Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaidėjai, kurių tikrai pasigesime „Euro 2016”

2016-ųjų metų Europos čempionate dalyvausiančių ekipų treneriai paskelbė savo verdiktus ir išrikiavo 23 futbolininkų kariaunas. Galima net neabejoti, kad Prancūzijos stadionuose birželį pasigesime traumas gavusių Vincento Kompany, Raphaelio Varane‘o ar Marco Reuso, tačiau bus ir nemažai tokių, kurie galėjo vykti į pirmenybes, tačiau nesulaukė trenerių palankumo.
Ryškiausi „Euro 2016“ praradimai
Ryškiausi „Euro 2016“ praradimai

BBC sudarė simbolinę vienuolikę iš tų futbolininkų, kurie buvo palikti už borto.

Vartininkas

Kevinas Trappas (Vokietija)

25-erių metų „Paris Saint Germain“ komandos vartų sargas iš Vokietijos šį sezoną žaidė tiesiog fenomenaliai ir tapo Prancūzijos čempionu. Debiutiniame sezone K.Trappas net 25-eriose rungtynėse išsaugojo savo vartus „sausus“, tačiau net tokia statistika Vokietijos rinktinės trenerio Joachimo Lowo neįtikino. Vokietis savo trimis vartininkais pasirinko kur kas labiau pažįstamus Manuelį Neuerį, Berndą Leno ir Marcą-Andre ter Stegeną.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Trappas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Trappas

Gynėjai

Dejanas Lovrenas (Kroatija)

Po gana blankios karjeros pradžios šį sezoną atsiskleidė Jurgeno Kloppo treniruojamame „Liverpool“ klube. Visgi 26-erių metų vidurio gynėjui patekti į Europos čempionatą sutrukdė ta aplinkybė, jog jis nesutaria su rinktinės vyriausiuoju treneriu Ante Čačičiumi. Vyrai susivaidijo per draugiškas rungtynes kovą ir nuo to laiko treneris savo komandai randa tinkamesnių kandidatūrų.

Dejanas Lovrenas
Dejanas Lovrenas

Philippe‘as Senderosas (Šveicarija)

Buvęs Londono „Arsenal“ ir „Fulham ekipų bokštas už nacionalinę rinktinę yra sužaidęs 55 mačus, tačiau šią vasarą praleis prie televizoriaus ekrano. Nuo sausio mėnesio šveicaras grįžo į tėvynę ir atstovauja Ciuricho „Grasshoppers“, tačiau šis karjeros vingis komandos trenerio Vladimiro Petkovičiaus nesužavėjo.

AP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Philippe'as Senderosas
AP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Philippe'as Senderosas

Javi Martinezas (Ispanija)

Pastaruoju metu gynybinio plano saugas turėjo nemažai traumų, tačiau buvo vertas vykti į Prancūziją. Praėjusį sezoną 27-erių metų futbolininkas Miuncheno „Bayern“ sudėtyje sužaidė 27 mačus ir stipriai prisidėjo prie to, jog Vokietijos milžinas iškovotų dublį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Torresas ir Javi Martinezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Torresas ir Javi Martinezas

Danny Drinkwateris (Anglija)

26-erių metų gynybinio plano saugas sužaidė puikų sezoną ir buvo vienas „Leicester City“ triumfo kalvių. Jo „atkabinimas“ paskutinę minutę tarp Anglijos futbolo sirgalių ir specialistų sukėlė nemažą nepasitenkinimo audrą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Danny Drinkwateris ir Markas Noble
AFP/„Scanpix“ nuotr./Danny Drinkwateris ir Markas Noble

Saugai

Hatemas Ben Arfa (Prancūzija)

Po nevykusių metų „Newcastle United“ ir „Hull City“ klubuose prancūzas išgyveno renesansą tėvynėje. Atakuojantis saugas per 36 Prancūzijos čempionato rungtynes „Nice“ klubui įmušė 18 įvarčių, tačiau net tokie įvarčių fejerverkai Didier Deschamps'o neįtikino. Prancūzijos rinktinės treneris pasirinko Antoine‘ą Griezmanną, Anthony Martialį ir Dimitri Payetą.

„Scanpix“ nuotr./Hatemas ben Arfa
„Scanpix“ nuotr./Hatemas Ben Arfa

Karimas Bellarabi (Vokietija)

Atrodė, kad po to, kai nesugebėjo atsigauti Marco Reusas, Lėverkuzeno „Bayer“ saugas gali sulaukti savojo šanso, tačiau net puikus 26-erių metų saugo klubinis sezonas Joachimo Lowo neįtikino. Vokietijos rinktinės vedlys vietoj bronzinio Bundeslygos prizininko pasirinko Julianą Draxlerį ir Andre Schurrle.

„Scanpix“/AP nuotr./Sergi Samperas ir Karimas Bellarabi
„Scanpix“/AP nuotr./Sergi Samperas ir Karimas Bellarabi

Isco (Ispanija)

Isco padėjo Madrido „Real“ ekipai laimėti 11-ąjį Čempionų lygos trofėjų, tačiau net 43 rungtynės šį sezoną už „morengus“ neįtikino V.Del Bosque ir jis paskutinę akimirką paliko saugą Ispanijoje. Trenerio nuomone, šią akimirką jo taktinėms schemoms tinkamesni yra Madrido „Atletico“ saugas Koke bei kitas „Real“ narys Lucas Vazquezas.

„Scanpix“ nuotr./Isco
„Scanpix“ nuotr./Isco

Puolėjai

Mario Balotelli (Italija)

Trys įvarčiai per 23 mačus „Milan“ gretose – ne ta statistika, kuri leistų „Super Mario“ tikėtis patekimo į Italijos rinktinę. Stebuklas ir neįvyko. Antonio Conte paliko prieš ketverius metus Europos čempionate sužibėjusį puolėją už borto.

„Scanpix“ nuotr./Mario Balotelli
„Scanpix“ nuotr./Mario Balotelli

Diego Costa (Ispanija)

Vicente Del Bosque dar čempionatui neprasidėjus padarė ne vieną įdomų sprendimą. Į nelaimingųjų sąrašą pateko ir Londono „Chelsea“ puolėjas Diego Costa. Sezono pabaigoje puolėjas įgavo gerą formą ir per paskutines 20 rungtynių įmušė 12 iš savo 16-os sezono įvarčių, bet Ispanijos rinktinės trenerio širdies tai nesuminkštino.

„Scanpix“ nuotr./Diego Costa
„Scanpix“ nuotr./Diego Costa

Karimas Benzema (Prancūzija)

28-erių metų puolėjas su kitu rinktinės futbolininkus Mathieu Valbuena įsipainiojo į sekso bei pinigų prievartavimo skandalą ir Didier Deschamps'as savo komandos reputacija nusprendė nerizikuoti. Abu šios istorijos dalyviai liko be žemyno pirmenybių. Šį sezoną per 36 mačus K.Benzema įmušė 28 įvarčius, bet pagrindiniu Prancūzijos rinktinės puolėju Europos čempionate bus Olivier Giroud.

„Scanpix“ nuotr./Karimas Benzema
„Scanpix“ nuotr./Karimas Benzema

Atsarginiai:

Jose Reina (Ispanija), Mathieu Debuchy (Prancūzija), Juanas Mata (Ispanija), Kevinas Mirallasas (Belgija), Hamdi Salihi (Albanija), Androsas Townsendas (Anglija) ir Fernando Torresas (Ispanija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas