Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ypatingasis liko be darbo: „Tottenham“ atleido J.Mourinho

Rezultatais nepatenkinti Londono „Tottenham Hotspur“ vadovai ėmėsi veiksmų. Pranešama, kad Šiaurės Londono ekipa atleido vyriausiąjį komandos trenerį Jose Mourinho.

Pirmieji šią žinią pranešė „The Athletic“, o netrukus ją oficialiai patvirtino ir pats klubas.

„Jose ir jo trenerių štabas buvo su mumis per daugiausiai iššūkių mūsų klubui pažėrusius laikus. Jose yra tikras profesionalas, kuris parodė ryžtą pandemijos metu. Asmeniškai aš mėgavausi darbu su juo ir gailiuosi, kad įvykiai nesusiklostė taip, kaip tikėjomės. Jis visada bus čia laukiamas ir norime jam padėkoti už indėlį į komandą“, – oficialiame pranešime teigia „Tottenham“ savininkas Danielis Levy.

„Tottenham“ šį sezoną Anglijos „Premier“ lygoje užima vos septintąją vietą ir vargiai pretenduoja į pirmąjį ketvertą.

Iš UEFA Europos lygos Anglijos ekipa pasitraukė dar aštuntfinalyje, kai netikėtai dviejų mačų akistatoje nusileido Zagrebo „Dinamo“ klubui.

J.Mourinho darbą „Tottenham“ klube pradėjo 2019 m. lapkritį. 2019-2020 m. sezoną portugalo treniruojama komanda užbaigė šeštoje „Premier“ lygos vietoje.

Anksčiau Ypatinguoju save praminęs portugalas yra dirbęs ir dar dvejose Anglijos komandose Londono „Chelsea“ (2004-2007 ir 2013-2015 m.) ir „Manchester United“ (2016-2018 m.). Taip pat J.Mourinho treniravo Lisabonos „Benfica“ (2000 m.), „Uniao de Leiria“ (2001-2002 m.), „Porto“ (2002-2004 m.), Milano „Inter“ (2008-2010 m.) ir Madrido „Real“ (2010-2013 m.) komandas.

J.Mourinho treniruota Londono komanda laimėjo 44 iš 86 žaistų rungtynių. 51 pergalių procentas yra vienas žemiausių portugalo karjeroje – prasčiausių jo komanda žaidė tik tada, kai jis treniravo kuklią „Uniao de Leiria“ ekipą Portugalijoje.

„Tottenham“ klubas portugalą atleisti ryžosi tuo metu, kai futbolo pasaulis įnirtingai diskutuoja apie naujosios Superlygos įkūrimą. Prie to prisideda ir pats Londono klubas, patekęs tarp 12 elitinių Europos klubų, kurie taps naujojo darinio stuburu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento