Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visa komanda susispietė ant vartų linijos, bet kamuolys vis tiek atsidūrė tinkle

UEFA Čempionų lygos naujokai „Midtjylland“ futbolininkai gali graužtis nagus. Danijos čempionai antradienio vakarą turėjo puikią progą iškovoti pirmą tašką, bet praleido žioplą įvartį.

50 tūkst. gyventojų turinčiame Herningo mieste rungtyniaujantis klubas nusileido Amsterdamo „Ajax“ 1:2, o po rungtynių galėjo tik apgailestauti dėl antrojo olandų pelnyto įvarčio 13-ąją minutę.

„Ajax“ lyderis Dušanas Tadičius gavo progą pasižymėti itin neįprastu būdu.

Arbitras sušvilpė taisyklių pažeidimą už tai, jog danų vartininkas gaudė kamuolį rankomis baudos aikštelėje po komandos draugo perdavimo – tai futbole yra draudžiama nuo 1990-ųjų.

Visgi tokiu atveju bausmė yra ne vienuolikos metrų baudinys, o baudos smūgis iš tos vietos, kurioje vartų sargas paėmė kamuolį į rankas. Tai reiškia, jog besiginanti komanda turi teisę prieš vartus išrikiuoti futbolininkų gyvatvorę.

Pasidėję kamuolį ant vartininko aikštelės linijos, t.y. per maždaug 6 metrus nuo vartų, „Ajax“ žaidėjai išvydo tikrą sieną ant „Midtjylland“ vartų žymos – sienelėje stovėjo visi 11 danų futbolininkų. Tačiau nepadėjo net ir tai.

Quincy Promesas nestipriai pataisė kamuolį D.Tadičiui, o serbas užtikrintai spyrė jį į tinklą ir padvigubino savo komandos persvarą.

Nors Andersas Dreyeris jau po penkių minučių sušvelnino rezultatą įmušdamas pirmą „Midtjylland“ įvartį Čempionų lygoje, tačiau išlyginamojo smūgio danai neatliko ir pralaimėjo.

Ankstesnėse rungtynėse Danijos čempionai 0:4 nusileido Bergamo „Atalantai“ ir 0:2 pralaimėjo prieš „Liverpool“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai