Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilties spindulėlis: jaunieji Lietuvos futbolininkai sutriuškino armėnus

Lietuvos vaikinų iki 19 metų rinktinė draugiškose rungtynėse Jerevane net 4:0 sutriuškino bendraamžius iš Armėnijos.
Lietuvos U19 futbolo rinktinė.
Lietuvos U19 futbolo rinktinė. / LFF nuotr.

Dvikovos pradžia pasižymėjo dinamiška ir atkaklia kova, abiem komandoms siekiant demonstruoti atakuojantį žaidimą ir susikurti progų. Lietuviams pavyko įsiveržti į priekį 34 minutę, kuomet Gabrielis Nikonovas tolimu smūgiu įsuko kamuolį į armėnų vartus, praneša LFF.

Antrojo kėlinio pradžioje armėnai padidino spaudimą, tačiau mūsiškių gynėjai susitvarkė su iššūkiais. Rungtynėse netrūko kietos fizinės kovos, o nuo 63 minutės armėnai žaidė dešimtyje – už paskutinės vilties pražangą, neleistinai sustabdžius Armando Kučio reidą, buvo pašalintas Hovhannesas Gevorgianas.

Lietuviai pasinaudojo šiuo pranašumu ir ėmė dažniau rengti atakas, išnaudodami aikštės kraštus. 71 minutę po Evaldo Urmono puikaus perdavimo pasižymėjo Armandas Kučys. Po dviejų minučių A.Kučys pridėjo ir antrą savo įvartį.

Dvikovos pabaigoje vartininkas Danas Šimkevičius atrėmė grėsmingą varžovų smūgį ir išsaugojo „sausus“ vartus. Lietuvių pergalę 88 minutę užtvirtino Motiejus Burba, kuomet jis stojo mušti baudinį ir, po varžovų vartininko atremto smūgio, atšokusį kamuolį nukreipė į vartus.

Kitose rungtynėse, oficialiose, dvejais metais vyresnė Lietuvos U21 rinktinė nesėkmingai pradėjo atranką į 2023 m. Europos jaunimo futbolo čempionatą.

Mariaus Stankevičiaus auklėtiniai penktadienio vakarą Nitros mieste 1:3 (0:1) nusileido Slovakijos bendraamžiams.

Pirmajame kėlinyje slovakai išsiveržė į priekį po Adriano Kapraliko įvarčio (24 min.) ir turėjo dar ne vieną progą įmušti.

Tačiau antrajame kėlinyje lietuviams rezultatą pavyko išlyginti. Teisėjas skyrė 11 metrų baudinį už pražangą prieš Titą Milašių ir Artūras Dolžnikovas (56 min.) smūgiavo tiksliai.

Vis dėlto lygus rezultatas išsilaikė vos 5 minutes. Tas pats A.Kapralikas (61 min.) pelnė antrąjį savo įvartį, o tašką rungtynėse padėjo 11 metrų baudinį jau į Lietuvos vartus realizavęs Matejus Trusa (79 min.).

Kitas rungtynes atrankoje į Europos U21 jaunimo čempionatą lietuviai žais antradienį, namuose su grupės favorite Ispanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant