Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 07 /20:08

Ž.Buzo ir „Sūduvos“ istorijoje – akligatvis: „Tegul remia tas, kas daug kalba“

Prieštaringos reputacijos verslininko Žydrūno Buzo Marijampolės „Sūduvos“ klube nebus. Tai portalui 15min penktadienį patvirtino miesto meras Povilas Isoda ir pats Ž.Buzas.

Ilgametis „Sūduvos" prezidentas Vidmantas Murauskas, vakar neslėpęs apie Ž.Buzui iškeltas sąlygas, norint tapti vienu iš klubo valdybos narių, penktadienį telefonu iš pradžių neatsiliepė, bet perskambino ir patvirtino, kad rėmimas neįvyks.

Po kilusio šurmulio derybos žlugo realiai net neprasidėjusios.

Žinomas tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas ketvirtadienį pranešė, kad pagal „jo turimą informaciją, Ž.Buzas yra naujasis legendinio Marijampolės futbolo klubo „Sūduva“ šeimininkas“.

„Mano šaltinių duomenimis, preliminari sutartis dėl komandos pardavimo fiziniam asmeniui Ž.Buzui jau pasirašyta. Jos vertė kiek didesnė nei pusė milijono eurų“, – tęsė S.Malinauskas, papildydamas, kad „procese aktyviai dalyvavo“ ir Arūnas Pukelis.

Ž.Buzas ir A.Pukelis praeityje dirbo Lietuvos futbolo federacijoje (LFF), bet po įstatymo pokyčių buvo priversti trauktis iš užimtų pareigų dėl savo kriminalinės praeities.

Tiesa, Ž.Buzas išlieka Marijampolės apskrities futbolo federacijos (MAFF) prezidentu.

Praeityje jam yra priklausę du futbolo klubai Marijampolėje, bet abu išnyko iš Lietuvos futbolo žemėlapio – trumpai gyvavęs „Žydrius“ veiklą baigė dar 1994-aisiais, o „MML City“ – po skandalingų kaltinimų sutartomis varžybomis liepto galo priėjo pernai.

„Ž.Buzas yra pareiškęs norą tapti klubo nariu. Norint juo tapti, reikia klubą remti. Dabar jis yra supažindintas, koks paramos dydis būtų reikalingas antram pusmečiui ar metiniam biudžetui įgyvendinti“, – ketvirtadienį 15min komentavo V.Murauskas, neigęs, kad klubas jau yra parduotas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vidmantas Murauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vidmantas Murauskas

Aktyviai į šią istoriją įsitraukė ir Marijampolės meras Povilas Isoda, feisbuke pareiškęs, jog „nepalaikys legendinio klubo pardavimo minėtam žmogui“, o jei informacija pasitvirtintų, miestas nustotų remti „Sūduvą“.

„Šiandien (penktadienį) susitikome su V.Murausku. Galiu tik patirtinti, kad viskas („Sūduvoje“) lieka taip, kaip yra. V.Murauskas išlieka prezidentu, niekas nesikeičia. Besidominčių klubu būna nuolat, tai čia ir buvo vienas iš tokių epizodų. Domėjosi, kalbėjosi, bet čia – nuolatinis procesas, tik šį kartą – gal labai stipriai išpūstas“, – penktadienį su 15min telefonu kalbėjo Marijampolės meras P.Isoda.

15min nuotr./Povilas Isoda
15min nuotr./Povilas Isoda

„Nei valdymas, nei dalininkai klube nesikeičia, – papildė politikas. – Pasitikime dabartiniu prezidentu V.Murausku, daug metų su juo dirbame. Jeigu atsiras kažkokie investuotojai, kurie niekam nekels abejonių, tuomet, manau, pasiderinsime kartu.“

Trejus metus iš eilės 2017–2019 m. Lietuvos čempionės „Sūduvos“ ambicijos ir biudžetas pastaraisiais metais gerokai susitraukė (praėjusį sezoną klubo piniginė siekė apie 700 tūkst. eurų).

Pernai komanda užėmė 6 vietą, o šiame „TOPsport A lygos“ čempionate dalinasi 5-7 pozicijas su Alytaus „Dainava“ ir Gargždų „Banga“.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai
Lukas Balandis / BNS nuotr./Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai

Vieša paslaptis, kad V.Murauskas yra linkęs parduoti „Sūduvos“ klubą.

Pernai jo valdoma įmonė jau pardavė Marijampolės stadiono ir maniežo akcijas miesto savivaldybei.

Galiausiai, po kilusio šurmulio, jungtis prie „Sūduvos“ klubo noro neberodo ir pats Ž.Buzas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Žydrūnas Buzas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Žydrūnas Buzas

„Nei kas man siūlė, nei aš ką nupirkęs, – klubo įsigijimo žinią 15min penktadienį neigė ir Ž.Buzas.

– Kalbėjome apie rėmimą. Kad klubas neiškristų iš A lygos. Bet dabar, po visų šitų, kas čia dabar darosi... Nesiruošiu nieko remti.“

„Jau nekalbu apie pirkimą (klubo). Pirkimas čia jau 5 metai tęsiasi. Buvau kažkada pasiūlęs kainą, niekas nepardavė ir viskas. Bet žinau, kad pardavinėja tą klubą“, – teigė Ž.Buzas, nenorėjęs atskleisti, kokio dydžio suma būtų prisidėjęs prie „Sūduvos“ rėmimo.

„Nežinau, ar ženkli, ar ne – neįsivertinome. Tiesiog iš principo kalbėjome, jog per (rinktinių) langą reikia sustiprinti komandą, kad neiškristų iš A lygos.

Bet po viso šito šurmulio... Kam man remti? Jeigu niekas nenori, tai kam tada? Tegul remia tas, kas daug kalba“, – užbaigė Ž.Buzas.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius