Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos puolėjas vėjais paleistą progą apibūdino emocinga žinute

Kai viskas buvo padaryta ir liko įveikti tik anglų vartininką, bene labiausiai patyręs Vokietijos rinktinės puolėjas Thomas Mulleris iššvaistė galimybę. Galbūt jam tai buvo paskutinis mačas nacionalinėje komandoje, su kuria atsisveikina treneris Joachimas Low.

Kai viskas buvo padaryta ir liko įveikti tik anglų vartininką, bene labiausiai patyręs Vokietijos rinktinės puolėjas Thomas Mulleris iššvaistė galimybę.

Vokietijos futbolo rinktinės puolėjas po trejų metų pertraukos buvo pakviestas į nacionalinę komandą, kurioje nežaidė nuo ankstyvo finišo pasaulio čempionate Rusijoje 2018 metais.

Antradienį T.Mulleris galėjo tapti rungtynių didvyriu, kai aštuntfinalio mače su Anglija vokiečiams atsiliekant 0:1, atsidūrė prieš vartus ir turėjo idealą progą išlyginti rezultatą.

81 minutę Th.Mulleris liko su anglų vartininku Jordanu Pickfordu akis į akį.

Patyręs puolėjas nusitaikė į vartų kampą, bet kamuolys pažeme praskriejo pro kitą virpsto pusę, kone paglostydamas vartų konstrukciją.

Th.Mulleris krito ant kelių, abiem rankomis pagriebęs sau už galvos.

„Tai buvo momentas, kurį visada atsiminsi galiausiai, kuris sapnuosis naktį, – žinutėje socialinėje erdvėje savo jausmus išliejo Th.Mulleris. – Dėl tokių progų dirbi, treniruojiesi ir gyveni futbolininko gyvenimą. Tai akimirka, kai viską turi savo rankose ir gali nuvesti savo komandą į kitą etapą ir pasiųsti visą tautą į ekstazę. Turėti tokią galimybę ir jos neišnaudoti – tai velniškai skaudina.

Tai skaudina visą Vokietijos komandą, mano bendražygius ir trenerį, visus, kurie manimi pasitikėjo. Tačiau labiausiai žeidžia visus Vokietijos sirgalius, kurie stovėjo už mus ir palaikė šiame Europos čempionate, nepaisant sunkių momentų. Ačiū už jūsų paramą.“

Tai buvo paskutinis mačas, kuriame Vokietijos rinktinei vadovavo Joachimas Low'as.

„Mes neišnaudojome galimybių, nors turėjome dvi puikias progas, – sakė Vokietijos rinktinės treneris, kalbėdamas apie Th.Mullerio ir prieš tai Timo Wernerio neišnaudotą šansą. – Buvo aišku, kad viską spręs kantrybė. Buvo numanoma, kad nebus sukurta daug progų. Reikia jas išnaudoti, kai turi galimybę ataką užbaigti.“

Vemblio stadione Vokietijos viltys užgeso po penkių minučių, kai Harry Kane'as tiksliu smūgiu galva pelnė pirmąjį savo įvartį turnyre ir pavertė rezultatą 2:0. Pirmąjį mačo įvartį pelnė Rheemas Sterlingas 75 minutę.

Th.Mulleris buvo tarp trijų žaidėjų, kurie tapo nereikalingi J.Low'ui po to, kai vokiečiai buvo eliminuoti 2018 m. pasaulio čempionate Rusijoje po grupės varžybų.

Jis ir Matsas Hummelsas buvo pakviesti atgal į komandą Europos čempionatui, tik Jerome'as Boatengas – ne.

31 metų Th.Mulleris nebuvo žaidęs Vokietijos rinktinėje nuo 2018 metų rudens, bet grįžo po stipraus sezono Bundeslygoje, kur 11 įvarčių ir 21 rezultatyviu perdavimu prisidėjo prie Miuncheno „Bayern“ devinto iš eilės čempionų titulo.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Mulleris
„Scanpix“ nuotr./Thomas Mulleris

Europos pirmenybėse „Bayern“ veteranui pasižymėti nepavyko. Mačų be jo įvarčių rinktinėje serija prasitęsė iki 15-os šiame Europos čempionate.

Beje, prieš rungtynes Th.Mulleris kalbėjo apie H.Kane'ą ir kodėl šis nebuvo pelnęs įvarčio iki šiol turnyre.

„Geriausi puolėjai yra geriausi, nes yra kantrūs, – sakė Th.Mulleris. – Puolėjas privalo išlaukti savo progos. Nežinau, kodėl Harry Kane'as neatsidūrė tokioje teisingoje pozicijoje, kaip įprastai atsiduria. Esu tikras, kad jo technika ir gebėjimai baigti atakas nepasikeitė per kelias savaites.“

Pats Th.Mulleris atsidūrė tinkamoje pozicijoje antradienio vakarą. Bet šįkart jis nepataikė.

Jo buvęs bendražygis, dabar per televiziją rungtynes analizuojantis Bastianas Schweinsteigeris teigė, kad pralaimėjimas Anglijai buvo paskutinis mačas rinktinėje ir dviem sugrįžėliams.

Tačiau oficialių pareiškimų apie pabaigą nėra, durys dar nėra užvertos.

Kas tikrai, žinoma, kad baigiasi J.Low'o era Vokietijos rinktinėje.

Per pirmuosius dešimt metų jam vadovaujant Vokietijos futbolininkai net penkis kartus pasiekė bent pusfinalį pasaulio ir Europos pirmenybėse, o 2014 metais pakeliui į planetos čempionato auksą 7:1 sutriuškino Braziliją.

Tačiau pastarieji turnyrai buvo nuviliantys, iškovotos vos dvi pergalės per septynis didžiųjų turnyrų mačus. Be to, pasitaikė ir gilių duobių tarp čempionatų – 0:6 pralaimėjimas Ispanijai pernai lapkritį, 1:2 Šiaurės Makedonijai šių metų kovą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Toni Kroosas ir Joachimas Lowas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Toni Kroosas ir Joachimas Lowas

Pavasario pradžioje tapo aišku, kad 61 metų treneris pasitrauks po Europos čempionato, o gegužę patvirtinta, kad jo vairą perims Hansi Flickas, pastarąjį sezoną vadovavęs Miuncheno „Bayern“.

J.Low'as liūdnai atsisveikina. „Šiandien arba rytoj mes pasakysime vienas kitam „sudie“ rinktinės stovykloje“, – ARD sakė jis po pralaimėjimo Anglijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas