Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Z.Zidane'ą išprovokavęs M.Materazzi: „Italai turėtų bučiuoti žemę man po kojomis“

Marco Materazzi sudalyvavo bene skandalingiausiame įvykyje futbolo istorijoje - 2006 m. pasaulio čempionato finalo pratęsime jis išprovokavo Prancūzijos rinktinės lyderį Zinedine'ą Zidane'ą, kuris smogė jam galva į krūtinę bei išvydęs prieš save raudoną kortelę buvo priverstas keliauti į rūbinę anksčiau laiko. Italai tas rungtynes galiausiai laimėjo, tačiau M.Materazzi laiko kartėlį dėl negaunamos pagarbos savo gimtinėje.
Viskas prasidėjo nuo šio smūgio...
Viskas prasidėjo nuo šio smūgio... / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Z.Zidane'ui tos rungtynės tapo paskutinėmis karjeroje, o nepaisant gautos raudonos kortelės, Prancūzijoje jis buvo sutiktas lyg didvyris.

M.Materazzi pasigenda kažko panašaus savo atžvilgiu.

„Zidane'as buvo ginamas prancūzų, o mano tautiečiai mane nuteisė, – ispanų spaudos kanalui „Marca“ skundėsi italas. – Man jie nėra tikri italai. Aš visada gyniau Italijos spalvas, tad jų kritika mane žeidžia labiausiai.“

VIDEO: Zinedine'o Zidane'o smūgis Marco Materazzi

M.Materazzi pasaulio čempionato finale ne tik išprovokavo Z.Zidane'ą, bet ir įmušė vienintelį italų įvartį per pagrindinį laiką.

„Jie (italai – red.past.) turėtų bučiuoti žemę man po kojomis, kadangi tose rungtynėse pelniau įvartį“, – pabrėžė 2014 m. karjerą baigęs gynėjas.

Italas taip pat prisiminė, kas išprovokavo tokią Z.Zidane'o reakciją.

„Nenorėjau išgirsti priekaištų iš (Gennaro) Gattuso, tad laikiau Zidane'ą už marškinėlių. Jis paklausė, ar aš noriu jo marškinėlių, o aš atsakiau, kad noriu jo sesers. Jis į tai atsakė ir nutiko tai, kas nutiko“, – pasakojo pasaulio čempionu tapęs futbolininkas.

„Scanpix“ nuotr./Marko Materazzi
„Scanpix“ nuotr./Marko Materazzi

Nors pripažino, kad pasielgė kvailai, M.Materazzi įsitikinęs, kad Z.Zidane'o reakcija buvo nepamatuota.

„Pasakiau kvailus dalykus, tačiau jie neturėjo išprovokuoti tokios reakcijos. Bet kurioje aikštėje Romoje, Neapolyje, Milane ar Paryžiuje gali išgirsti gerokai blogesnių dalykų. Kalbėjau apie jo seserį, bet ne apie mamą, kaip buvo rašyta spaudoje. Mano mama mirė, kai man buvo 15-ka, tad nebūčiau galėjęs taip pasielgti“, – aiškino M.Materazzi.

Paklausus, ar nekilo pagunda prancūzų saugui atsakyti tuo pačiu, italas patikino nenorėjęs būti pašalintas iš rungtynių.

„Neatsakiau, nes taip pat būčiau anksčiau laiko pasiųstas į dušą“, – tikino italas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas