Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgirio“ senbuvis išeina: „Labai apmaudu ir be galo skaudu“

Nors sezonas nesibaigė, ilgametis Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkas Mantas Kuklys penktadienio vakarą pranešė apie atsisveikinimą su komanda.

Istorinis sezonas Vilniaus „Žalgiriui“ dar jam nepasibaigus tapo paskutiniu M.Kukliui.

2012-2018 m. ir nuo 2020 metų klubui atstovavęs 35 metų vidurio saugas socialiniame tinkle pasidalino atsisveikinimo įrašu.

„Netrumpas, su Žalgiriu susietas mano gyvenimo etapas baigėsi, – parašė M.Kuklys. – Baigėsi gal ne visai taip, kaip tikėjausi. Labai apmaudu ir be galo skaudu dėl to, bet toks jau kartais būna sportas.

Per tą ilgą etapą patyriau visko: puikių pergalių, skaudžių pralaimėjimų, džiaugsmingų akimirkų ir nusivylimų. Sutikau daug puikių žmonių, pasitaikė, deja, ir tokių, kurie nuvylė.

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Mantas Kuklys
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Mantas Kuklys

Atsisveikinant pirmiausiai noriu padėkoti Pietų-IV Ultras, kad visada manim tikėjot. Jūs patys žinote, kiek man buvot svarbūs ir koks impulsas buvo jūsų palaikymas, tiek sunkiais momentais, tiek kai kartu keldavome trofėjus į viršų! Jūs – patys geriausi!

Taip pat dėkoju visai Žalgirio bendruomenei už palaikymą. Visus tuos metus stengiausi jūsų nenuvilti ir visada atiduoti save 100%.

Savo tikslą su šia komanda pasiekėme – grupių etapai, gaila tik, kad nebeturėjau galimybės žengti į aikštę ir svajonei nebuvo lemta išsipildyti.

Išeinu ramia sąžine.

Linkiu jums visiems sėkmės ir pergalių.“

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Mantas Kuklys
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Mantas Kuklys

Vilniaus klubas irgi penktadienio vakarą paskelbė įrašą.

„Viskas turi pabaigą... Mantas Kuklys Žalgiriui nebeatstovaus, – rašoma sostinės komandos feisbuko puslapyje, kur irgi neįvardytos atsisveikinimo sezono eigoje priežastys. – Dėkojame už ilgus metus komandoje, indėlį į trofėjus, visus įvarčius, perdavimus ir geras emocijas. Sėkmės ateityje.“

Po nesėkmės liko neįtrauktas į sudėtį

M.Kuklio santykius su „Žalgiriu“ jau mėnuo supo migla.

Kai kurie futbolo specialistai svarstė, kad senbuvis klubui tapo nereikalingas po Europos lygos atrankos varžybų su „Ludogorec“, kai po M.Kuklio pražangos bulgarai pelnė lemiamą 11 metrų baudinį antrojo mačo pratęsimo pabaigoje.

VIDEO: „Žalgirio mūšis“: istorinis Lietuvos futbolo vakaras, A.Skerlos įžvalgos ir M.Kuklio mįslė

Kai netrukus M.Kuklys buvo neregistruotas Konferencijų lygos grupės kovoms, „Žalgirio“ vadovai tvirtino, jog taip nutiko dėl traumos.

„Tai trauma, – rugsėjo pradžioje 15min sakė „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas. – Po „Ludogorec“ rungtynių jis patyrė traumą. Jis jaučia skausmus ir nesitreniravo po to mačo.“

„Yra 24 vietos protokole. Žaidėjas dvi savaites nesitreniruoja. Apgailestauti reikia, bet nieko čia neatsitiko. Temos jokios nėra. Mes rytoj žaidžiam, mums reikia žaidėjų“, – tvirtino „Žalgirio“ vadovė Vilma Venslovaitienė.

Pats M.Kuklys tuo pat metu paskelbė, kad iš tiesų yra traumuotas, bet gydytojai jam leidžia grįžti į aikštę po kelių dienų.

„Žalgirio“ futbolininkas daugiau apie priežastis, dėl kurių liko už komandos borto, niekam nekomentavo.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mantas Kuklys
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mantas Kuklys

Vilniečiai šiuo metu turi iškovoję tašką po dviejų turų Konferencijos lygos grupės varžybose, kur liko bent ketverios rungtynės.

Be to, sostinės komanda tvirtai pirmauja A lygoje, kur gina čempionų titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas