ir kontrolinėse rungtynėse pasižymėjo dviem įvarčiais.

Su „Riterių“ marškinėliais oficialiose rungtynėse jis gali debiutuoti jau šį šeštadienį, kai pirmąsias naujojo „TopSport Pirmos lygos“ rungtynes Vilniaus klubas šeštadienį 15 val. LFF stadione žais su Tauragės „Tauro“ ekipa.

Vis dėlto D.Smyslovas savo talentus reguliariai demonstruoja ne tik Lietuvoje, bet ir Maskvos jaunimo čempionate, dėmesį atkreipė futbolo tinklaraštis „Sveiks valio“.

Nuo 2022-ųjų vasario 24-osios, kai prasidėjo kruvina Vladimiro Putino karių invazija į Ukrainą, „Riterių“ naujokas Maskvos jaunimo čempionatuose sužaidė net 35 rungtynes, įmušė 4 įvarčius.

mosff.ru nuotr./Davidas Smyslovas rungtyniauja ir Maskvos jaunimo futbolo čempionatuose
mosff.ru nuotr./Davidas Smyslovas rungtyniauja ir Maskvos jaunimo futbolo čempionatuose

Paskutinį mačą jis sužaidė praėjusių metų gruodžio 23-iąją. D.Smyslovo statistiką minėtuose turnyruose galite rasti čia.

„Riterių“ naujokas reguliariai grįžta į Rusiją, socialiniuose tinkluose neslepia savo žavesio jos kultūra. Jo patiktukų galima rasti netgi prie V.Putiną šlovinančių ir karą Ukrainoje teisinančių įrašų.

Į situaciją jau sureagavo ir ilgametis „Riterių“ atstovas spaudai Aurimas Budraitis, iš pradžių užstojęs klubą, bet pakeitęs nuomonę.

„Tai, kad atsakiau Linskiui nepatikrinęs dalykų – esu žioplys. Tiesiog sunku buvo įsivaizduoti, kad atstovaudamas vienai akademijai, žaidėjas nesitreniruodamas gali atstovauti ir kitai. Ar tai keičia situaciją? Be abejo, keičia ir keičia stipriai. Kaip pasielgs klubas – nežinau, nes klubui tai irgi buvo naujiena“, – komentavo A.Budraitis.

Rusijoje praėjusiame sezone rungtyniavusį naujoką šį tarpsezonį buvo pristatęs ir Vilniaus „Žalgiris“, pasikvietęs bosnį Nardiną Mulahusejnovičių.

Vis dėlto po viešojoje erdvėje kilusio pasipiktinimo su puolėju buvo atsisveikinta tą pačią dieną – praėjus vos keletui valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas