Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žaidė su Cristiano Ronaldo, o dabar remontuoja Londono metro bėgius

Profesionalaus futbolininko karjera ne visiems ir visada garantuoja sotų ir lengvą gyvenimą.
Robbie Ryanas
Robbie Ryanas / „What happened next“ nuotr.

Amžių sandūroje airių gynėjas Robbie Ryanas sužaidė daugiau kaip 200 rungtynių „Millwall“ komandoje, o paskutinės jo rungtynės buvo 2004-ųjų Anglijos FA taurės finalas, kuriame jis prižiūrėjo tuomet vos 19-metį Cristiano Ronaldo.

„Scanpix“ nuotr./Robbie Ryanas ir Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Robbie Ryanas ir Cristiano Ronaldo

„Ronaldo buvo liesas, bet aukštas, aukštesnis, nei maniau, kad bus. Jau tada buvo akivaizdu, kad jis taps neįtikėtinu žaidėju. Maradona buvo puikus, bet manau, kad Ronaldo ir Leo Messi yra stipriausi futbolininkai istorijoje. Su pasididžiavimu galiu pasakyti: „Bandžiau globoti Cristiano Ronaldo“. Paprastai neprisimenu rungtynių, kurias sužaidžiau, bet šias prisimenu – Ronaldo nuolat buvo prieš mane ir pirmą kartą gyvenime džiaugiausi, kad buvau pakeistas. Buvo labai sunku žaisti prieš Cristiano“, – prisiminė R.Ryanas.

Pagrindinės R.Ryano gyvenimo rungtynės baigėsi „Manchester United“ pergale 3:0 ir pergalingu C.Ronaldo įvarčiu. Tą pačią vasarą R.Ryanas paliko „Millwall“ ir dar kelerius metus sukinėjosi po Anglijos žemesnių lygų komandas – nuo „Bristol Rovers“ iki „Welling United“.

Visgi įdomiausias gyvenimo posūkis atėjo vėliau – 2008 m. baigęs karjerą R.Ryanas staiga atsidūrė visiškai kitame amplua.

„Dabar dirbu Londono metro.Remontuoju bėgius, kai traukiniai sustoja. Šis darbas yra naktinis, todėl miegu nedaug, maždaug keturias ar penkias valandas per parą. Beveik niekada nežiūriu futbolo. Esu „Liverpool“ gerbėjas, bet net nežiūriu jų rungtynių. Anksčiau labai mėgau futbolą, bet dabar ne. Tai tarsi iširusi santuoka. Kartą per metus atvykstu į „Millwall“, išgeriu, sirgaliai man visada malonūs. Per futbolininko karjerą nepraturtėjau, bet dabartinis darbas man patinka, turiu gerą šeimą. Man tikrai netrūksta kamuolio“, – kalbėjo futbolininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas