Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virš L.Messi ateities – daug klaustukų: kryptys, kuriomis gali pasukti legendos karjera

Lionelio Messi apsisprendimas šią vasarą palikti „Paris Saint Germain“ klubą pasaulio futbolo rinkoje sukėlė nemažą žemės drebėjimą. Po to, kai Paryžiaus komandos strategas Christophe Galtier patvirtino, jog ryškiausia komandos žvaigždė atsisveikina su Prancūzija, daugelis futbolo aistruolių pradėjo Leo vardą vėl sieti su „Barcelona“. Tiesa, panašu, jog ne katalonai yra favoritai gauti geidžiamiausią šios vasaros parašą.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Savaitgalį mačas su „Clermont“ bus paskutinis, kuriame L.Messi vilkės mėlynai raudonus PSG marškinėlius.

Pastarieji dveji metai Prancūzijos sostinėje buvo iš tiesų keisti.

Argentinietis padėjo laimėti komandai du „Ligue 1“ čempionų titulus, vieną Prancūzijos supertaurės trofėjų, tačiau šis karjeros etapas paliko kartų prieskonį.

Tos šlovės, kokią L.Messi Europos futbolo scenoje turėjo 21 sezoną atstovaudamas „Barcelona“ klubui, neišvydome.

Su savo didžiąja gyvenimo meile Leo buvo priverstas atsisveikinti tik dėl to, jog „Barcelona“ susidūrė su didžiulėmis finansinėmis problemomis ir negalėjo išsaugoti savo ryškiausios visų laikų žvaigždės.

Bet nuo to laiko nutekėjo daug vandens.

L.Messi dabar stovi dar vienoje karjeros kryžkelėje. Taigi „Barcelona“ atrodo pati patraukliausia kryptis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Pasklidus gandams apie galimą argentiniečio atsisveikinimą su PSG, Prancūzijos futbolo visuomenė suūžė tarsi bičių avilys.

Daugelis būgštauja, kad septynis kartus „Auksinio kamuolio“ atsisveikinimas su „Ligue 1“ suduos Prancūzijos pirmenybėms triuškinantį reputacinį smūgį.

„Ligue 1“ čempionatas ir taip kritikuojamas už tai, jog stokoja konkurencijos. Važiuodamas ne aukščiausia pavara, turėdamas daugybę vidinių problemų ir apipintas žvaigždžių skandalais, PSG į čempionų titulą nuriedėjo tiesiausiu keliu, taip ir nesulaukęs rimtesnio pasipriešinimo.

Prancūzija negavo geriausios Leo versijos. Argentinietis buvo kritikuojamas už pasyvumą ir lyderystės stoką. Galima drąsiai teigti, kad šis Kataro verslininkų ėjimas nepasiteisino.

Taigi pastarąją savaitę patvirtinti gandai apie L.Messi išvykimą – logiška sagos pabaiga.

Trinties buvo daug. Pastarosiomis savaitėmis ir mėnesiais jis buvo išpeiktas savų sirgalių ir suspenduotas klubo už tai, kad išvyko į Saudo Arabiją, kai kiti PSG žaidėjai treniravosi.

Situacijai karštėjant, Leo vis labiau pradėtas sieti su „Barcelona“ ir sugrįžimu į „Camp Nou“.

Atrodė, kad katalonai irgi yra pasiruošę susigrąžinti savo sūnų paklydėlį ir bent kosmetiškai yra aplopę biudžeto skyles.

Bet tada atskriejo žinia iš prokuratūros ir „La Ligos“ vadovų kabinetų. Yra nemaža tikimybė, kad šalies čempione šiemet tapusi „Barcelona“ kitą sezoną gali likti išvis be Čempionų lygos.

Jei UEFA bus negailestinga, L.Messi į Barseloną tikrai nesugrįš.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe ir Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe ir Lionelis Messi

Dėl to šiuo metu kur kas realesnė tikimybė, jog Argentinos žvaigždė pasirinks dar nematytą karjeros kryptį ir patrauks į Saudo Arabiją.

35-erių pasaulio čempioną vis labiau vilioja šios šalies klubai ir daugelis iš jų puikiai supranta, kad kito tokio realaus šanso gali ir nebūti.

Ilgalaikis L.Messi varžovas Cristiano Ronaldo metų pradžioje už didžiulę sumą persikėlė į Artimuosius Rytus ir nuo to laiko PSG asas siejamas su galimybe pasekti paskui jį.

Akivaizdu, kad išvykdamas į Saudo Arabiją jis galėtų uždirbti panašius pinigus, ypač kai netyla kalbos, kad Madrido „Real“ žvaigždė Karimas Benzema taip pat gali patraukti ta pačia kryptimi ir pagal atlyginimo dydį susilyginti su buvusiu komandos draugu.

Skelbiama, kad per metus šie žaidėjai galėtų uždirbti 100–120 mln. eurų.

Jei L.Messi nuspręs dar pažaisti aukščiausiu lygiu, beveik neabejojama, kad pasirinks grįžti į Kataloniją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Tiesa, yra ir trečiasis variantas – kelionė priešinga kryptimi ir MLS pasiūlymas.

Kiek anksčiau buvo kalbama, jog L.Messi vilioja „Miami Inter“ klubas, o paties puolėjo šeima irgi nebūtų prieš persikelti į saulėtą Floridą.

Tarp galimų karjeros krypčių yra minimas ir Pepo Guardiolos treniruojamas „Manchester City“. Vienas geriausių visų laikų trenerių apie savo buvusį auklėtinį visada kalba su ypatinga pagarba, bet stipriai abejojama, ar siekdamas aukščiausių tikslų visuose įmanomuose frontuose jis sutiktų superžvaigždei daryti kažkokių nuolaidų, nes 35-erių veteranas, kad ir koks genialus būtų atakuodamas, gynyboje jau yra priverstas taupytis.

Sentimentaliausias pasirinkimas būtų sugrįžti į savo gimtąjį Rosarijų ir „Newell's Old Boys“. L.Messi tėvynėje turi namą, visada ten leidžia savo atostogas, be to, yra pažadėjęs, jog po karjeros pabaigos tikrai sugrįš.

Bet, ko gero, dar ne dabar. Ypač kai ant stalo šimtamilijoninė arabų sutartis, o mažasis futbolo genijus dar yra tokios formos, kad gali tuos pinigus nesunkiai uždirbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas