Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos ir Prancūzijos rungtynėse – įsiveržęs svečias su netikėta žinute

Antradienio vakarą prieš pat „Euro 2020“ rungtynes tarp Prancūzijos ir Vokietijos rinktinių virš „Allianz Arena“ futbolo stadiono pasirodė protestuotojas su parašiutu.

UEFA teigimu, „keli žmonės“ buvo išvežti į ligoninę po to, kai parašiutininkas ore užkliuvo už rungtynes filmuojančių kameros laidų, o sulūžusi technika pradėjo byrėti ant aikštės ir pagrindinės tribūnos.

Geltonas protestuotojo parašiutas buvo papuoštas žodžiais: „NUSTOKIT NAUDOTI NAFTĄ!“ ir „Greenpeace“. Tarptautinės aplinkosaugos organizacijos atstovas spaudai Benjaminas Stephanas sakė, kad „tai niekada nebuvo mūsų tikslas. Parasparnis turėjo skristi virš stadiono ir numesti lateksinį kamuolį su protesto žinia ant futbolo aikštės.“

Protesto akcija nepavyko, nes, anot B.Stephano, „dėl techninių sunkumų pilotas buvo priverstas nusileisti stadione. Mes labai apgailestaujame, kad dėl to žmonėms kilo pavojus ir, matyt, sužeisti du žmonės“.

Skaudžiai nusileidusiam protestuotojui taip pat prireikė medikų pagalbos. Vėliau jį iš aikštelės išlydėjo apsauga. UEFA šį veiksmą įvardino kaip „neapgalvotą ir pavojingą“, todėl imsis reikiamų teisinių veiksmų.

Vykstant nelaimei Prancūzijos treneris Didier Deschamps‘as užfiksuotas besitūpiantis – mėgino išvengti didelės nuolaužos, kritusios prie žaidėjų ir trenerių suolelio.

UEFA savo pranešime pridūrė: „UEFA ir jos partneriai yra visiškai pasiryžę dalyvauti tvariame „Euro 2020“ turnyre ir įgyvendinta daug iniciatyvų siekiant kompensuoti anglies dvideginio išmetimą.“

„Greenpeace“ vokiečių „Twitter“ paskyroje patvirtinta, kad protesto akcija buvo prieš turnyro rėmėją „Volkswagen“. Aplinkosaugos organizacija siekia nutraukti benzininių ir dyzelinių automobilių pardavimą šioje kompanijoje.

Mačas vis tiek prasidėjo laiku, Prancūzija jį laimėjo rezultatu 1:0. Vokietijos gynėjas Matsas Hummelsas 20-tą minutę įsimušė įvartį į savo vartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito