Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje Lietuvos rinktinę trypę turkai triumfuoja: „Galėjome mušti ir devynis!“

Turkijos rinktinė surengė futbolo vakarėlį maždaug 300 savo sirgalių vienoje iš LFF stadiono tribūnų. Šiltą antradienio vakarą turkai net 6:0 sutraiškė Lietuvą, o po rungtynių dairėsi į istorinius įrašus ir tikino, kad galėjo primušti ir dar daugiau.

„Turkija surengė šou Lietuvoje! Šešių įvarčių pergalė išvykoje“, – trimitavo „Sabah“.

„Pusė tuzino įvarčių Lietuvoje“, – rungtynes pristatė „NTV Spor“.

Turkijos žiniasklaida po susitikimo vartė istorijos metraščius ir priminė, kad paskutinįkart išvykoje tokią pergalę buvo pavykę iškovoti seniai – 2005-siais, kuomet buvo sutraiškytas Kazachstanas.

Lietuviams, beje, tai buvo skaudžiausias visų laikų pralaimėjimas savo aikštėje.

Pirmas rungtynes 4:0 prieš Farerų salas laimėję turkai yra mušę 10 ir nepraleidę nė vieno įvarčio per du mačus. Tiek daug įvarčių per dvejas rungtynes Turkijos rinktinė nebuvo mušusi nuo 1998-ųjų. Tada 6:4 buvo įveiktas Velsas, 5:0 – San Marinas.

Serdaras Dursunas Vilniuje žaidė tik šeštąsias savo rungtynes nacionalinėje komandoje, tačiau pelnė penktą ir šeštą įvarčius – taip greitai šios ribos Turkijos rinktinėje niekas nebuvo pasiekęs.

Būtent 30-etis Stambulo „Fenerbahče“ puolėjas garsiai pasisakė po griausmingos pergalės.

„Sužaidėme puikiai, kaip komanda. Puikiai kontroliavome kamuolį. Laimėjome 6:0, tačiau galėjome mušti ir septynis, ir aštuonis, ir devynis. Norime tai tęsti toliau. Turime labai daug talento šioje komandoje“, – dėstė puolėjas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija

„Esame laimingi dėl pergalės, – teigė pirmąjį įvartį vilkėdamas rinktinės marškinėlius mušęs Yunusas Akgunas. – Žiūrime tik į priekį, nes norime patekti į B divizioną laimėję šešerias rungtynes iš šešių. C divizionas nėra vieta, kur būti nusipelnėme. Mano vaikystės svajonė buvo mušti įvartį rinktinėje. Niekada nepamiršiu šio vakaro.“

Vidurio gynėjas Ozanas Kabakas neslėpė, kad ant dirbtinės LFF stadiono dangos žaisti buvo sunku.

„Žaidžiau pirmas rungtynes per 10 savaičių. Sunku žaisti prieš tokias komandas ant tokios dangos. Mūsų treneris pasakė, kad turime mušti tiek, kiek sugebame kiekvienose rungtynėse. Visi sulauks savo šansų“, – kalbėjo „Norwich City“ atstovas Turkijos rinktinėje.

19-metis vartininkas Doganas Alemdaras debiutavo nacionalinėje komandoje ir jam pavyko išlaikyti savo vartus sausus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija

„Buvau labai laimingas, nes tai pirmosios mano rungtynės. Mano svajonė buvo vilkėti šiuos marškinėlius. Mačo metu savo džiugesį nuslopinau. Labai smagu, kad pavyko nepraleisti. Turime išsikėlę sau užduotį – nepraleisti nė vieno įvarčio Tautų lygoje. Norime tai pasiekti“, – sakė vartininkas.

Turkijos treneris iš Vokietijos Stefanas Kuntzas taip pat pabrėžė, kad jam buvo svarbu mušti kuo daugiau ir nepraleisti.

„Mums pavyko. Tęsėme tai, ką pradėjome pirmosiose rungtynėse. Tikiuosi, kad tai tęsime ir toliau. Sveikinu Doganą, Cenką ir Ereną su jų debiutais“, – teigė S.Kuntzas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas