Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Virš A lygos pakibo sutartų rungtynių debesis: „Atrodėme tarsi kėgliai“

A lygoje – vėl gaudžia sutartų rungtynių sirenos. Įtarimų šešėlis krito ant sekmadienį vykusių 15-ojo turo rungtynių, kuriose „Kauno Žalgiris“ savo aikštėje tarsi bokso kriaušę daužė turnyro autsaiderę „Jonavą“.
A lygoje - įtarimų šešėlis
A lygoje - įtarimų šešėlis / 15min koliažas

Galutinis rungtynių rezultatas – 4:0.

Skaudus jonaviškių pralaimėjimas šį sezoną stebina mažai. Tik šiemet į A lygą sugrįžusi vidurio Lietuvos komanda per penkiolika mačų sukrapštė vos tašką ir užtikrintai tūno turnyro lentelės dugne su minus 45 įvarčių santykiu.

Tai reiškia, kad kiekvieną mačą jonaviškiai pralaimi vidutiniškai 3 įvarčių skirtumu.

Visgi sekmadienio akistata Kaune net šiame niūriame kontekste buvo kitokia.

„Turiu nuojautą, kad kažkas iš FK „Jonava“ po šių rungtynių turėjo praturtėti. Jei taip nenutiko, aš futbolo nebesuprantu. Tai, kas vyko antrajame kėlinyje, buvo pasityčiojimas iš futbolo. Labai nustebsiu, jei nebus pradėtas LFF tyrimas dėl nesąžiningos rungtynių baigties“, – drąsią nuomonę feisbuke kirto buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas, o dabar Profesionalių futbolininkų asociacijos (PFA) vadovas Arūnas Klimavičius.

VIDEO: Rungtynių santrauka

Po pirmojo kėlinio kauniečių pranašumas buvo minimalus. 37-ąją minutę kamuolį į savus vartus pasiuntė nesėkmingai į jį pataikęs jonaviškių gynėjas iš Argentinos Lucas Martorellas.

Tačiau vos prasidėjus antrajai rungtynių pusei įvarčiai į svečių vartus pasipylė tarsi iš gausybės rago. 46-ąją minutę pasižymėjo Linas Pilibaitis, 59-ąją – Moussa Sangare, 85-ąją – Michaelas Thuique.

zalgiris.lt nuotr./Rungtynių akimirka
zalgiris.lt nuotr./Rungtynių akimirka

„Per šią rinktinių pertrauką gerai padirbėjome, trylika dienų treniravomės, dirbome. Manau, tai ir davė efektą, jog atrodėme sunkūs. Pergalingos komandos per tris savaites nepastatysi, reikia laiko. Iki 85-osios minutės žaidėm gerai. O ateityje žaisime dar geriau“, – po mačo savo mintimis dalijosi „Jonavai“ vadovaujantis ukrainietis Petro Kušlykas.

„Jonavos“ nuotr./Petro Kušlykas
„Jonavos“ nuotr./Petro Kušlykas

Jis komandos vairą perėmė balandžio pabaigoje iš netikėtai iš šio posto pasitraukusio jonaviškio Eisvino Utyros.

Visgi 71-erių stratego mintys po mačo apie klubo problemas įtikina ne visus.

15min susisiekė su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generaliniu sekretoriumi Edgaru Stankevičiumi, kuris neslėpė, jog šis A lygos autsaiderio pralaimėjimas užminė daug mįslių.

„Šį rytą federacija išsiuntė užklausimą dėl šio mačo institucijoms, kurios prižiūri A lygos rungtynes. Taip pat šiandien turėsime pokalbį su mūsų sąžiningo žaidimo (integrity) specialiste. Manau, kad tyrimas dėl šio mačo bus pradėtas“, – situaciją komentavo E.Stankevičius.

Anot jo, nepaisant skaudžių pralaimėjimų, šį sezoną po padidinamuoju stiklu „Jonava“ pateko pirmą kartą.

Alertų esame gavę ir ne kartą, bet raportų tikrai nebuvo. Praėjusią savaitę kalbėjomės su „Jonavos“ vadovais apie klubo problemas ir ko reiktų, kad komanda A lygoje būtų konkurencingesnė. Jie žadėjo, kad stengsis, komplektuosis, bandys antroje sezono pusėje pasivyti likusias komandas. Su klubo vadovu Vaidu sutartų rungtynių tema pakalbame dažnai. Jie turi suvokt, jog yra po padidinamuoju stiklu, stebimi ir pan. Juolab kad šis šleifas iš praeities velkasi. Iki šiol raportų dėl „Jonavos“ nebuvo, bet nenustebčiau, jei po sekmadienio mačo mes jų sulauksime...“, – 15min kalbėjo E.Stankevičius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius

Galima prisiminti, kad „Jonava“ A lygos duris jau turėjo praverti ir prieš praėjusį sezoną, tačiau tuomet LFF nepriėmė šios ekipos į stipriausią divizioną.

Oficialiai Licencijavimo komitetas jonaviškiams nesutaikė A lygos licencijos dėl ne iki galo įgyvendintų privalomų finansinių kriterijų, tačiau kuluaruose kalbėta, jog tikroji priežastis – sutartų rungtynių grėsmė.

„Jonavos“ klubui tuo metu dar priklausė keli žaidėjai, kurie praeityje buvo įtariami dėl sutartų rungtynių.

jsk.lt nuotr./Vaidas Vaškevičius
jsk.lt nuotr./Vaidas Vaškevičius

15min pirmadienio rytą susisiekė ir su „Jonavos“ klubo vadovu Vaidu Vaškevičiumi.

Jis sekmadienio skaudžios nesėkmės priežastimi įvardijo sušlubavusį fizinį pasirengimą.

„Kaip tik dabar sėdime kartu su treneriu ir analizuojame tų rungtynių epizodus. Kai visos A lygos komandos pertraukos metu ilsėjosi, mes rimtai dirbome, daug treniravomės. Sezoną pradėjome labai prastai, tad reikėjo pakelti tonusą. Bet gavosi taip, kad fizinė vyrų forma labai stipriai krito. Pavardžių nenoriu minėt, bet vienas mūsų pagrindinių žaidėjų atrodė silpnai. Jį keisti turėjome jau 30-ąją minutę. Antrame kėlinyje atrodėme kaip kėgliai“, – pirmadienio rytą – situaciją apie įtarimus komentavo V.Vaškevičius.

Jo teigimu, pasipriešinti A lygos favoritams jonaviškiai šiuo metu dar nepajėgūs.

„Analizuojame, ką reikėtų daryti. Šiame mače irgi išnaudojome visus penkis keitimus. Panašu, kad antrajame kėlinyje jau pradėjome ruoštis ateinančioms rungtynėms su „Panevėžiu“. Suprantame, kad atimti taškus iš Kauno ar Panevėžio komandų mums sunku. Žymiai svarbiau yra pasiruošti birželio 26-osios dvikovai su Telšių „Džiugu“. Jis yra tiesioginis mūsų konkurentas. Telšius ir Gargždus dar galime pasivyti. Kai pralaimi „Kauno Žalgiriui“ 0:2, tai ką jau padarysi. Nesimatė, kad tame mače galime sugrįžti“, – samprotavo „Jonavos“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?