Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ prisistatė: atskleistas biudžetas ir nepriimtas rekordinis pasiūlymas

Vilniaus „Žalgiris“ rengiasi sezono startui. Prieš jį, tradiciškai, vyko pristatymas, kuriame klubo direktorė Vilma Venslovaitienė atskleidė biudžetą ir kalbėjo apie būsimus džiaugsmus bei vargus.

Praėjusiame sezone „Žalgiris“ nuėjo istorinį kelią. Buvo laimėtas Lietuvos čempionatas, iškovota LFF taurė, o svarbiausia – pravertos UEFA turnyro grupių etapo durys.

Žalgiriečiai dalyvavo Konferencijų lygos turnyre, kuris reiškė ir didžiulę finansinę injekciją.

„Žalgirio“ praėjusio sezono pajamos siekė 5 mln. 106 tūkst. eurų. Palyginimui, 2021-siais šis skaičius tebuvo 2 mln. 516 tūkst.

nuotr. stopkadras/„Žalgirio“ klubo pajamos
nuotr. stopkadras/„Žalgirio“ klubo pajamos

Žvelgiant į šiuos metus, V.Venslovaitienė pristatė du biudžeto variantus.

Niūriuoju scenarijumi, jei komanda neperžengs pirmojo Čempionų lygos atrankos etapo, Vilniaus klubo sąskaitoje bus apie 3 mln. 435 tūkst. eurų.

Bet jei pavyks pasiekti užsibrėžtą tikslą – Europos lygos grupių etapą – „Žalgirio“ piniginėje atsiras net 7 mln. 137 tūkst. eurų.

„Svarbiausia gyvenime pasiekti rezultatą, tada ateina ir pinigai, – kalbėjo V.Venslovaitienė. – Pinigai uždirbami darant stebuklus. Jausmas po praėjusio sezono yra ir dabar. Ir pinigai yra. Dalinomės, kuo galėjome. Numatėme kilimą. Nedidelį, lietuvišką. Mūsų tikslas uždirbti kuo daugiau ir kuo daugiau dalintis. Atėjo laikas, kai yra kuo, tad ir dalinamės.“

nuotr. stopkadras/Vilniaus „Žalgirio“ biudžeto scenarijai
nuotr. stopkadras/Vilniaus „Žalgirio“ biudžeto scenarijai

„Sieksime čempionų titulo, sieksime Supertaurės, nes kažkaip kelis kartus iš eilės nepavyksta to trofėjaus laimėti. Žinoma, dar yra taurės turnyras, kuris yra labai svarbus – garbės trofėjus“, – teigė „Žalgirio“ vadovė.

Ji pridūrė, kad šių metų tikslas – kilti aukštyn laipteliu tarptautinėje scenoje ir praverti Europos lygos duris.

Suprasti akimirksniu. „Žalgirio“ sudėtis

  • Komandoje liko: Edvinas Gertmonas, Tomislavas Duka, Dovas Elzbergas, Petaras Mamičius, Joelis Bopesu, Kipras Kažukolovas, Dimašas Kaškenas, Saulius Mikoliūnas, Mario Paveličius, Nicolasas Gorobsovas, Ovidijus Verbickas, Oliveris Buffas, Gustas Jarusevičius, Matas Vareika, Marko Miličkovičius, Donatas Kazlauskas, Mathiasas Oyewusi.
  • Atvyko: Nassimas Hnidas (Churibgos „Olympique“), Stipe Vučuras (Bukarešto „FCSB“), Yukiyoshi Karashima (Kauno rajono „Hegelmann“), Billalas Sebaihi („Maqtaaral“), Paulius Golubickas (Velika Goricos „Gorica“), Nauris Petkevičius („Charleroi“), Leonardo Vaca (Kočabambos „Aurora“), Arni Vilhjalmssonas („Rodez“).
  • Išvyko: Nemanja Ljubisavljevičius (Novi Sado „Vojvodina“), Nojus Stankevičius (Vilniaus „Riteriai“), Ivanas Tatomirovičius (Lazarevaco „Kolubara“), Dariušas Stankevičius (Marijampolės „Sūduva“), Vilius Piliukaitis (Gargždų „Banga“), Fabienas Ourega (Nur Sultano „Astana“), Francis Kyeremeh („Sarajevo“), Josipas Tadičius (Zagrebo „Jarun“), Motiejus Burba (Telšių „Džiugas“), Jakubas Sylvestras (Žešuvo „Resovia“), Adamsas Olubi, Meinardas Mikulėnas (Marijampolės „Sūduva“), Renanas Oliveira („Sarajevo“).

V.Venslovaitienė kalbėjo, kad pagrindinė tarpsezonio užduotis buvo išlaikyti komandos branduolį.

„Suprantame, kad patirtis, kurią sukaupėme pernai, yra svarbi keliant tikslus naujam sezonui. Su treneriu aptarėme, kad kalbame su visais, nes tai sėkmės stuburas. Nežinau, ar galima sakyti, kad buvo sunku, manau, kad ne. Visi užsikrėtėme ta kelione, ta pasaka“, – teigė „Žalgirio“ direktorė.

Ji pasakojo, kad rinktis buvo iš ko, tačiau atsirado kitas galvos skausmas – atsirinkti tinkančius.

„Srautas buvo didžiulis, jis buvo sausio antroje pusėje. Tai leido atsirinkti geriausius, ką norėjome. Pradžioje kiek išsigandome, kad nėra kokybės, apie kurią svajojome, bet pavyko surinkti komandą iš stiprių žaidėjų“, – pabrėžė V.Venslovaitienė.

Ji neslėpė, kad „Žalgiris“ sulaukė pasiūlymų nupirkti penkis futbolininkus. Parduotas buvo tik vienas – Fabienas Ourega.

15min žiniomis, itin solidžius pasiūlymus ant stalo užsienio klubai metė norėdami prisivilioti Mathiasą Oyewusi. V.Venslovaitienė atskleidė, kad didžiausias pasiūlymas už nigerietį siekė 600-900 tūkst. eurų.

E.Žaldario nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė 2:2 Šveicarijoje su „Basel“. Mathias Oyewusi
E.Žaldario nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė 2:2 Šveicarijoje su „Basel“. Mathias Oyewusi

„Žalgiris“ vis dar dairosi rinkoje, tad naujokų gali atsirasti sezonui prasidedant.

„Svarstomos dar dvi pavardės, bet atsakymo neturime, – kalbėjo V.Venslovaitienė. – Jos iškilo prieš porą dienų, svarstome techninę gebėjimo atsivežti dalį, kitas dalykas – lyg norėtųsi, bet turime stiprią komandą, didelę konkurenciją, tikime savo žaidėjais. Suprognozuoti traumas ir korteles neįmanoma, bet nesinori ir perkrauti. Svarstome.“

Treneris Vladimiras Čeburinas kiek plačiau apžvelgė pasirengimą sezonui.

nuotr. fkzalgiris.lt/Elvio Žaldario/Vladimiras Čeburinas
nuotr. fkzalgiris.lt/Elvio Žaldario/Vladimiras Čeburinas

„Pasiruošimas buvo geras, esame pasiekę apie 90 proc. parengtumą. Vilniuje ruošėmės labiau fiziškai, Turkijoje šlifavome žaidimą. Buvo pasirinkti skirtingi varžovai, kad galėtume bandyti prisitaikyti, modeliuotume žaidimo variantus. Džiaugiuosi sudėtimi, kurią pavyko surinkti. Buvo tikslas išsaugoti stuburą, tą pavyko padaryti, o aplink surinkome tokius, kurie norės kovoti aikštėje“, – teigė specialistas iš Kazachstano.

Treneris pabrėžė, kad pernai komanda sužaidė net 56 oficialias rungtynes, tad labai svarbu buvo kreipti dėmesį į sudėties gylį.

„Tikime, kad su šiais žaidėjais galime daug pasiekti. Į kai kurias pozicijas turime du, į kai kurias ir tris žaidėjus“, – akcentavo V.Čeburinas.

„Žalgirio“ kapitonu bus gegužę jau 39-ąjį gimtadienį švęsiantis Saulius Mikoliūnas, vicekapitonų pareigos patikėtos Edvinui Gertmonui, Nicolasui Gorobsovui, Joeliui Bopesu, Mario Paveličiui ir Ovidijui Verbickui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas